logo

trugen jacn

ÇİN’DEN BİR ZULÜM DALGASI DAHA : İSİM,SÜNNET, EVLİLİK VE CENAZE İÇİN ÖNCEDEN İZİN

çİN'İN uYGURLARA ZULÜM RESİMLERİ ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Geçtiğimiz Ağustos ayında Çin’in işgalı altındaki Doğu Türkistan’a Pekin’ın atadığı yeni bölgesel ÇKP.genel sekreteri ve sözde Özerk bölge Diktatörü Çing Çinguven,bölge’de Çin devlet terörü temelli baskı vee zulümlerini bir biri ardı sıra uygulamaya başladığı  bildiriliyor.   Daha önce, 5 yıl  süre ile Doğu Türkistan  ile aynı kaderi paylaşan Tibet’te ÇKP genel Sekreteri iken,estirdiği devlet terörü ile tanınan bu  ÇKP. diktatörü  Tibet bölgesinde uyguladığı baskı,zulüm ve vahşet derecesine varan ÇKP.’nın faşist terörü ile kendisinden söz ettirmiş ve Pekin’in takdirini kazanmıştı.   Tibet’in başkenti Lasa’da yaşayan bir Tibetli aydının ifade ettiği gibi  “ Doğu Türkistan’a gönderilen Çing’den sonra Doğu Türkistan’da yaşayan siz Uygurların   bundan sonraki yaşantınız çok zor,sıkıntılı  ve  çok daha kötü olacaktır.” yolundaki ifade ve  tahmini Doğu Türkistan’da bir bir gerçekleşiyor.Geçtiğimiz aylarda bölge’de bir biri ardı sıra uygulamaya koyduğu bir birinden kötü ve acımasız baskılar ve akıl ve hayale aykırı yeni Nazi usulü zulümler Tibet’te olduğu gibi Doğu Türkistan’da da uygulamaya başladığı görülmektedir.

ÇKP’in Pekin’den Doğu Türkistan’a atadığı yeni diktötör Çing,Ana babaların çocuklarına dini teşvilk etmesini yasaklaması ve cep telefonuna dini içerikli yazı ve görüntülerin yüklenmesini 2.dereceli terör suçu olaraka ilan etmesinden sonra bu kez  Müslüman Uygur Türklerinin dini,milli ve ananevi örf ve adetlerinin yerine getirilmesini de ÇKP.yönetiminin tekeline  teslim ettiği görülmektedir.
İli Vilayeti Gulca Şehri ÇKP.Yerel Teşkilatının 07.11.2016 tarihli ve aşağıdaki genelgesi ile Çin İşgal yönetimi artık Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerinin yeni doğan bebeklerine ad verme, Evlenme, cenaze törenleri ile dini,kültürel örf- adet ve gelenek ve göreneklerin yerine getirilmesi ile ve her türlü  dini,  kültürel ve sosyal  içerikli faaliyetler için önceden izin alma zorunluluğu getirilmiştir.  Ayrıca,Kur’an-i Kerim Okuma,Mevlid,Cenaze namazı kılma,Dini nikah akdi ile diğer her türlü dini törenlerin Çin Komünist Partisine bağlı Din adamları tarafından yerine getirileceği  veya onların tavsiye ve tayin edeceği ÇKP’ye sadık sözde din adamları tarafından yerine getirileceği   talimatlandırılıyor.

Ahalinin İsim Verme,Sünnet,Düğün-Dernek; Nezir Çırak Cenaze ve Mevlit yemekleri (Nezir-Çırak) vebenzeri Milli örf adetlere ait Faaliyetlerin usulüne uygun ve daha iyi bir şekilde yapılabilmesi ve Yerine Getirilmesi Hakkında ;

GENELGE

Ahalilerin Dikkatine ;
Ahalinin yeni doğan çocuklarına  İsim Verme,Sünnet,Düğün-Dernek,  Cenaze ve Mevlit yemekleri (Nezir-Çırak) vebenzeri dini ve Milli örf adetlere ait Faaliyetlerin usulüne uygun ve daha iyi bir şekilde yapılabilmesi ve Yerine Getirilebilmesi için Mahalli Parti Yaçıkamız(Mahalli Çin Komünist Partisi Teşkilatı) bölgemizde gerekli inceleme ve araştırmaları yapmış olup,bu hizmetlerin usulüne uygun ve en iyi şekilde yürütülmesi için bir dizi kararlar almış bulunmaktadır.

Bölgemizde oturan bütün halkımızın de Çin Komünist Partisi Yaçıkamızın(Mahalli Teşkilatımızın )bu kararlarına titizlikle uymalarını ve riayet etmeleri hususunu önemli rıca ederiz.
Tesbit edilen  ve uygulanacak kararlar şunlardır ;
1. İsim Verme,Sünnet ve Evlilik Düğünleri ile düğün,cenaze yemekleri ve benzeri bütün toplantıları yapmadan önce bizzat merasim sahipleri kendileri Sokak Sorumlusu Memur ile Mahalle Başkanlarına veya Mahalle ÇKP.Teşkilatını bilgilendireceklerdir.
2. Ahaliler dini merasimler öncesi din adamlarının yapması gerekli  ve yerine getireceği ve onların yöneteceği işlemler için Mahalle ÇKP.Teşkilatına müracaat edeceklerdir.Mahalli ÇKP.Teşkilatı kendilerine bağlı veya uygun gördüğü dini kişileri görevlendirecek veya bunları yapacak din adamlarının   isimlerini kendilerine bildirerek  tavsiye edeceklerdir.
3. Ayrıca dini ve örf adetlerin yerine getirilmesine ait bütün toplumsal merasimlerin yönetilmesi ve gerekli irtıbat işlemleri için Mahalli Çin Komünist Partisi Teşkilatımız her türlü ihtiyaçlarını temin edecek ve yerine getirecektir.

İli Kazak Özerk Vilayeti İli Derya Yöneticiliği Bay Sokağı ÇKP.Mahalli Teşkilatı

Resmi mühür 07.11.2016

Etiketler: » » » » » » »
Share
1787 Kez Görüntülendi.