logo

trugen jacn
06 Kasım 2016

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK : TÜRKİYE ÇİN KARŞITI HİÇ BİR FAALİYETE İZİN VERMEYECEK

Türkiye-Çin İşbirliği Komitesi 1. Toplantısı

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Türkiye – Çin İşbirliği Konseyi’nin Ankara’da yapılan ilk toplantısında Türk hükümetinin Türkiye’de yapılacak Çin karşıtı hiçbir faaliyete izin vermeyeceğini ve bu sözün bir taahhüt olarak algılanabileceğini söylediği  açıklandı.

Trt.Türkiye’nin Sesi radyosu Uygurca bölümünün internet sitesinde yer alan bilgilere göre 03 Kasım 2016’da resmi bir ziyaret için Türkiye’ye gelen Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yangi ile Başbakan Y ardımcısı Mehmet Şimşek başkanlıklarında Ankara’da toplanan Türkiye – Çin İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısından sonra Çin Başbakan Yardımcısı Yang ile birlikte  ortak basın toplantısı yaptığı ve  çeşitli konularda açıklamalarda bulunduğu bildirildi.
Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklama’da şunları söyledi : “ İki ülke arasında geçtiğimiz yıl Başbakan Yardımcılarının başkanlığında kurulması kararlaştırılan Türk-Çin İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısını bugün Ankara’da gerçekleştirmiş bulunuyoruz.Bu ilk Toplantıda iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda yürütülen ilişkileri ayrıntılı olarak el aldık.Siyasi ilişkilerimiz her iki ülkenin karşılıklı güven ve işbirliği esasına dayanmaktadır.Diğer alanlardaki ilişkilerimiz ise, karşılıklı yarar esasına yürütülecektir. Bu ilişkilerimizin daha geliştirilmesinin gerekliği üzerinde durduk ve bu konularda bir çok bir  ortak mutabakat  ve anlaşmalar imzaladık. İki ülke arasındaki bu ilk İşbirliği Konsey toplantısında karşılıklı hava yolu taşımacılığı ,Karşılıklı yarımlar yapılması ve Külterel ilişkilerin geliştirilmesi konusu ayrıntılı bir şekilde ele alınmış bulunuyor.Biz Türk  hükümeti olarak ülkemizde Çin’in aleyhinde yapılacak hiç bir faaliyete izin vermeyeceğimizi özellikle ifade ettik.Bu sözün bir taahhüt veya  verilen bir söz olarak kabul edilebilir.” Şeklinde konuştu.
Gelecek yıl Çin’de yapılacak  İşbirliğii Konseyi’nin 2. Toplantısına kadar Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Konseyin dönem Başkanlığını yürütücek olup,bu ilk toplantıya Türkiye tarafı olarak Merkez Bankanı Başkanı Murat Çetinkaya Dış İşleri, İç İşleri, Maliye,Enerji ve Tabii Kayanaklar,Ekoromi, Uluştırma,Denizcilik ve Haberleşme,Milli Savunma Bakanlıkları temsilcileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri de katılmış bulunuyor.

yang-binali

Çin Başbakan Yardımıcısı Yang,Fetö Örgütünün  Faaliyetlerine Asla İzin Vermeyeceğiz

Öten yandan 04 Kasım Cuma günü Başbakan Binali Yıldırım tarafından kabul edilen Çin Başbakan yaradımcısı Yang yaptığı açıklama’da FETÖ Terör Örgütü’nün Çin’de Türkiye aleyhtarı hiçbir faaliyetine Çin yönetimi olarak izin vermeyeceklerini açıkladı ve Türkiye ile bu konuda işbirliğine hazır olduğunu  de bildirdi.

Habertürk com.da yer alan habere göre,Çin Başbakan Yardımcısı Wang Yang , hem Türkiye hem de Çin’in terör mağduru olduğunu, terörle mücadelede işbirliğini güçlendirmelerinin her iki tarafın çıkarına olduğunu  de ileri sürdü.

Çinli Başbakan Yard.cısı ayrıca Türk tarafının, Çin’in güvenliğinin Türkiye’nin güvenliği olduğunu belirttiğini dile getiren Wang, Türkiye’nin Çin’in güvenliğini zedeleyecek faaliyetlere müsaade etmeme güvencesini verdiğini  de iddia etti.

Fetö'nün Uygur Türklerine ihanetlerinin resmi ile ilgili görsel sonucu

FETÖ Örgütü hep Çin zulmünü desteklemiş ve Çin ile İşbirliği yapmıştır.

FETÖ Terör Örgütü 1990’lı yıllardan beri Çin’de eğitim,ticaret ve diğer bir çok konuda etkin şekilde faaliyet gösteriyor. Bu örgüt, Çin’den sağladığı manfaatlar  karşılığı her zaman Çin’i desteklemiş ve iş birliği yapmıştır. Bu örgütün bu Çin yanlısı ve Çin İşbirlikçisi tutumu karşılıksız kalmamıştır. Türkiye’den hiçbir medya kuruluşu temsilcisinin Doğu Türkistan’da faaliyet göstermesine izin vermezken,FETÖ terör Örgütü’nün yazılı basındaki en büyük yayın organı olan yüksek traji gazetesi’nun bir Temsilcisi yıllaraca Urumçi’de faaliyet gösterdiği biliniyor.Ayrıca,bu Terör Örgütü’nun hiç bir yazılı veya görsel yayın kuruluşu Çin işgalindeki Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere uygulanan Çin baskı,zulüm,etnik ayrımıcılık ile dini ve ırkı soykırım uygulamalarını sürekli olarak duymamazlıktan ve görmemezlikten geldiği,Çin yanlısı yayınlar yaparak  zalimi desteklediği ve Müslüman Uygur Türklerine ihanet ettiği bilinen bir gerçek.Bu terör örgütü,insaf ve adelet sahibi,insanlık şerefini yitirmeyen  etnik Çinlilerin ÇKP.yönetiminin  baskı,ve soykırımına tepki gösterme hakbilirliğini ve cesaretini dahi  göstermemiştir. Doğu Türkistan’daki Çin bastı,zulüm,assimilasyon dini ve ırkı ayırımcılık uygulamalarını hep susaraak, görmeyerek  soykırımcı ve zalim Çin’i desteklemiştir. 05 Temmuz 2009 Urumçi Katliamında  bu örgüte ait,bir gündelik yüksek trajli  gazetesinin Urumçi’teki Temsilcisi Çin zulüm ve katliamlarından hiçbir şekilde bahsetmemiş ve Çin’i övücü haberler yollayarak yayınlanmasını sağlamıştır.Bu durum Diaspora’da yaşayan Uygur Türkleri tarafından tepki ile karşılanmış ve   bu aşağılık ve insanlık dışı  tutumu lanetlenerek protesto edilmiştir.

Çin Zulmü Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Türkiye, Çin’in  Verdiği vaad  ve Taahhütlere  Asla Güvenmemeli

Çinli Başbakan Yardımcısı  kendi ülkesi  ile yıllardan beri  çok yakın ve çok sıkı işbirliği içinde olan ve halen bu ilişkilerini sürdüren  ve daima  Çin yanlısı bir tutum ve  politika  izleyen İşbirlikçisi ve Ortağı FETÖ örgütü ile mücadele edeceğini Ankara’da   vaat ve ifade ediyor.Bu vaat ve ifadeler Çin-FETÖ ilişkilerinde gerçeklerini yansıtmamaktadır.

Ayrıca,Çin yönetimi sürekli Türkiye’nin düşmanları ile işbirliği içinde olmuş ve onları daima desteklemiştir. Yıllardan beri Türkiye’de Çin’in sözcülüğü ve Kalemşorluğunu ve Çin  propagandasını yapan,diğer yandan ise sürekli olarak Türk devletini aşağılayan Çin sevici Çin yalakası Siyasi guruplar,medya organları  maddi olarak desteklediği iddia edilmektedir.

Yaklaşık 40 yıldır,Türk devletine karşı isyanlarını ve saldırılarını devam ettiren  emperyalistlerin maşası ve Katiller  Çetesi PKK  ile onun siyasetteki ikinci yüzü,   bölücülük ve hainliği tescilli bir Siyasi Parti’nın yöneticilerini sürekli Çin’e davet ederek onları ağırlamakta ve bu ihanet Çetelerini  böylece Türkiye’ye karşı yaptığı ihanetlerinden dolayı  ödüllendirmektedir. Çin yönetiminin bu ihanetleri  ikili görüşmelerde  mutlaka gündeme getirilmeli ve yüzüne vurulmalıdır.

 Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Hükümeti, Çin ile ilişkilere çok dikkat etmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.Türkiye’nin bütün iyi niyetli tutum ve davranışlarına karşılık,Çin şimdiye  kadar yaptığı gibi geleneksel Çin kurnazlığı,dönekliği ve karşı tarafın  zor ve sıkıntılarını kendi yararı için kullanma ve eline geçirdiğini düşündüğü fırsatları kar’a çevirme sinsiliği gibi  tarihi  madrabazlığından asla vaz geçmeyecektir. Devletimizin Çin politikası  daima Doğu Türkistan  ve bu ülke’de yaşayan Türkler üzerinden ele alınmalıdır.

Şu Husus Asla Unutulmamalıdır ; Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerini toptan yok etmek isteyen Çin,onun hamisi, güç,dayanağı  ve ilham kaynağı  olan Türkiye Türklerinin ve onun seçtiği hükümetin yararına   bir politika  hiç bir zaman takip etmeyecektir.Bu görüş asla duygusal değildir ve tamamen realiteye dayanmaktadır.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1245 Kez Görüntülendi.