logo

trugen jacn
05 Kasım 2016

ÇİN, BAŞKENT URUMÇİ’DE 900 ADET DAHA POLİS KONTROL NOKTASI KURUYOR.

Çin'in DOğu Türkistan sokak Güvenlik Tedbirleri resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan’a geçen Ağustos ayında yeni  atanan Bölge ÇKP.genel Sekreteri ve bu Ülkenin tek hakimimutlak konumundaki diktatörü Çing Çingguen göreve başladıktan sonra ülke genelinde aldığı Çin devlet terörü temelli polisiye tedbirlerini bir biri ardı sıra uygulamaya devam ediyor. Cep telefonlarına dini içerikli konuların yüklenmesi veya bu dine ait yazı ve görüntülerin bulunmasının  2.derece Terör suçu sayılması ve Ebeveyinlerin çocuklarına dini konuları teşvik ve öğretilmesini yasaklayan uygulamalarından  sonra Çin bu kez ülke genelindeki  genel asayış durumunu sağlamaya yönelik yeni tedbirler  uyguladığı bildirildi. Bu yeni tedbirlerle halkın  kontrol ve gözetimine yönelik tedbirlerini  daha da arttırdığı açıklandı.

Çin’in resmi Xinjiang Haberleri internet sitesinde yer alan bilgilere göre geçtiğimiz Ekim ayından başlayarak başkent Urumçi kentinin tamamında toplam 900 adet daha Sabit Kontrol ve Gözetleme Noktası(Kulubesi) daha kurulduğu  belirtildi.
Bu yeni gözetleme ve kontrol Noktalarının, “Halka Kolaylık Yaratan Polis Noktaları” olarak adlandırıldığı  ve amacının ise halkın gündelik hayatı için kolaylıklar sağlama olduğu  iddia edildi.
ÇKP.’nın  resmi yayın organı, Şinjiang Gazetesi’ne bu konu ile ilgili bilgi veren Urumçi Emniyet Müdürlüğü  Genel Asayiş Hizmetleri Şube Müdürü Win Lung ,bu sabit Kolaylık Sağlama Polis Noktalarında 24 saat  süre ile aralıksız hizmet verileceğini belirtti ve bu yeni kurulan 900 Polis Noktasının Urumçi sakinlerinin güvenliği ve huzurunu  sağlamak,Hukuk bilgilerini ve yasaları halka anlatmak, ve Urumçi sakinlerine daha sorunsuz ve rahat bir yaşam ortamı “ sağlamak olduğunu  da ileri sürdü.  Şube Müdürü Win, bu kontrolü  Noktalarının  kurulmasından sonra sokaklarda sık sık görülen hırsızlık,yan kesicilik ve diğer  huzur ve genel asayışı bozmaya yönelik suçların azaldığını bu Polis Noktalarının   Güvenlik güçlerinin bu ve benzer yasa dışı olaylara anında müdahele imkanı sağladığını de iddia etti.

Çin'in DOğu Türkistan sokak Güvenlik Tedbirleri resimleri ile ilgili görsel sonucu
Uzmanlar,Çin işgal yönetiminin bu kontrol noktalarının sayılarını arttırmasının ÇKP.iktidarının baskı ve zulmüne karşı ortaya çıkabilecek tepki amaçlı protesto eylemlerinin  anında önlenmesi ve  bunun yanında işgal yönetiminin Uygur Türklerini korkutmak,  şantaj ve tehdit amaçlı olduğunu belirtiyorlar.

Bölge’yı çok iyi bilen Kişiler ise, bu yeni uygulamanın ülkenini demografik asimilasyon ve dönüştürülmesi amacı ile getirilen ve Ülkenin tüm ekonomik kaynaklarını  talan ederek yağmalayan Çinli göçmenlerin güvenliğini  ve  onların huzurunu sağlamak olduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1598 Kez Görüntülendi.