logo

trugen jacn

ÇİN’DEN BİR AKILLI CEP TELEFONU ZULMÜ DAHA : PROGRAM YÜKLEMEK “TERÖRİZM SUÇU “

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da yıllardan beri Uyguladığı cep telefonu yasaklarına yeni bir zulüm türü daha eklediği bildirildi. Kullanılan  akıllı cep telefonlarına internet sitelerine erişebilmek için ekledikleri bazı programların “ 2. Dereceli Terör Suçu” kapsamına alındığı  ve bunu yapanların ağır cezalara çarptırıldıkları açıklandı.
Amerika’nın sesi radyosunun Hong Kong gazetelerini kaynak göstererek verdiği haberlere göre bir internet Sitesi abonesinin sosyal medyada yayınladığı  konu ile ilgili hazırlanan suç dosyasına(İddianameye) göre 13 Ekim’de Urumçi’nin kuzeyinde yer alan ve Hui(Çinli)Müslümanaların çoğunlukta oturdukları Sanci kenti sakini bir kişi yönetimin sansür yasağını kırmaya yarayan bir programı kendi cep telefonuna indirdiği için “2.Dereceli Terör Suçlusu”olarak tutuklandığı  belirtildi. Konunun uzmanlarının bildirdiiklerine göre 2.dereceli Terör Suçlusu olarak tutuklanan ve ismi açklanmayan kişinin yasaklanan bazı sitelere erişim sağlamak için gerekli programları kendi akıllı cep telefonuna indirdiği  bilgsi dee yer aldı.
Çin yönetiminin Doğu Türkistan’da özellikle Müslüman Uygur Türklerinin kullandıkları akıllı cep telefonlarına Allah lafzı,Peyfamber Efendimizin ismi şerifleri ile dini yazı,vaaz,görüntü başta dini içerikli  bütün konuların yüklenmesini ve kullanılmasını yıllardır yasaklamış  durumda. Çin’in bu kez icat ettiği bu bilişim suçunun  insanların  bu Bilişim Suçuna dayanma sınırlarını zorlayan bir Çin devlet terörizminin tipik bir uygulanması ve kanıtı olduğun belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » »
Share
1323 Kez Görüntülendi.