logo

trugen jacn
24 Ekim 2016

ÇİN’İN YENİ ÇKP. SEKRETERİ’NDEN BİR ZULÜM ATAĞI DAHA : CAMİLERİ KENT’TEN YÖNETMEK

Doğu Türkistan'da Cami Önlerinde Çin Askerlerinin Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Pekin’in geçtiğimiz Ağustos ayında işgalı altındaki Doğu Türkistan’a atadığı ÇKP.bölgesel ÇKP.genel sekreteri ve ülkenin hakimimutlak diktatörü Çing Çingguen Doğu Türkistan’da bir biri ardından aldığı yeni kararlarla Müslüman Uygur Türklerinin dini inançlarına karşı Çin devlet terörü temelli faşist uygulamalarını sürdürüyor.
Yeni atanan ÇKP.genel Sekreteri Müslüman Uygur Türklerinin dini inançlarına,ibadetlerini yerine getirmelerine ve günlük hayatlarını sürdürürken kendilerine karşı uygulanan gözetleme,kontrol ve baskı amaçlı uygulamalara “Mescitleri Kentten(yerinden) Yönetmek = Mescitlerni Kentten Başkuruş) adı ile yeni bir baskı ve zulüm  atağı  daha ilave ettiği bildirildi.
Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan haberlerde bu uygulama için Pilot bölge olarak nüfusun çoğunluğunu Müslüman Uygurların oluşturduğu,dini ve milli duyguların çok güçlü olduğu Hoten vilayetinden başlattığı bildirildi .Bu yeni uygulama için 352  kişiden oluşan yeni bir ÇKP.’lı Memur kadrosu oluşuturulduğu ,bu ÇKP.’lı Memurların esas görevlerinin kendilerine bağlı bölgelerdeki dini faaliyetler,Cami görevlileri,Din adamları ve Hafizlar gözetmek,kontrol ve yönetmek olduğu belirtildi. Ayrıca bu yeni tayin Memurlar Müslüman Uygurların dini  ve Milli duyguları ile bu duygularının derecesini  ve muhtemel  eylemlerini  öğrenmek,Cami ve Mescitleri gözetlemek ve kimlerin  Cami ve Mescitlere sürekli geldiğini kayıt altına almak olduğu de bildirildi.
Hoten Tv.nin haberine göre  ÇKP.yönetiminin  Mescitleri Kent’ten  Yönetmek uygulamasını Hoten merkezden başladığı ve toplam 352 kişilik Memur kadrosunun bu göreve atanmaları ve işe başlamaları münasebitiyle 17 Ekim 2016’de bir tören düzenlendiği ve Memurların görev yapacakları yerleşim birimlerine yolcu edildiği belirtildi.

Doğu Türkistan'da Cami Önlerinde Çin Askerlerinin Resimleri ile ilgili görsel sonucu
ÇKP.İl Sekereteri : İslam dini Sosyalist Sisteme  Mutlaka Uyarlanacaktır
Tören’de konuşan Hoten ÇKP.İl genel sekreteri Cang Cinbiyav Hoten’deki mevcut cami ve Mescitlerdeki dini faaliyetlerin yeniden düzenlenmesi ve sıkı şekilde kontrol ve yönetilmesi uygulamasının ÇKP.İktidarının baş hedefi ve Bölge ÇKP.Genel Sekreteri Yoldaş Çing Gungçin’ın çok önemli ve öncelikli emri ve talimatı olduğunu belirterek şunları şöyledi ; “ Uygur bölgesinde yaşayan tüm Milletler birlik,beraberlik ve sosyalist fikir-eylem birliği etrafında toplanarak sosyal istikrarı ve bölge güvenliğinin korunması için çıkarılmış olan bu yeni karar ve uygulama,ÇKP’nın gelişen küresel şartları doğru ve yerinde tahlil ederek aldığı yerinde bir karardır.Bu yeni uygulama ile ilgili olarak görevlendirdiğimiz Memurların Kentten Mescitleri Yönetmek uygulamalarını tam olarak yerine getirmeleri çok önemlidir.İslam dininin Sosyalist topluma entegre edilmesi,Dinin modern hayata Uygun hale getirilmesi ,din adamlarını ve İslam dinine itikat eden geniş halk kitlelerini ÇKP. Ve onun Hükümeti’nin etrafında sıkı bir şekilde toplanmalarının sağlanması en öncelikli ve ivedilikli görevlerinizin başında gelmektedir.” Şeklinde konuştuğu bildirildi.

Doğu Türkistan'da Cami Önlerinde Çin Askerlerinin Resimleri ile ilgili görsel sonucu
Hoten Sakini : Bu yeni Memurların Görevi Dini Duygularamızın derecesini Tesbit Etmek
Radyo muhabirlerinin Hoten’in bağlı bir bölge sakininden telefonla aldığı bilgiler şöyle ; “ Bugün bizim kentimize 6 kişilik bir “Kentten Mescit Yönetmek ” gurubu geldi ve hemen o gün tanışma ve Hizmete Başlama toplantısı düzenledi. Bunlar  yeni görevlerinin kentimizde mevcut Cami ve Mescidleri kontrol ve dini hayatı gözeterek kayıt altına alarak üst makamlara rapor etmek ve dini faaliyeteleri yönetmek olduğunu sölediler. Ayrıca,bu Memurlar İmam,Müezzinler ile kentte tanınan ve bilinen din adamlarını kontrol edeceklermiş. Bu Memurların ifadelerinden bunların ev ev dolaşarak aile bireylerinin dini duygu ve inanç derecelerini de kontrol etmek  ve  Bölgemizde yaşayan Hükümet yanlısı Din adamlarını tasvip etmeyen ve onlara inanmayan bazı kişiler var. Bu Memurların esas hedefi bunların “ Senin Kafanda bu konuda nasıl bir düşünce var ? Kimleri seviyor veya kimleri sevmiyorsun ?” şeklindeki bilinçaltı düşüncelerini ve fikirlerini ortaya çıkararak öğrenmek olduğunu sezinledim. Ayrıca,bu Memurlar dini duyguları koyu ve ve güçlü olarak bilinen kişi  ve aileleri daha sıkı gözetmek ve bunların günlük söz, iş ve hareketlerini çok daha sıkı şekilde  gözetim altında tutarak kontrol  edecekler.” Dedi.

Tibette Çin Zulmü Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uzmanlar  Uygur bölgesine Pekin’in yeni atadığı ÇKP.genel Sekreteri Çing Çingguen’ın daha önce görev yaptığı Tibet bölgesinde  Çini işgal Ordusunu kullanarak büyük bir devlet terörü estirdiği bilindiğini söylüyorlar.Ayrıca, Tibet’te  İşgal karşıtı en çok  şiddet olayları bu Han şövenisti Çinli  Sekreterini görev yaptığı sürede meydana geldiğini,en çok kendisini yakarak protesto eylemleri ile  ölümle sonuçlanan şiddet olaylarının onun zamanında meydana geldiğini ifade edyorlar.ÇKP.Merkez yönetiminin bu kişi’yi bilinçli olarak Doğu Türkistan’a  atamasının bölge’de yeni şiddet dalgasının meydana gelemesinden endişeli olduklarını  bildiriyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1404 Kez Görüntülendi.