logo

trugen jacn

İŞGALCI ÇİN,DOĞU TÜRKİSTAN’DA HALKIN PASAPORTLARINI ZORLA TOPLUYOR.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin,işgalı altındaki Doğu Türkistan’da 2015 yılından itibaren Uygur Türklerine verdiği pasaportları  zorla toplamaya başladığı ve yurt dışı seyahatlarını de bu suretle yasakladığı açıklandı.

ÇKP.nin resmi yayın organları ile Çin sosyal medyasında yayınlanan işgal yönetiminin Pasaportların toplanması ile ilgili genelgelerde  2015 yılından beri bölge’de yaşayan Uygurlara verilmeye başlanan pasaport verme işlemlerinin 10 Ekim tarihi itibariyle durdurulduğu,daha önce verilen pasaportların ise derhal yaşadıkları yerlerdeki ÇKP. Ve Emniyet birimlerine derhal teslim etmelerini aksi takdirde ağır cezalara çarptırılacakları tehdidinde bulunuldu.
Doğu Türkistan genelinde çok sıkı şekilde uygulanan halykın elindeki  pasaportlara el koyma uygulaması her bölgedeki ÇKP. Teşkilatı ve yerel Emniyet Birimleri tarafından bir biri ardından çıkarılan acil ve ivedi kodlu duyuru ve  ve tehdit içeren genelgelerle  uygulanmaya başlandığı açıklandı.
Urumçi’ye bağlı Manas Emniyet Müdürülüğü Vatandaşların ellerindeki Pasaportların 11 Ekim 2016’den itibaren teslim etmelerini aksi halde sonucuna katlanacakları tehdidinde bulunduğu bildirildi.
Nüfusunun çoğunluğunu etnik Çinli göçmenlerin oluşturduğu Endüstri kenti Şihenze Emniyet müdürlüğü de ellerindeki Pasaportlarını er geç 17 Şubat 2017 tarihine kadar oturdukları bölgelerdeki Emniyet Birimlerine teslim etmelerini aksi takdirde haklarında yasal işlem yapılacağı uyarısında bulundu.
Çin sınırındaki Gaziyane Kumul vilayetinin Kumul ve etnik Çinli göçmenlerin çoğunlukta olduğu Midong kenti’nde de aynı şekilde resmi genelgeler yayınlandığı ve 18 Ekim tarihine kadar vatandaşların ellerindeki pasaportlarını en yakın Emniyet Birimlerine teslim etmeleri tehditkar bir şekilde ihtar edildi.

Uygurların Katliam Resimleri ile ilgili görsel sonucu

Çin İşgal Yönetim, Doğu Türkistan’da Pasaport Zulmünde İlk Kez Eşit ve Adil 
Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’daki bütün icraatlarında ırkçılık temelli ve etnik Çinlileri kayıran ve onları  ÇKP.nın  baskı ve zulümden ayıran ve devamlı onları koruyan uygulamalar yaparken, Doğu Türkistan genelinde uyguladığı Pasaport Zulmünde ilk kez eşitlik ve adalet ilkesine  riayet ettiği ve adil davrandığı  bildiriliyor. Daha önceki uygulamalarda etnik Çinli göçmenlere engelsiz , şartsız ve basit işlemlerle pasaport verirlerken,bu kez etnik Han Çinlisi göçmen Çinlilere de pasaport verme işlemlerini durdurduğu ve Çinli göçmenlerin elinde bulunana Pasaportların de teslim edilmesini istedikleri açıklandı. Doğu Türkistan’a demografik asimilasyon amacı ile getirilen Çinli göçmenlerin bu kez pasaport toplama işinde ayrıma tabi tutulmamaları ve Müslüman Uygur Türkleri ile eşit şekilde işlem yapılması Çin sosyal medyasında etnik Çinlilerin müthiş ve sert tepkilerine sebep oldu.

Çinde Protesto eylemleri resimleri ile ilgili görsel sonucu

Pasaport Zülmündeki Eşitlik ve Adaletli Uygulamaya  Etnik Çinli Göçmenler Tepkili 

Çin sosyal medyasında ,Çinli paylaşımcılar ÇKP.yönetimine ateşler püstürterek bu uygulamaları kınadıkları ve ÇKP.yönetimini lanetler yağdırdıkları  ve Çin usulü beddualar ettikleri belirtildi.
Uzmanlar Doğu Türkistan’daki ÇKP.iktidarının baskı zulüm ve işkenceleri ile bu kez uygulanan ve Etnik Çinlilerin de dahil edildiği Pasoport zulmünün Çinli göçmenlerin Uygur Türklerinin de desteğini alarak büyük çaplı protesto eylemlerinde bulunabileceklerini ifade ediyorlar. Çin genelinde son aylarda artan ekonomik krizlerin sosyal gerginlikleri arttırdığı bilenen bir gerçek olup, sayıları 10 milyona yaklaşan ÇKP:’nın yönetici kodamanlarının rüşvet,yolsuzluk ve usulsüzlük,yakınlarını kayırma ve iltimas, devlet imkanlarından kerdilerine pay ayırma vebenzeri ekonomik ayrıcalıklar, devlet malını çalma,kaçırma ve üzerine geçirme gibi yasa dışı işlemlerinin alanen ve açık bir halde yapılmış olmasının sosyal gerginlikleri tetiklediği ve bu durumun etnik Çinliler arasında kin ve nefrete dönüştüğünü belirtiyorlar. Ayrıca,Çin ekonomisinde ihracatın günden güne azalması, buna bağlı olarak fabrika ve işlekmelerin bir biri ardı sıra kapanması Çinlilerin işsiz kalmasına yol açıyor. Bu durumun ileride  tehlikeli sonuçlar doğuracağı ve sosyal patlamalara yol açabileceğini ifade ediyorlar.

Çinlilerin Protesto eylemleri resimleri ile ilgili görsel sonucu
ÇKP.Kuklası Yeni Diktatör Çing Tibet’te de Kanlı Uygulamalara İmza Atmış
Doğu Türkistan bölgesine Pekin’in yeni atadığı yeni ÇKP.genel sekreteri ve Kukla ve Cüce Diktatör Çing Çingguven’ın daha önce Tibete’te aynı görevde iken Çin şövenizmi ile Han faşizmi temell baskı ve zulümleri ile tanındığı ve ünlendiği biliniyordu. ÇKP.Sekreteri Çing Tibet’te Budistlerin kutsal ibadet yerleri olan Manastırlardaki Dini Liderleri Dalay Lama’nın resimlerini ve dini ikonları kaldırararak yerlerine baskı,zulüm ve etnik ayırımcılığı sembolü Çin komünist liderlerinin resimlerini astırdığı,buna dayanamayan Budist rahiplerin kendilerini yakarak bu uygulamayı protesto ettikleri ve en çok kendini yakma eylemi  ve kanla bastırılan protesto  gösterilerinin  bu Diktatör’ün görev yaptığı dönemde meydana geldiği biliniyor.
Ayrıca ÇKP,Cüce Diktatörü Çing Tibet’teki kanlı Uygulamalarında Budist Tibetlerinin bir çeşit dini ve kültürel ritüeli olan ve uzun elbiselerinden sol kollarının açıkta bırakılması şeklindeki adetlerini Çin devlet törörü baskı ve  şiddet uygulayarak yasakladığı bu yasaklama uygulamalarında  onlarca Tibetli genci katletmesi ile tanınıyor.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2263 Kez Görüntülendi.