logo

trugen jacn
11 Ekim 2016

ÇİN’İN KARANLIK TARİHİ : MÜSLÜMAN TÜRK YURDU DOĞU TÜRKİSTAN’I İŞGAL ETMESİ

dt-haritasi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin, 1949 yılında Doğu Türkistan’ı işgal edip bölgeyi “Sincan” (Kazanılmış Topraklar) olarak adlandırdığı tarihten bu yana, Müslümanlara yönelik etnik temizlik ve asimilasyon politikası uygulamaktadır.Komünist Çin yönetiminin ilk işgalden bu yana yaklaşık  35 milyon Doğu Türkistanlı  Müslüman Uygur Türkü’nu  çeşitli  yöntemlerle kattikleri tahmin edilmektedir.
Çin Komünist partisi  yönetimi kendilerinin iktidarı ele geçirdikleri 01 Ekim 1940 tarihini kurtuluş ve bağımsızlıklarının başlangıc tarihi  olduğunu iddia etmektedir.Öyle bir bağımsızlık ki; o günden sonra tüm Çin genelinde çok büyük katliam ve kıyımlar yaşandı. Halk zorla bir araya getirilmeye, devlet adına büyük projelerde köle gibi çalıştırılmaya başladı. Devrim  adı altında yapılan çalışmalar ile halkın elinde ne varsa el konuldu, tüm özgürlükleri kısıtlandı, sadece devlet için çalışan tek tip insanlar  yaratılmaya çalışıldı. Buna karşı çıkanlar ise, hunharca katledildi. Çin’in  simgesi olan Tiananmen meydanında Haziran 1989’da  binlerce genç tanklar altında ezildi.Bunlar tüm dünyaca bilinen, hakkında araştırmalar yapılan, belgeseller hazırlanan komünist Çin’in karanlık yüzü. Çinlilerin bile hatırlamak istemediği tarihin kirli sayfalarından biri olarak kayıtlara geçmiştir.

Ancak bu yaşananların ötesinde tarih sayfalarında benzeri yer almamış bir  başka soykırım ve katliam yaşandı. Bu ise bağımsız bir Müslüman Türk Cumhuriyeti olan Doğu Türkistan, komünist Çin işgaline maruz kaldı. 1944 yılında kurulan Doğu Türkistan Cumhuriyeti yıkıldıktan sonra Müslüman Doğu Türkistan halkı için tarihin  en karanlık ve acı günleri başladı.

dt-islam-c-kabine

DOĞU TÜRKİSTANIN KISA TARİHİ

Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti : 12 Kasım 1933 tarihinde tarihi Kaşgar şehrinde ilan edilen Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti, 6 Şubat, 1934 yılında  Müslüman Çinli  Ma Chnagying ve onun ordusu tarafından ihanete uğradı.  Müslüman Çinli general Ma’nin komutasındaki ordusu ,davet ettikleri ve müttefik oldukları Müslüman Uygurlara ihanet etti ve bağımsız  Doğu Türkistan İslâm Cumhuriyeti ordusunu  mağlup etti. General Ma,  Stalin Rusya’sının de  yardımı  ile bu  yeni kurulan  İslam Cumhuriyeti yıktı ve daha sonra kendisi Sovyetlere  kaçtı.

Doğu Türkistan Cumhuriyeti  :  Doğu Türkistan Halkı 1940’lı yıllarda işgalcılara karşı yeniden ayaklandılar. Gulca şehrinde 12 Kasım  1944  tarihinde  tekrar Doğu Türkistan Cumhuriyeti ilan ettiler.  Doğu Türkistan Cumhuriyeti beş yıl sonra 20 Ekim, 1949 yılında Çin’de iktidara ele geçiren Mao önderliğindeki  Çin Halk Kurtuluş Ordusu  tarafından ortadan kaldırılmıştır.  Doğu Türkistan halkı da o  tarihten beri  Çin işgaline karşı büyük bir azimle direnmekte, özgürlük ve bağımsızlıkları için hiç durmadan mücadele etmektedirler.

Barın-2

ZULMÜN ASIL SEBEBİ: İSLAM DÜŞMANLIĞI

Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı baskı ve zulmün temel nedeni halkın Müslüman olmasıdır. Çünkü; Çin için bölgedeki hakimiyetini büyük ölçüde kısıtlayan şey halkın İslami kimliğidir. Halkı, Çin’in yıldırma ve yok etme politikasında güçlendiren en büyük unsur İslam’ın birleştirici ruhudur. Bunu bilen Çin yönetimi ise yıllardan beri uyguladığı zulüm politikalarında hep halkın dinini, İslam’ı hedef almakta ve halkı dinen ve manen yozlaştırmaya çalışmaktadır.

Doğu Türkistan’da Çin yönetimi tarafından camiler yıkıldı, toplu ibadet yasaklandı, Kur’an kursları kapatıldı, okullarda dinsizlik propagandası yapıldı. Bunların yanında dini ilimlerin öğrenilmesi ve dini bilgilere sahip öncü kişilerin(şeyh, hoca, müderris…) halkı eğitmeleri ise tamamen yasaklandı. Ama bunca şeye rağmen halk dini kimliğinden hiçbir şey kaybetmedi ve aksine daha da güçlendi. Bölgedeki İslami kimlik yok edilemedi.

Günümüzde bölgedeki Müslüman halka uygulanan asimilasyon yöntemlerinden biri ise eğitim alanındadır. Bölgedeki üniversitelerde eğitim Çincedir. Bu üniversitelerde okumasına imkân tanınan Müslüman öğrencilerin oranı ise ancak %15-20 civarındadır. Ekonomik güçlükler ise, Müslüman halkın eğitim seviyesini düşüren önemli bir unsurdur. Bölgedeki standart bir Çin okulunda bile imkânlar çok gelişmiş olduğu halde bir Uygur okulunda sıra bile bulmak çok zordur. Okullarda din dersi programlarının esası ateizm üzerine inşa edilmiştir.

1980 yıllarında Komünist Çin yönetimi tarafından korkunç bir siyaset daha yürürlüğe sokulmuştur. Buna göre Doğu Türkistan’a on milyonlarca, Komünist Çin Devlet teşvikiyle, Çinli göçmen yerleştirilmeye başlanmıştır.

Çin, Doğu Türkistan Müslümanlarının kökünü kazımak istiyor. 1949 yılında Doğu Türkistan nüfusunun % 3 ünü oluşturan Çinlilerin oranı şuanda % 53 ü aşmış bulunmakta. Müslüman annelerin %22’si tamamen kısırlaştırıldı, iki çocuktan fazlasına da müsaade edilmiyor. Tek çocuğa da 25 ila 35 yaş arasında izin veriliyor. “Kaliteli Nüfus” adı altında yapılan “resmi soykırım” ile zorla kürtaj, kısırlaştırma gibi engelleri aşıp fazla çocuk yapanları ise büyük para cezaları bekliyor. Buna göre fazla çocuğun cezası ortalama maaş ile tam 8 yıllık gelire denk geliyor.

VERİLEN CEZALAR HAYAT KARARTIYOR

Komünist Çin Yönetimi, Doğu Türkistan’da Müslüman Türk kadını üzerinde, onların ve ailelerinin izni ve rızası olmaksızın kürtaj ve kısırlaştırma siyasetleri uygulamaktadır. Resmi olarak kabul edilen “Bir Aileye Bir Çocuk” siyaseti aslında 10 milyonun üzerinde nüfusa sahip azınlıklar için geçerli olup, 8 milyon nüfuslu Doğu bu uygulamanın dışında tutulmalıdır ancak Çin’de doğum kontrol siyasetinin en yoğun olarak uygulandığı bölgeler Doğu Türkistan ile Tibet’tir. Bu durum Beynelmilel Af Örgütü tarafından da aynen onaylanmaktadır. 1982-1990 yıllan arasında Doğu Türkistan Müslüman Türklere 2 çocuk izni verilirken, 1990 dan sonra ise bu sayının bire indirildiği görülmektedir. Ayrıca, fazla çocuk için verilen ceza tutan 7000 Yuana (takriben 1400 dolar) çıkarılmıştır ki, bu rakam ortalama bir çiftçinin sekiz yıllık gelirine eşittir. Cezayı ödemezlerse, zorla hastaneye götürülmekte ve kürtaja tabi tutulmaktadır.

Kaynak : http://www.muslimport.com/cinin-karanlik-tarihi-dogu-turkistan-isgali-4460h.htm

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1200 Kez Görüntülendi.