logo

trugen jacn
09 Ekim 2016

ÇİN’İN FANİ DÜNYA’NIN CEHENNEMİNE ÇEVİRDİĞİ TÜRK İSLAM ÜLKESİ : DOĞU TÜRKİSTAN

Doğu Türkistanda Çin kontrol resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin’in geçtiğimiz aylarda  Urumçi’ye  naklen atadığı işgal yönetiminin başı ÇKP.’nın sözde Özerk Bölge genel Sekreteri ve Pekin’in bu ülkedeki hakim-i Mutlak diktatörü Çin Çivengu daha önce Tibet’te yürüttüğü vahşi,kanlı ve insanlık dışı uygulamalarını  Doğu Türkistan’da da yürürlüğe koymuş bulunmaktadır. ÇKP.’nin naklen gelen Diktatörü Çin,daha önceki yıllarda  Tibet’teki baskı.,zulüm,etnik asimilasyon.dini ve ırkı soykırım tecrübelerini yeni görev yeri Doğu Türkistan’da da aynen uygulamaya başlamıştır. ÇKP. iktidarının yeni Diktatörü Faşist Almanyasının NAZİ uygulamalarını anımsatan icraatları ile Doğu Türkistan’ı adeta “ Fani Alemin Cehennemine “ Çevirdiği görülmektedir.
Turkintantimes/uy/news internet sitesinde yayınlanan ve Doğu Türkistan’daki  muhabiri İzci’ye dayandırdığı  haber ve geçtiği fotoğraflar şöyle sıralanıyor ;

thumb

1. Başkent Urumçi’de her 300 Metre’de bir Polis Kontrol Noktası
Son yıllarda ana cadde ve kavşakların yer aldığı sokak başlarındaki Polis kontrol naktalarında görmeye alışık olduğumuz Çin işgal polis ve askerlerine ek olarak,yeni Diktatör Çin’in direktifi ile güvenlik tedbirlerini bir kat daha daha yüksettiiği görülüyor.Bu yeni tedbirlerin başta geleni ise, her 300 mt.aralığında inşa edilen iki katlı sabit Polis kontrol noktalarıdır.
Çin işgal yönetimi Doğu Türkistan’da ve uluslar arası toplumda yaptığı propagandalarda bu Sabit kontrol noktalarını kurmalarınıdaki esas amaçlarının “Bölge’deki Evlerin Haftalar boyu açık kalsa dahi, Hırsız Girmeyecek Duruma Getirmek” olarak açıklanıyor. Çin işgal yönetiminin bu söylemleri tamamen yalan ve Müslüman Uygur Türklerinin ve uluslar arası toplumun gözünü boyaakatan başka bir şey değildir.
Aslında Kul Hakkının ne olduğunu çok iyi bilincinde olan ve buna göre davranan Müslüman Uygur Türkleri gerçek Hırsız’ın Kim olduğunu bilmiş olsa da,Siyasetin Yasalardan daha üstün kabul edildiği ve ona göre davranıldığı Doğu Türkistan’da  bu gerçeği  dillendirememektedir.
Üstelik ne zaman nerede ve nasıl ve ne şekilde başına gelebilecek iftira ve töhmetlerden korktuğu için bu yalan propagandalara cevap verme imkanınıdan kendilerini kaçırmak mecburiyetinde hissetmektedir.
Gerçekte ise, hakiki hırsızlar Çin Komünist partisi’nin bölgedeki asker ve polisleridir.Çin işgal yönetiminin  aslında bu 2 katlı sabit yeni kontrol noktalarını kurmalarındaki gerçek niyet ve tek amacı şudur ; Aşağılık ve sinsi yalan ve aldatmacalar ile işgal ettiği Doğu Türkistan’da İşgalcı Pekin yönetiminin bu topraklardaki manfaat ve çıkarlarını korumak içindir.İşgalci Çin yönetimi’nin bu sinsi yalanları ise, gerçek hırsızın kendisini kurtarmak için masum her hangi bir kimseye Hırsız iftırası atarak ortalığı velveleye vererek kendisini kurtarma çabasını andırmakatadır.
Ancak 68 yıldan beri kendi özgürlüklükleri  ve ülkelerinin  bağımsızlığı  sıcak kanlarını ve aziz canlarını   cömertce ve cesurca  ortaya koyan ve bunun   bedelini  ödeyegelmekte olan Doğu Türkistan Türkleri Çin’in  bu ve benezeri  yalanlarına ve sinsi aldatlamalıranı adeta gündelik hayatın normal bir parçası nazarı ile bakmakta  ve Çin’in bu aşağılık ve rezil uygulamaları nefret ve gazap hisleri ile izlemektedir.

2. Bu  Faşist Uygulamalardan  Çinli göçmen  Çingniyen dahi    Bizar olduğunu açıklamıştır.

Doğu Türkistan’daki Çinli işgalcıların bu yeni uygulamaları başkent Urumçi ile sınırlı olmayıp,bütün ülke çapında daha çok Müslüman Uygur Türklerinin çoğunluk olarak yaşadığı bölgelerde de yürütülmeketedir.Bu yeni uygulamalardan Müslüman Uygurlar ve Kazakalar şikayetçi olmayıp,bu topraklara   demografik assimilasyon amacı ile getirilip yerleştirilen etnik Han Çinlisi göçmenler de nasibini almaktadır.Bunlardan  biri de Urumçi’nin Çince adı Vieboo semtinde oturan Çing Niyen adlı bir Çinli göçmendir.Bu Çinli göçmen muhabire ÇKP.iktidarının Urumçi’deki bu insanlık dışı uygulamalarından bizar olduğunu açıklamış ve Çinli  yönetici soydaşlarına binlerce lanet okumuştur.

Bu uygulamalar Kazak Türklerinin meskun bulundukları Altay ve Çöçek  bölgelerinde de sıkı şekilde  uygulandığı ve bu vilayetlerde  yol kontrollerinin daha sıkı aralıklarla yapılımakta olduğu ve halkın tehdit edildiği ve korku salındığı bildirilmektedir.

3.Urumçi – Altay Yolu’ndaki(Caddesindeki) Polis Kontrol Noktası 
Çin işgal yönetiminin Urumçi’ye yeni atanan ve Tibet’te yaptığı kanlı icraatları ile ünlenen Çin faşizminin Doğu Türkistan’daki yeni Diktatörü köy.kasaba,ilçe ve il bazında büyük propaganlarla güya ülkenin emniyet ve güvenliğinin daha iyi sağlanabilmesi için yeni polis adayları kabl edileceğini açıklamıştır.En az Tekenik Lise ve Üniversite mezunlarının kabul edileceğini açıklamış ise,yeterli aday bulunamamıştır.Bunun üzerine yeni aldığı bir kararla Polis adaylarının öğrenim seviyesi Orta Okul’a kadar inidirilmiştir.İşsizlik ve aşsızlıktan bunalıma düşen ve Çin’in baskı zulüm ve etnik ayırımcı uygulamalarından dolayı psikolojik travma geçiren zavallı Müslüman Uygur gençleri çaresizce  İşgalciların  bu sopalı Polis_bekçiliğine aday olmak zorunda kalmaktadırlar.İşgal yönetimi bu Uygur Yardımcı Polislere asla güvenmedikleri için silah veya kendilerini zanlılardan korumak için her hangi bir araç veya alet vermemektedir.Polis eğitiminden sonra ellerine uzun bir sopa tutuşlarak “Sopa İle Silahlandırmaktadırlar.

h-ask-1

Bu Sopa ile silahlandırılan Yardımcı Polislerin temel forksiyonel görevi ise, şu şekilde belirlenmiştir ;

  1. İşgalcıların sabit polis kontrol noktalarındaki güvenlik kameralarını izlemek ve bu suretle kendi kardeşlerini baskı altında tutmaktır
  2. İşgal yönetimi 2015 yılından başlayarak kimlik ibrazı ile telefon almak ve kullanmayı uygulamaya koymuştur.Bu sopalı yardımcı Polislerin bir diğer görevi de dileği veya şüphelendiği her hangi kişinin teleonuna el koymak ve kontrom etmek yetkisi verilmiştir.
  3. Sopalı Polislerin bir diğer görevi ise. Sopa  ve tokmak silahları ile sürekli olarak sorumluluk bölgesinde devriye gezmek ve halka tehdit ve şantaj yapmak ve korku salmaktır.

Etiketler: » » » » » » » »

Share
1184 Kez Görüntülendi.