logo

trugen jacn

KAHRAMAN UYGUR RABİA ANA : ASLA BOYUN EĞMEYECEĞİM VE MÜCADELEMİ SÜRDÜRECEĞİM !

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
6 yıldır görmediği  ve  Norveç’te yaşayan oğlu Kurbancan Arif ve torunlarını  görebilmek için aldığı pasaportuna bir süre sonra el konulan Börütala’lı  kahraman Uygur Rabia Han Musa Ana’nın pasaportuna tekrar kavuşabilmek için yürüttüğü cesur mücadelesi hız kesmeden sürüyor.

Kendisi ile aynı kaderi paylaşan binlerce Uygur Türkü Ana’nın de bu arada sözcülüğünü ve onlar adına  da mücadele ettiğini söyleyen 82 yaşındaki  Rabihan Musa Ana ” Hitaylar(Çin) bana Çin devletini eleştirme,pasaportunu geri vereceğiz diyerek bana yalan söyledi ve beni kandırdı. Bundan sonra  onlara asla yalvarmayacağım. Başımı asla eğmeyeceğim, Başımı dik tutacağım ve Onurumdan asla taviz vermeyeceğim.Kendimi ve benimle aynı kaderi paylaşan binlerce Pasaport mağduru Uygur Analar için sonuna kadar mücadele edeceğim.” Dedi.
Özgür Asya radyosuna konuşan Rabia Han Ana şunları söyledi; “Pasaportuma geri kavuşabilmek için evladım belki de Torunum yaşında olan Çin emniyet yetkililere giderek pasaportumun geri verilmesini rica ettim.Onlara adeta yalvardım.Soğuk havalarda Borötala Emniyeti’nin kapısında günlerce bekledim.Bana bu konuda hiçbir yetkili yardımcı olmadı ve pasaportumu da  geri vermediler. Bunun üzerine bu konuda  karşılaştığım durum ve başımdan geçen  olayları Özgür Asya radyosuna açıkladım.Bunun üzerine Börötala Emniyeti’nden bir Polis Yetkilisi  beni aradı ve Çin yönetimi hakkında şikayetlerime son vermem halinde 5 gün sonra Pasaportunu vereceğiz.” Vaadinde bulundu. Bunun üzerine ben şikayetlerimden vaz geçtim. Verilen süre çoktan geçti. Tekrar Polise gittim.Bana pasaportumu  iade edeceğini  vaat eden Polis memuru,talebimi yukarı’ya ilettiğini ancak,üst makamların Pasaportumu iade etmeyeceklerini söylediğini bildirdi.  Börütala Polisi bana yalan söyleyerek beni kandırdı ve aldattı. Bunun üzerine ben memura bundan sonra Özgür Asya radyosuna ve  benim sesimi duyurmak isteyen herkese ve  bütün medya organlarına sesimin çıktığı kadar sizlerin bana yaptığınız haksızlığı ve beni aldattığınız durumu anlatacağım.dedim.
Bunun üzerine Polis Memuru bana “ Sen kendi şahsı çıkarın için Çin devletini suçlamaya hakkın yok.Çin’in yüzüne leke süremezsin.Seni bu işten vaz geçmen için uyarıyorum.” Sözleri ile beni tehdit etti.


Radyo’ya açıklamalarını sürdüren Kahraman RabiHan Musa Ana şunları söyledi ; “ Ben 82 yaşında yaşlı bir mağdur anneyim.Benim yüreğim Oğlu ve torunlarımın hasreti ile yanıyor.Geceleri uyuyamıyorum.Hayatımın son demlerinde en küçük evladım Kurbanacan’ı ve onun evlataları sevgili torunlarımı bir kez olsun,görebilmek için mücadelemi sürdüreceğim.Beni tehdit eden Çinli Polis’e de ifade ettim.Bundan sonra posaportuma geri kavuşabilmem için asla yalvarmayacağım.Bundan sonraki hayatımı başım dik olarak sürdürmek iztiyorum.Kendim ve benim durumumda olan kalbi kırık ve gözü yaşlı yüzlerce belki de binlerce dertli Müslüman Uygur Anası adına bedeli ne olursa olsun mücadele edeceğim.” Şeklinde konuşutu

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1220 Kez Görüntülendi.