logo

trugen jacn
04 Ekim 2016

İŞGALCI ÇİN,BU KEZ TUTUKLU YAPÇAN ÜZERİNDEN ŞANTAJ YALAN VE İFTİRALARA BAŞLADI (1)

Suriye'deki Çinli Militanlarin resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin yönetimi geçtiğimiz hafta,  İstanbul’da tutuklanarak Hapishane’ye konulan Doğu Türkistanlı Uygur Türkü mülteci Abdulkadir Yapçan üzeriniden Doğu Türkistanlılara ve Türkiye’ye karşı yeni bir iftira,tehdit ve şantaj kampanyasına başlattığı gözleniyor.
Çin Komünist partisi ve onun kanlı iktidarının emrindeki Çin medyası her gün yeni yalan haberler,tehdit,şantaj içeren  ve utanmazca ve haddini  aşan iftiralar ve yalan yanlış, aslı astarı olmayan ve asılsız yorum ve analizler yayınlamakta ve Çin kamu oyunu Uygur Türklerine ve Türkiye’ye karşı tahrik ve kışkırtmalarda bulunmaktadır.
ÇKP.iktidarının İngilizce  “ The Global Times” gazetesinde yayınlanan bir haber analizde  şu iddialar yer alıyor ;
“Uygur Özerk Bölgesi’nde bombalı eylemler artarken, Türkiye’nin  sığınma hakkı tanıdığı Uygur Türkleri’nin Türkiye’de terör örgütleri kurduklarını ve bu örgütlerin Uygur gençlerini Suriye’de silahlı eğitime gönderdiklerini” ileri sürdü.
Gazete’ye konuşan Çinli bir yetkili, son bir yıl içerisinde Türkiye’den yaklaşık 100 Uygur “Cihatçı”nın Suriye’deki savaş bölgesine giderek askeri ve savaş eğitim aldığını iddia etti.
Global Post’ gazetesinden  Robert Foyle Hunwick’in haberine göre, Çin genel olarak “başka ülkelerin içişlerine karışmama” siyaseti izlese de, IŞİD söz konusu olduğunda işler değiştiğini ileri sürerek şunları ifade etti, ” Irak ordusunun bir Çin vatandaşını yakaladığını duyurması ve Çin’in bunu doğrulaması, Endonezya polisinin, ülkedeki bir IŞİD lideri ile görüşmek üzere gelen 4 Çinli’yi yakaladığını açıklaması, IŞİD’in Çin için de bir tehdit oluşturduğuna dair işaretler arasında yer aldığını öne sürdü.Ayrıca, Irak’ın yakaladığı Çin vatandaşının Uygur Türkü olduğu doğruysa, Çin’in Sincan bölgesinin cihatçılar ve muhtemelen IŞİD için militan devşirme yatağı olduğunun  düşünülebileceği” nı  iddia etti.

Suriye'deki Çinli Militanlarin resimleri ile ilgili görsel sonucu

Ey  Kalemini,aklını,  vicdanı ve onurunu ÇKP.’nın Müslüman Uygur Türklerinin kanına bulaşmış kirli  parasına kiralayan aşağılık Kalemşörler

Sizler bu yalanları kaleme alırken ve bu şantaj ve iftiraları utanmazca sıralarken,   sizlerin  kuyruklu yalanlarınızın  sanal bir  mahsulü olan Sözde ” Doğu Türkistan’daki Uygur Mücahit Teröristler ” bütün bu terör organizasyonlarını  gerçekleştirirlerken, Çin’in Doğu Türkistan’daki Çin faşizmi ve Han Nazizmi ile  terbiye edilereek eğtilmiş  ve sayıları milyon mertebesindeki bu Üniformalı işgalcı  Çeteleri Teklemakan çölünde yemek için fare mi avlıyordu yoksa Teklemakan Çiyanı Mi ?

Ayrıca,bir kaç milyon olduğu tahmin edilen ÇKP.Politbüro’suna yanı Pekin’e direkt bağlı  Çalıcı ve gaspçi sözde ” İnşaa ve  Üretim Ordusu” ‘nun Silahlı Paramiliter  Çeteleri  Tarım bölgesinde Bay-Sogan’da veya diğer yerlerde katlettikleri  masum Uygur Türklerinin  kanını içmek ile mi meşgüldü ?

İşgalcı Çin  Rejiminin Doğu Türkistan’daki  elebaşılarına karşı bu soruların sayısını arttırmak mümkündür.Ancak,bizim yerimiz bunlara kafi değildir. Ancak,  Çin tipi Sosyalizim’ın kızııl önlüğünün içine ustaca gizlenmiş binlerce yıllık Çin faşizminin 21.yüzyıldaki bu Kanlı Diktatörlerinin  Uygurları yok etme  proje ve listelerinde  bu  ve benzeri   Sinsi Çin yalanları, Kanadırmacalar, Utanmazca iftiralar ve içi boş şantaj ve tehditler menzümesinde  her  hangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

İşgalcı Çin’in yıllardan beri Doğu Türkistan’da dini eğitimi yasakladığını,dini eğitim veren veya alanları “aşırı dini eğilimli ve radikal Cihatçılar” olarak ağır cezalara çarptırdıkları bilinen ve kabul edilen bir gerçektir.  Hal böyle iken,  islam dini konusunda hiç bir doğu ve temel bilgisi olmayan Müslüman Uygur gençlerinde  Çin’in iddia ettiği gibi ” Kendiliğinden oluşan Cihat ve Gazatçilik Ruhu”  nasıl meydana gelebilir ?  Elbette ki, Çin’in  icadı,yetiştirmesi ve yönlendirmesi ile.  İşgalcı Çin’in Uygur Türklerini  Türkiye’de İslam aleminde ve uluslar arası toplumda Cihataçı-Gazatçi ve Terörist olarak suçlayarak onların bilinçlerinde mahkum edebilmeyi  sağlamak için  için yalan ve iftiralarında iddia ettikleri şekilde Uygur  Gazatcı-Cihatçılerin  Suriye ve Irak’ta Cihatçı olarak gitmelerinin Çin istihbaratının   organizesi ve yönlendirmesi olmadan  olabilmesi asla mümkün  değildir. Ayrıca,Suriye ve Iraktaki Çin’in adlandırması ile ” Kutsal Cihada” koşarak gelenler yalnız Uygurlar değildir,Bütün dünya Milletlerinin yanında Çinli  ” Kızıl Cihatcı Teröristler ” de vardır. Bu durumu bütün alem bilmektedir.

Nitekim,geçtiğimiz yıllarda Türkiye’ye gelen bir Çinli militanın Türk vatandaşı bir hanımla evlendiği ve İslam dinini kabul ettiği basına yansımıştı.Bu Çinli daha sonra Suriye’ye giderek bir süre çatışmalara katılmış ve daha sonra Türkiye’ye geri dönerek iltica talebinde bulunmuştu. Hatta bazı Uygur Türklerine gelerek bu konuda kendisine yardımcı olmalar için yalvarmıştı. Ancak,Çin’in “Terbiye ederek ve Eğiterek Gönderediği” bu Çinli militan Terörist’in iltica talebi kabul edilmemiş ve Çin’e geri yollanmıştır. Bu Çinli Teröristin akibeti hakkında  ÇKP, rejimi güdümlü Çin  Medyasında  hiçbir haber ve bilgi yer almamıştır. Belki Çin  Türkiye ve Ortadoğu’ya görevli olarak gönderdiği kesin olan bu Çinli  ” Cihatçı-Gazatçı ” Ajan  Teröristi ,Türkiye,Suriye ve Irak’ta görevini iyi  yapmadığı ve yapamadığı için sessizce   geleneksel Çin işkenceleri ile canını alarak,katledip  Teltif ederek (!) ödüllendirmiştir ?!  Çin’de nasıl olsa  it’in kılı  gibi sayılamayacak kadar  çok  insan vardır , Bir kişi eksilmiş hiç  de önemli değildir !

Etiketler: » » » » » »
Share
1028 Kez Görüntülendi.