logo

trugen jacn
02 Ekim 2016

ÇİN’İN DOĞU TÜRKİSTAN’I İŞGALİNİN 68.YILDÖNÜMÜ TÜM DÜNYA’DA PROTESTO EDİLDİ.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Komünist Çin yönetiminin 01 Ekim 1949’da bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyeti’ni yıkarak bu Müslüman Türk Ülkesini işgal etmesinin 68.yıldönümü tüm dünye ülkelerinde yapılan çeşitli etkinlikler ve ülkelerde bulunan İşgalcı Çin’in Büyükelçilik ve Temesilcilikleri önünde yapılan Protesto gösterileri ile protesto edildi.

Çin Konsolosluğu önünde yapılan protesto eylemleri resimleri ile ilgili görsel sonucu

2015’de Çin Başkonsolosluğu Önünde Yapılan İşgalı Protesto Eylemi

TÜRKİYE : FETÖ örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilan edilen OHAL uygulaması nedeniyle bu yıl Çin Temsilcilikleri önünde her yıl mutad olarak yapılan Çin işgalini protesto eylemleri bu yıl yapılamadı.Ancak,Türkiye’de yaşayan Doğu Türkistanlılar kendi aralarında toplanarak,ülkelerinin özgürlüğü ve bağımsızlığı için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anarak ve onların aziz ruhlarına dualar yollayarak işgalın yıl dönümünü andılar.

amerika-uyghur-xitay-elchixana-namayish.jpg

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ(ABD). : Dünya Uygur Kurultayı Genel başkanı Rabia kadir’in yaşadığı ,Uygur Amerika Derneği ve Uygur Demokrası ve İnsan hakları Vakfı’nın faaliyet gösterdiği ABD’de bu yıl da Doğu Türkistan’ın İşgali’inin yıl dönümü Wasihngton’daki Çin Büyükelçiliği önünde yapılan Gökbayraklı eylemler ile protesto edildi.

ALMANYA : yurt dışında yürütülmekte olan Doğu Türkistan milli bağımsızlık hareketinin en üst ve tarihi önme sahip şimsiye kuruluşu Dünya Uygur Kurultayı’nın ve Avrupa Doğu Türkistan Birliği Derneği’nin etkin olarak çalışmalar yaptığı Almanya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Çin işgalinin yıl dönümü olan 01 Ekim’de çeşitli etkinlikler yapılarak İşgalcı Çin protesto edildi.

KANADA : Kanada’da faaliyet gösteren Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşları Ottawa’daki Çin Büyükelçiliği önünde toplanarak İşgalcı Çin’i bir kez daha protesto tiler ve Çin işgal ordusunun biran önce Doğu Türkistan’ı terk etmesi için Çin yönetimine çağrıda bulundular.

AVUSTRALYA : Uzak Avustralya kıt’asında yaşayan Doğu Türkistanlılar Avustralya Doğu Türkistan Derneği’nin organize ettiği çeşitli gösterileri ile İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’ı işgal yıl dönümünü nedeniyle İşgalçı Çin’i protesto ettiler.Göstericiler çeşitli sloganlarla Çin’in Doğu Türkistan’daki işgal ve insandışı baskı ve zulümlerine son vermelerini talp ettiler.

İsveç'teki UYgurların Protesto resimleri ile ilgili görsel sonucu
İSVEÇ : Doğu Türkistan milli bağımsızlık mücadelesinin en etkin olarak yürütüldüğü ülkelerin başında gelen  İsveç’te de İşgalcı Çin bir kez daha protesto edilerek kınandı ve Doğu Türkistan’daki işgale bir an önce son  verilmesi istendi.

JAPONYA : Japonya’da yaşayan Uygur Türkleri Japonya Uygur Birliği Başkanı Dr.Turmuhammet Haşim’ın girişimi ile Tokya’daki İşgalcı Çin Büyükelçiliği önünde  Doğu Türkistan’ın işgalinin 68.yılını protesto etmek için bir  gerçekleştirdiler.  Protesto eylemine  Doğu Türkistan ile aynı kaderi paylaşan ve yine Çin işgalı altındaki Güney Moğolistanlı Moğol dostlarımız  de katılarak destek verdi.Birlik Başkanı Turmuhammed Haşim,yaptığı açıklama’da İşgalcı Çin’in bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyetimizi Sovyet Diktatörü Kanlı cellat Stalin’in yardımı ile  yıktığını ve bu ülkeyi işgal ettiğini belirtti ve Çin’in bir an önce Doğu Türkistan’ı terk etmesi  istendi.

نورۋېگىيەدىكى ئۇيغۇرلار نورۋېگىيە پايتەختى ئوسلودىكى خىتاي ئەلچىخانىسى ئالدىغا توپلىنىپ نارازىلىق نامايىش ئۆتكۈزدى. 2016-يىلى 1-ئۆكتەبىر.

NORVEÇ :   Norveç’te yaşayan Doğu Türkistanlılar Norveç Uygur Komitesi ile Norveç İslam Kültür Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinliklerle  Çin’in Doğu Türkistan’ı işgalının 68.yıl dönümünde  Çin’i protesto ettiler. Doğu Türkistanlılar başkent Oslo’daki Çin Büyükelçiliği önünde toplanarak  bir  Çin’i protesto eden konuşmalar yaptılar. Uygur Komitesi Başakanı Nimet Tursun ve Uygur  İslam Merkezi Başkanı Ömer Karahan yaptıkları konuşmalarda  Çin’in Doğu Türkistan’daki insanılık dışı uygulamaları hakkında bilgiler verdi ve  Çin’in işgal ettiği Doğu Türkistan’ı bir an önce tahliye ederek bu ülkeden gitmelerini ve  Uygur Türklerinin kendi kaderlerini kendilerinin belirleme hakkına saygı göstermesini  talep ettiler.

Almanya'da Çin'i Protesto resimleri ile ilgili görsel sonucu

g-bayrakli-cocuklar

kiz-gokbayrak

Etiketler: » » » » » »
Share
10307 Kez Görüntülendi.