logo

trugen jacn
07 Eylül 2016

SURİYE SINIRI’NDA DOĞU TÜRKİSTANLI 17 UYGUR TÜRKÜ’NÜN YAKALANDIĞI BİLDİRİLDİ

Bir ihbarı değerlendiren  Jandarma,   Hatay’ın Suriye sınırında   17 Müslüman Uygur Türkü’nu yakaladığı, içlerinde çocuk ve kadınların de buluunduğu bu kişilerin  4 gündür  Görentaş Jandarma Karakolunda  tutuldukları  açıklandı. 

Tayland Uygur Türkleri resimleri ile ilgili görsel sonucu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Suriye Sınırında yakalanan,içinde bebeklerin ve kadınların bulunduğu 17  Doğu Türkistanlı Uygur Türkü soydaşımızın yakalandığı ve sınırda bulunan Görentaş Jandarma Karakolu’nda tutuldukları bildiriliyor.

 4 gündür haklarında hiçbir işlem yapılamayan bu Uygur Türkleri  Türkiye Türkçesi bilmedikleri için ve tercüman de bulunamadığı için  ifadelerinin alınamadıkları belirtiliyor.Bu arada gurupta bulunan   bir bebeğin hastalandığı ve  Hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındığı ifade ediliyor. Ayrıca, Uygur Türkü ailenini bebeğinin rahatsızlığının ciddi durumda olduğu  gelen bilgiler arasında.

Haberseyret.com internet haber sitesi’nin bildirdiğine göre 17 Kişilik Uygur Türkü kafilenin resmi işlemleri için Görentaş Jandarma Karakolu ile ‘’TSK. Hatay Görentaş Sınır Piyade Birliği’’ arasında dolaştırıldıkları, tutuklu   Uygur Türklerinin en son Hatay Görentaş Sınır Piyade Birliğinde olduğu bilgisine ulaşabildiği belirtiliyor. .

Görentaş Jandarma Karakolunun hemen karşısındakı Suriye sınırları içerisindeki bölge’de   Bayır-Bucak Türkmen Mücahidleri ile  Doğu Türkistanlı Uygur Türklerinin oluşturduğu ileri sürülen  ‘’Türkistan İslam Partisi’’’ne mensup Mücahidlerin  bulundukları bilgisi yer alıyor.Yakalanan   Uygur Türkleri hakkında  Suriye  tarafında  bulunan Doğu Türkistanlı Mücahitlerin bilgilerinin    olduğu ifade ediliyor. Söz konusu Sitede yer alan ifadelere göre bu durumun  ileride gerginliklere sebep olacağı endişesi yarattığı bildiriliyor.

Elverişsiz  ortam,  aşırı sıcaklar ve çöl ikliminin hüküm sürdüğü  bölgedeki  Görentaş Jandarma Karakolu’nda tutulan  Uygur Türklerinin sıkıntılı ve zor durumda oldukları,tutuklu  17 Uygur Türkü gurubun  6’sının  10 yaş altı çocuk ve bebeklerden oluştuğu ifade ediliyor.

Doğu Türkistanlı olduğu bildirilen bu 17 Uygur Türkü’nün buraya nasıl ve ne amaçla  geldikleri ve ne sebeple tutuklandıkları konusunda  tatminkar ve ayrıntılı bilgi bulunmuyor.

Kaynak : http://haberseyret.com/haber/49789/17-uygur-turkune……….

Etiketler: » » » » » »
Share
4404 Kez Görüntülendi.