logo

trugen jacn
29 Ağustos 2016

İSLAH HABER’DEN İŞGALCI, BASKICI, ZALİM VE ATEİST ÇİN’E REST !…………

Washington merkezli Özgür Asya Radyosu Çin’in Doğu Türkistanlılar üzerinden uzun bir süredir baskı mailleri yollayarak tehdit ettiği ISLAH HABER’i arayarak Genel Yayın Yönetmeni Hacı Ali Doğan ile bir röportaj yaptı. Uyghurnet ve Ayyıldız Siber Ekibinin de katıldığı röportajda şu ifadelere yer verildi.
İs.Hab-rfa.

Yıllardan beri İslam Dünyasının sorunlarına karşı duyarlılığı ve özellikle mazlum Müslüman Uygurların da sesi olmaya çalışan Islah Haber’in Genel Yayın Yönetmeni Hacı Ali Doğan, Washington merkezli yayın yapan Özgür Asya radyosuna verdiği röportajda Islah Haber’in sürekli olarak Çin’in tehdit ve saldırılara maruz kaldığını, özellikle İşgalci Çin yönetiminin son bir yıldır sürekli kendilerini tehdit ettiğini açıkladı.


Hacı Ali DoğanIslah Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan açıklamalarında şunları söyledi; “16 Ağustos 2016 tarihi itibariyle bize bir İngilizce tehdit mesaji gönderildi. Gönderi adres Çince bir site. Sitede Çince yazılar var. Bu tehdit mesajinin Çin yönetimi veya onlara bağlı resmi kanallardan gönderildiği net ve açık olarak görülüyor.Tehdit mesajinde İslah Haber Sitesi olarak ;

• Güya Terörizmin yayılmasına katkı sağladığımız
• Şiddet içerikli konular ile buna ait ideolojik fikirleri yaydığımız
• İnsanları korkutmaya yönelik konuları gündeme taşıdığımız
• Bu paylaşımların kaldırılmasını, kaldırmadığımız taktirde sitemizin kapattırılacağı tehditleri savrulmaktadır.

Bu paylaşımların siteden kaldırılması hiç de insani olmayan kaba, haddini aşan ve yakışıksız, korkak, çaresiz ve zavallıların ancak başvuracakları şantaj ve tehdit içerikli ifadeler yer almaktadır.

Çin’in bu tehditleri tamamen gerçek dışı, yersiz ve mesnetsiz iftira niteliğinde, yersiz ve mesnetsiz iddialardır. Çin, kendilerinin Doğu Türkistan’da Müslüman Uygurlara yaptığı baskı, zulüm, işkence, etnik asimilasyon, dini ve ırkı soykırım uygulamalarının kamu oyunca bilinmesini istememektedir. Çin yönetim, zorla işgal ettiği Doğu Türkistan’da Müslüman Kardeşlerimize akla hayale gelmedik her türlü baskı ve zulmü yapmaktadır. Çin bu utanç verici icraatlarının uluslar arası toplum tarafından bilinmesini istemiyor. Kendi medyasında da bu insani konulara hiç yer vermiyor. Biz birkaç idealist ve duyarlı gençler olarak yayın yaptığımız Islah Haber Sitesi aracılığı ile bütün zalimlerin özellikle Komünist Çin yönetiminin Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize yaptığı baskı ve insanlık dışı zulümlerini onların dert ve feryatlarını dünyaya anlatmaya gayret gösteriyoruz.

Komünist Çin’in bu şantaj ve tehditleri bizi asla korkutamayacak ve hak bildiğimiz bu yoldan asla döndüremeyecektir. Biz Islah Haber Sitesi olarak, Çin’in tehditlerinden asla çekinmiyoruz. Bu tehditler bizim mücadele azmimizi için bir uyarı ve kamçı olmuştur. Bugünü kadar Doğu Türkistan ile ilgili günde 3 haber yapıyor ise, bundan sonra 5 ve hatta 10 ve daha fazla haber yaparak yayınlayacağız. Bizim yayın amacımız ve ilkemiz dünyanın neresinde bir ezilen ve zülme uğrayan bir insan varsa onun yanında olmaktır. Onu savunmaktır. Nerede bir hak ve hukuk ihlali varsa onu yapıcı şekilde düzeltmeye çalışmak ve mazlum ve mağdurların sesini dünyaya duyurmak ve onlara destek olmaktır. Bu arada dünyanın en mazlum ve mağduru olan Doğu Türkistanlı Kardeşlerimizin sesini duyurmak ve onlarla dayanışma içinde olmak bizim asli görevimizdir.” şeklinde konuştu.

Göktürk : Islah Haber Sitesinin Doğu Türkistan Davası’nda Özel Yeri Vardır

Çin’in Islah haber Sitesine yaptığı tehdit ve Çin’in siber saldırıları ile ilgili Özgür Asya Radyosuna değerlendirmelerde bulunan Uyghurnet.org yayın yönetmini Hamit Göktürk şöyle konuştu ; “Islah Haber Sitesi’nin Doğu Türkistan davası ve Doğu Türkistan sorununun duyurulması noktasında bana göre çok özel bir yeri vardır. Çünkü, bu site Doğu Türkistan haberleri adı altında özel bir başlık açmıştır. Doğu Türkistan ile ilgili haberleri sürekli ve devamlı gündemde tutmaya gayret etmektedir. Doğu Türkistan davasınını Kamu oyunun gündeminde devamlı tutmak çok önemlidir. Biz kendileri ile sürekli temas, işbirliği ve dayanışma içerisindeyiz. Bu katkılarından dolayı kendilerine minnet ve şükran duyuyoruz.

Çin Sürekli Saldırıyor: Doğu Türkistan’ı işgal altında bulunduran Komünist Çin yönetimi Doğu Türkistan’daki baskı ve zulmünü yurt dışında da sürdürmek ve devam ettirmek istiyor. Bunu Türkistan Cumhuriyetlerinde başarmış durumdadır. Doğu Türkistan’ı gündeme getiren ve mazlum Müslüman Uygurlara hemdertlik gösteren ve onların dert ve feryatlarını duyurmak iseteyen Islah Haber başta olmak üzere bütün medeya’ya sürekli siber saldırılar yapıyor. Benim yönettiğim Site de hemen hemen her hafta 1-2 kez siber saldırıya maruz kalmaktadır. Bazen saatlerce yayın akışının kesildiği de olmaktadır. Çin herkesi terörle ve terörizmi desteklemekle suçluyor. Çünkü, Çin kendisinden farklı düşünenleri terörist olarak suçluyor. Çin her barışçıl tepki ve gösteriye aşırı güç ve devlet terörü kullanarak karşılık veriyor ve bastırıyor. Kendisi terör devleti olduğu için kendisinden farklı düşünen hemen herkesi terörle ilintili veya terörist olarak suçluyor. Aslında gerçek terörcü ve terörist Çin’dir. Çin, insanlığın olmazsa olmaz ortak değerleri olan insan hakları kavramalarından habersiz bir şekilde dikta rejimini sürdürmek istiyor.

Kaynak : http://www.islahhaber.net/ozgur-asya-radyosu-nun-islah-haber-ile-roportaji-76521.html

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1070 Kez Görüntülendi.