logo

trugen jacn
23 Ağustos 2016

İŞGALCI ÇİN, HAC’CI KULLANARAK “ETNİK IRKÇILIK, KİN VE NEFRET TOHUMLARI” SAÇIYOR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ÇKP. Diktatöryasındaki Ateist Kızıl Pelerinli Faşist Çin yönetimi bu kez İslam dininin  temel şartlarından  olan Hac ibadetini  kullanarak ve bahane ederek  Türkler ve   Çinli  Müslümanlar arasında kin ve nefret  tohumları saçıyor, ayrılıklar ve düşmanlıklar yaratarak sinsice ırkçılık yapıyor ve Müslümanaların  kardeşlik, birlik ve berabereliği bozmak içiin elinden geleni ardına koymuyor.
Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan haberlerde bu yıl ÇKP.’ne bağlı güdümlü Çin İslam Cemiyeti ve Dini İşler İdaresi tarafından  ortaklaşa organize edilen hac organizasyonunda sinsi  fitne fesat, bölücülük ve gizli Irkçılık yaparak Çin genelinde Hac için Suudi Arabistan’a götürülen 14 bin 500 hacı adayı arasında Doğu Türkistan’da yaşayan Türk asıllı Uygur,Kazak ve Kırgiz ve diğer etnik Müslüman hacı adaylarından hiç söz edilmiyor.  Resmi açıklamalarda Türk asıllı Hacı adayları ile ilgili her hangi bir bilginin yer almadığı görülüyor.
BBC. Muhabirinin Pekin’den verdiği bilgilere göre 20 Ağustos 2016 Cumartesi günü Uluslar arası Pekin Hava alanından 37 büyük yolcu uçağı ile 11 bin hacı etnik Çinli Müslüman hacı adayının Medine şehrine doğru yola çıktığı ve aynı gün geç saatlerde  bu Tungan Müslümanların Medine’ye ulaştığı belirtildi.Bu Çinli Müslüman hacı adaylarının Doğu Türkistan’a komşu ve Tunganların ekseriyette yaşadığı Gensu,Çinghay(Kokonur) ile merkezi Çin’deki Ningxia,Jinen ve Hibi eyaletlerinde yaşayan etnik Çinli Müslümanlardan oluştuğu de bildirildi.
Çin’in bu hav mevsiminde kullanacağı 14 bin 500 hacı adayından geriye kalan 3 bin 500 kişiniin ise,Doğu Türkistan’da yaşayan Uygur Türkleri başta diğer Türk boyları ile Sancı Hui Özerk İli’nde yaşayan Tunganlara tahsisi edileceği tahmin ediliyor.

İşgalci Çin ,Doğu Türkistanlı Müslümanlara Hacda Bağlılık Yemini Ettiriyor.

İşgalcı Çin Mukaddes Topraklarda Dahi Baskı ve Zulmünü Devam Ettiriyor
İşgalcı Çin mukaddes topraklarda de özellikle Müslüman Uygur Hacı adaylarına baskı ve zulmünü sürdürüyor. Çin polis ve gizli servis elemanları hacı adaylarını çık sıkı kontrol ve  tüm hareketlerini takip ediyor.Mekke ve Medine şehirlerinde yüzyıllar önce bu topraklardan gelecek hacı adaylarının misafir edilmeleri ve beslenmeleri için tesis edilen Misafirhanelerde kalmaları ve ikram edilen yemekleri yemelerini yasaklıyor.Bu topraklarda yaşayan akrabaları ile görüşmeleri de yasak olup, çok az kişinin  çok sıkı takip ve düzenlemeler ile ancak,görüşmelerine izin veriliyor. Doğu Türkistanlı hacı adayları Haremi Şerif’e ibadet için geldiklerinde dahi Çin’in gizli servis ajanları onları sıkı şekilde takip ediyor ve her hareketlerini gözetliyor.Onları kendilerine baskı uygulayan ve zulmeden ÇKP.yönetimine dua etmeye zorluyor.Onlara bu topraklarda dahi Maoizim temelli  dinsizliği öğreten  siyasi eğitime tabi tutuyor.
Bu toprakalara gelen Çin Müslümanlar için Bu ülkedeki Çin Temsilcilikleri her türlü rehberlik hizmeti verirken,vatandaşları olduğunu iddia ettikleri Türk asıllı adaylarına hiçbir hizmet vermiyor.Üstelik onlara baskı da uyguluyor.

Mukaddes Topraklarda Müslümanlara Karşı  Zulümde Çin-Suudi İşbirliği 
Suudi Yönetimi de kendi topraklarında egemenlik hakalarını çiğniyen Çin komünist yönetiminin baskı ve zulümlerine ses çıkarmıyor ve devlet onur ve haysiyetinin ateist ve kafir Çin yönetimi tarafından ihlal edilmesine göz yumuyor.Üstelik,Çin’in hac ibadetine koyduğu yasaklamaları savunuyor ve hatta   İşgalcı Çin’in  bu ülkedeki baskı ve zulümlerine de arka çıkıyor. Adeta bu ülke’ye zulüm yapmak amacı ile gelen Çinli Ajanlar ile işbirliği yapmaktan de geri kalmıyor.

Geçenlerde Cidde Başkonsolusu olan ve Uygur_Hitay olarak anılan İşbirlikçi ve Vatan ve Millet haini’nın gammazlaması,tertibi ve yönlendirmesi ile umre’ye gelen ve hac ibadetini yapmak için Mekke şehrinde Kutsal Harimi Şerif’te  yakalanmamak için  günlerini geçirmek zorunda kalan 500 civarındaki Uygur Hacı adayları Mina’dan Otobüslerle  Suudi Polisinin nezaretinde Cidde Havaalanına götürülerek özel Çin Uçaklarına bindirilerek ülkelerine gönderilmişti.Bu hacı adayları Doğu Türkistan’da çeşitli hapis ve para cezalarına da çarptırılmıştı.

Ayrıca,geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Hac ve Evkaf Bakanlığı’ndan bir yetkili “Çin İslam Cemiyeti veya resmi kanallar dışında ülkeye gelen Hacı adaylarının hac yapmalarına izin verilmeyeceği “ ifadesini de kullanarak Ateist Çin’in hac ibadeti yasaklamasını desteklemiş ve arka çıkmıştı.

Çin Zulmünden Dolayı Mutluluktan Sırıtan(!) Uygur Hacı Adayları

(Çin  yönetimi’nce Propagandası amaçlı dağıtılan  Bir resim)

Etiketler: » » » » » » »
Share
1007 Kez Görüntülendi.