logo

trugen jacn
19 Ağustos 2016

FAŞİST İŞGALCI ÇİN’İN ” YEDİBAŞLI EJDERHASI”‘NIN DİŞLERİ MUTLAKA SÖKÜLECEKTIR

Doğu T.Haritası

Yücel TANAY
Çin’in kendine özgü kendisinin seçtiği öyle adlar var ki, Çin kimliğinin en yalın belirtileridir. Örneğin, Çin devletinin adı olarak bu güne kadar kullanılagelen “Orta Devlet” anlamındaki Çince “Cung Go” sözcüğü; Çinlilerin Doğu Türkistan’ın adı olarak kullana geldiği “Yeni Toprak” anlamındaki Çince “Shin Cang” sözcüğü; kendisi için seçtiği “ejderha” simgesi; işte bu simge ve adlar, inkâr etme  imkanı  bulunmayan-kaçıp kurtulmaya hak tanımayan, yaşayan tarihin sunduğu canlı delillerdir. “Cung Go” demek, ortalıktaki küçücük bir devlet demektir. “Shin Cang” demek, işgal edilmiş toprak demektir. “Ejderha” demek, yutarak büyüyen canavar demektir.
Çinin büyümesi çevresindeki ülkeleri önce işgal sonra yutarak büyümektir. Mançuryayı Önce işgal edip,halkını asimile edip yutmuştur.Bugün Çin ejderhasının yutamadığı Doğu Türkistan,Tibet ve iç Moğolistandır. Bu kadım topraklar Çin ejderhasına direnen yerlerdir.
Çin yönetimi, Doğu Türkistan’da yaşayan halkı, “parçala ve idare et” prensibi ile hareket ederek 13 millete ayırmıştır. Hâlbuki 13 ayrı milletin içinde gösterilen Uygurlar, Kazaklar, Kırgızlar, Özbekler, Tatarlar, Salarlar ve Sarı Uygurların hepsi Türk aile sınıfına mensup olup, bir milletin bağlarıdır.
Çin işgal yönetimi tarafından Doğu Türkistanın milli adı 1876’daki Çin-Mançur istilasından sonra, 1884’te, “Yeni Toprak” anlamına gelen “Şincang” olarak değiştirilmiş ve 1949’da vuku bulan Komünist Çin işgalinden sonra da, 1 Ekim1955 tarihinde , “Şincang Uygur Otonom Bölgesi” adını almış, bugünkü idari statüsüne kazanmıştır. Buna karşılık Mançurya’nın, İç Moğolistan’ın ve Tibet’in milli adları değiştirilmemiş .Çinin Doğu Türkistanın adını değiştirmesinin arka planında Doğu Türkistanla komşu Olan Batı Türkistan Cumhuriyetleriyle akrabalığı kesme saçmalığına dayanan bir tezdir.
Çin müstemlekesi Doğu Türkistan 1.828.418  kilometrekare , Tibet 1.202.230 kilometrekare olup, Uygur özerk bölgesin’dan sonra ikinci en büyük eyalettir. İç Moğolistan Özerk Bölgesi 1.183.000 kilometre karedir. 9 milyon kilometre kare büyüklüğündeki bugünkü Çin toprağının yaklaşık güney doğusunda, Çince “Hunen, Hubey” (Gölün Güneyi, Gölün Kuzeyi) olarak adlandırılan sazlık bir göller bölgesi bulunmaktadır. Buralarda türeyip geçinmiş, buralarda devlet kurmuş Çinliler (Hen ulusu), devletlerine “Cung Go” (Orta Devlet) adını vermişlerdir. Çünkü o zamanlar bu Çin devletinin etrafında başka büyük küçük birçok ulus devletleri bulunmaktaydı. O günden bu güne kadar bu Çin devleti bu ad ile, yani Orta Devlet adıyla varlığını sürdüre gelmiştir. Fakat gitgide çevresi hesabına toprağını genişletmiş bu devlet, Orta Devlet olmaktan çıkmış, deniz sahillerine kadar tüm Doğu Asya’yı kapsayan bu günkü Çin Cumhuriyeti haline gelmiştir. Bu Orta Devlet toprağını nasıl genişletmiştir? Bu genişlemenin ana sebepleri nedir?
Çinli dediğimiz Orta Devlet’in kurucusu olan bugünkü Han Ulusu, barındığı sazlık coğrafyasının gereği, yaradılışı kalitesiz olan bir ırkın soyudur. Yaradılışı kalitesiz olan ırkların üremesi kolay ve çoğalması çabuk olur. Günümüzdeki Çin nüfusu bir buçuk milyar civarında olup, böylece hızlı çoğalan bu ulus, geçim derdiyle çevresine saldırmaya başlar. Sadece barınma kaygısıyla yaşayan bu ulusun, hak-adalet duygusundan yoksun olması gayet doğaldır. İşte insanlığın düşmanları böyle doğar ve böyle büyür. Çin emperyalizmi.


Çin tarihi, Rönesans’tan Yoksun Kendine Özgü Feodal bir tarihtir,
Çin, ejderha haline gelirken, kendisi için ejderhayı bir simge olarak seçmesi elbette anlamlı ve boşuna değildir. Ejderha olabilmek Çin varlığı için her şeye bedeldir. İşte o zamanlar, büyüyen ağır yapısını korumayı da düşünen Çin, kuzeyindeki savaşçı Hunlara karşı Çin Seddi’ni inşa etmeye başlar. Miladi öncesinden başlayıp yüzyıllar boyu süren bu yapının, insan cesedi-kanı ve gözyaşı ile yoğrulup tamamlandığı bir gerçektir. Bu yapı için ölüm tehdidiyle çalıştırılan ve öldürülen insan sayısının milyonlar olduğu varsayım, Çin’in kendi tarihinde kayıtlıdır. Çin Seddi, Çin kimliğinin en yalın bir göstergesidir ki, Çin için insan değeri hiçe bedelken, bir avuç feodal seçkini koruyan devlet ise dokunulmaz ve kutsaldır.
Ejderhanın doğası gereği, Çin büyümekte ısrarlıdır. Mançuların Çin’i işgal ettiği Çing Sülalesi devrinde (1644-1912), asimilasyon-eritme yoluyla Mançuları kendi emeline tapındıran Çin, XVIII. Yüzyıl ortalarından başlayarak, tüm gücünü Doğu Türkistan’ın işgaline yönlendirir. Ama bu işgal kolay olmamıştır.
Uygurların Çinlilerle (Hen Ulusuyla) birlikte yaşamasının olasılığı yoktur. 1759 yılından günümüze kadar süregelen 250 yıllık Doğu Türkistan tarihi-ölüm kalım savaşı tarihidir. Bu süreç içinde 400 kez büyük küçük isyanın kanla bastırıldığı bilinmektedir .
Yakın çağımızın dünyasında hiçbir yöre Doğu Türkistan kadar çok isyanlara ve tekrar tekrar işgallere sahne olmamıştır. Hiçbir topluluk Doğu Türkistanlılar kadar zulüm ve katliamlara maruz kalmamıştır. 300 (1678-2016) yıllık esirliğin birikimini halen taşımakta olan Doğu Türkistanlılar kadar bahtsız ve zavallı başka bir topluluk yoktur.
Çin ırkçılığına en iyi örnek Cu  Enlay, Çin Komünist Partisinin kurucularından ve 1949 Ekimde kurulan Çin Komünist Partisi hükümetinin ilk ve ünlü başbakanıdır. Aşırı derecedeki ırkçı söylemleri-ırkçı yaşam tarzıyla başkalarının dikkatini çekmesini sever, ayağına normal deri ayakkabı değil, Çin yapımı bez ayakkabı giymesini de ulusal gurur olarak algılıyan bir Çin faşistiydi.
Cu Enley’in Çin Faşizmi ve ırkçılık kokan konuşması nazizm boyutlarını bile aşmış.Bu konuşmada Çin işgalindeki milletlere seslenerek “Çin’i Moğollar yönetirken, Mançular yönetirken, biz ayrı devlet olma girişiminde bulunmadık. Şimdi biz Çinliler yönetirken, sizin (Çinli olmayan ulusların) ayrı devlet olma bayrağını kaldırmaya ne hakkınız var ?” demiştir.
Bugün ise dünyaya dehşet salan Sovyet İmparatorluğunun darmadağın olduğu gibi Çin İmparatorluğunun kaderi de, adı geçen İmparatorlukların kaderinden başkaca olamaz. Bu tarihin hükmüdür. İmparatorlukların zamanı bitmiştir; zamanımız ulusal devletler zamanıdır .Çin ekonomisi şimdi yükselişe geçsede sonu diğer imparatorluklar gibi olacak dibe vuracak Ejderah’nın önce dişleri sökülecek,sonra ölüme mahkum olacaktır.
Ölen Ejderhanın zülmünden kurtulan Doğu Türkistan,Tibet İç Moğolistan özgür olarak dünya sahnesinde yerini alacak Sarı Irkın Dünyayı istilası durdurulacaktır.

Etiketler: » » » » » »
Share
1965 Kez Görüntülendi.