logo

trugen jacn
18 Ağustos 2016

ÇİN İŞGAL ORDUSU’NDAN AÇIKLAMA : ASKERİ MANEVRALARDA 21 YENİ SİLAHI TEST ETTİK

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Doğu Türkistan’daki Çin İşgal Kuvvetlerinin yeri açıklanmayan güney vilayetlerindeki Özel Sınır Muhafaza Birlikleri Komutanlığı,  16 Ağustos’ta  başlayan ve 5 gün süren Askeri manevraların sona ermesi dolayisiiyle bir basın toplantısı düzenlediği ve bu basın toplantısında manevralarda yeni silah ve mühimmatlar ile yeni savaş usulleri ile haberleşme yöntemlerinin de denendiği ve test edildiğini ve bunlardan başarılı  sonuçlar  alındığını açıkladı.
Çin Haberleri adlı Çin resmi haber sitesinde yer alan ve Reuters başta rfa.org  diğer dünya medya ve ajanslarından servis edilen haberlere göre ; Çin işgal ordusuna bağlı Sınır Muhafaza Birlikleri (Jandarma) Genel Komutanlığı’na bağlı Özel Jandarma Birliklerinin Doğu Türkistan’ın Müslüman Uygur Türklerinin çoğunluk olarak yaşadığı,Aksu,Kaşgar ve Hoten Vilayetlerini kapsayan Tarım bölgesinde “Koruyucu-16 Kuenlun” adı altında 3 bin Çin Jandarma Özel Birliklerinin (Korallık Sakçı Kısımları) katıldığı yeni bir askeri manevralarda toplam 21 adet yeni silah ve mühimmat ile toplam 5 büyük yeni yönetim’in denendiği belirtildi.
İşgalcı Çin Ordusunun denediği yeni silahlar arasında Çin’in yeni ürettiği ve Çin İşgal Ordusunun emrine verdiği yeni İnsansız hava araç(İHA)larının bu manevralarda gerçek mermi ve muhimmatlar kullanılarak denendiği ve çok başarılı sonuçlar alındığı bildirildi. Çin işgal Ordusunun bu tatbikatlarda denediği diğer silahlar hakkında ise her hangi bir açıılama yapılmadığı  bildirildi.
İşgalcı Çin Ordusu Komutanı basın toplantısı’nda   bu manevralarda şimdiye kadar çözüme kavuşturulamayan “5 Büyük Mesele’yi Başarı İle Çözdüklerini”  bildirdi.Bunun ise ; Zor şartlar altında istihbarı bilgi toplama ve bu toplanan istihbari bilgilerin iletilmesi” hususunda büyük aşamalar kaydettiklerini  de iddia iddia etti. Diğer “Çözdüklerini iddia ettikleri Hususlar” hakkında ise  hiç bir açıklama yapılmadı.
Uzmanlar ; İşgalcı Çin yönetiminin Doğu Türkistan Türklerine karşı her gün şiddetini arttırarak devam ettirdiği baskı,zulüm,işkence etnik asimilasyon,dini ve ırkı soykırım uygulamalarına  ek olarak  şantaj, korkutma ve tehdit amaçlı bu ve benzer askeri manevralar ve operasyonlara başvurmalarının  ülke’de güvenlik ve istikrarı sağlamaktan ne kadar uzak ve aciz kaldıklarının bir kanıtı olduğunu ifade ediyorlar.

Ayrıca,İşgal yönetiminin emrindeki muazzam ve güdümlü Çin medyasını kullanarak yalan propaganda yapmalarına rağmen bunun tümden başarısız kaldığını, Çin işgal rejiminin Doğu Türkistan’da ne kadar çaresiz,korku ve endişe içinde olduklarının bir göstergesi olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1100 Kez Görüntülendi.