logo

trugen jacn
17 Ağustos 2016

ÇİN’DEN MÜSLÜMAN UYGURLARA: ” CAMİ YERİNE YAŞLILAR MERKEZİ’NDE OYUN ” DAYATMASI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin yönetiminin,Doğu Türkistan’da yaşlı Müslüman Uygurların Cami’ye giderek ibadet etmelerini önlemek için “Cami yerine Oyun Salonuna gel – Namaz Kılmak yerine Blardo oyna ve sağlıklı Kal “ adında bir kampanya başlattığı bildirildi.
Çin’in resmi Tengritag Haber sitesinde yer alan bilgilere göre Kuçar Şehri ve Civarındaki yerleşim yerlerinde “Yaşlılar Faaliyet Merkezi ” adı ile açılan Blardo, kart ve diğer oyunların oynandığı yerlerde toplam 400 kişinin zorla  getirilerek bu merkezlerde  çeşitli oyunlar oynayarak vakit öldürmeye mecbur edildikleri açıklandı. Çoğu emekli olan bu yaşlı  Müslüman Uygur Türklerinin bu merkezlerde zorla tutuldukları, bu suretle  ailelerinden koparıldığı ve ibadetlerini Camilerde yapmalarını  engellendikleri belirtildi.
Uzmanlar, Çinli İşgalcıların bu uygulamaladaki  esas amaçlarını ise şöyle açıklıyorlar ;

  1. Yaşlı aile bireylerini ailelerinden zorla kapormak ve geleneksel Müslüman ve Türk aile yapısını yok etmek
  2. Camilerin sürekli müdavimleri olan Yaşlıları Cami’den koparmak ve Camilerin işlevselliğini
  3. ortadan kaldırmak
    2. Nisbeten dini bilgilere ve milli değerlere sahip bu yaşlı insanların bu bilgileri genç aile bireylerine öğretmelerini ve aktarmalarını  önlemek
    3. Cami’ye gitmelerini bu şekilde engelleyerek onların İbadetlerini engellemek.Onları  bu şekilde manevi baskı ve işkenceler yapmak
    4. Cami,Mescit ve benzer ibadet yerlerinini insansız ve  işlevlsel hale düşürerek   zamanla bu mekanların bir işe yaramadıkları  iddiası ile yok etmek  olarak açıklıyorlar.
Etiketler: » » » » » » » »
Share
987 Kez Görüntülendi.