logo

trugen jacn
05 Ağustos 2016

ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE ALÇAKÇA SALDIR : ” ORTA DOĞU ÜLKESİ TÜRKİYE’DEN İBRET ALIN “

Mehmet Emin Hazret

Mehmet Emin HAZRET

ÇKP.iktidarının koruyucu ve saldırgan  silahlı gücü olan sözde ” Çin  Halk Kurtuluş Ordusu”’nun  kuruluş  yıl dönümü olan 1 ağustos 2016 ‘de  Çin devlet televizyonları  CCTV.nın bütün kanalları “ Çin bir gün, bugünkü  Irak,  Suriye, Türkiye’ye dönüşecek olursa…”(  我们是否想过假如某一天,中国变成了现在的伊拉克、叙利亚、土耳其那样……”  başlığı altında 4 dakika 46  saniyelik bir propaganda filmini yayınlamıştır.

Filmde, Irak, Suriye, ve Türkiye’ye ait olduğu iddia edilen savaş, yıkım, mülteci, açlık,sefalet  ve çocuk ölümleri sergileniyor. Böylece, Çin toplumuna, bunları görün, ülkedeki istikrarın değerini bilin, mesajı verilmek isteniyor.

Çin yönetimi bu  propaganda filmi ile   Türk Milletinin onuruna,şanlı geçmişine alçakça  saldırmıştır. Ülkemiz, Yaklaşık 3 milyon Suriye’li,Iraklı ve Kürt mülteci Kardeşlerimize  Çin dahil, hiç bir ülkenin  yapmadığı insanı yardımı yapmıştır. Bu zorda kalan Mültecilere hiç bir şekilde din ve ırk farkı gözetmeksizin bağrını açmış ve tüm dünya’ya büyük bir insanlık dersi vermiştir. Çin’in bu  maksatlı ve gerçekleri gizleyen tutumu Türk Milletine alçakça  bir saldırı ve adice bir  aşağılamadır.

Komünist Çin’in bu gerçek dışı ve  alçakça  tutumunu T.C. Cumhuriyeti’nin onurlu bir Vatandaşı ve Türk Milletinin şerefli bir ferdi  ve Doğu Türkistanlı bir Uygur Türkü olarak   en güçlü şekilde kınıyor ve  bu Çin alçaklığını nefret ve şiddetle protesto ediyorum.  

ÇKP.diktatörlüğü ile yönetilen  Çin Halk Cumhuriyeti tarafından sergilenen  bu  onur  kırıcı  ve alçakça aşağılamasında   ,  Türk İslam dünyasının parlayan yıldızı,özenilen,model alınan  ve bölgesinin en güçlü bir devleti ve aynı zamanda bir Avrupa ülkesi olan Türkiye Cumhuriyetini, iç savaş, yoksulluk,  acılar içinde dağılma sürecine giren Irak, Suriye ile aynı kefeye  koyması asla kabul edilemez. Çin Dış işleri Bakan Yardımcısı Zhang Ming’in   Ankara’da ziyareti öncesinde bu sinsi gerçek olmayan ve yalanlarla dolu  propaganda filminin Çin’in güdümündeki devlet Tv.larında gösterilmiş olması  dostluk,samimiyet ve hele hele  Çinlilerin her fırsatta dillerine dolamaktan keyif aldığı “Stratejik Ortaklık ve Dostluk” ile asla bağdaşmaz ve  hiç bir şekilde de kabul  edilemez.   Çin Dış bakan Yardımcısı Ming’in  3 Ağustos tarihinde başlayan ve halen devam etmekte olan ziyareti esnasında dahi bu ard niyetli ve yalanlarla dolu  ve aynı zamanda çok alçakça  onur kırıcı  propaganda filmi, Çin’in Pekin, Şangay, Guangju… gibi büyük şehirler başta olmak üzere tüm Çin şehirlerinin merkezi meydanlarında kurulu olan dev ekranlarda gösterilmektedir.

Ben yüksek tahsilimi Pekin’de  tamamladım. Yıllarca beşkent Pekin’de yaşadım. Mesleğim icabi Merkezi Çin’in çok önemli şehir ve merekezlerini gezdim.Ana Vatanım Doğu Türkistan’daki Çin’in  işgal ve sömürge uygulamalarından  İşgalcı Çin’in etnik baskı zulüm,assimilasyon ve soykırımlarından mustarip bir Uygur Türkü olarak Çin’in  iç yüzünü çok iyi tanıyan bir kişi’yim. Ben  Çin’in iç yüzü hakkındaki   gözlemlerimi ve bildiklerimi   2011 yılında “EJDERHANIN KORKUSU : TÜRKİYE ” adı ile kitaplaştırarak yayınladım.   Aynı zamanda Çin zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan bir  Uygur Türkü’yüm.   Türkiye’yi aşağılayıcı bu tür propaganda, belki ticari çıkarları Çine bağlı olan bir çok kişinin vicdanına teğet geçebilir. Ancak, benim vicdanıma, onurumu kırıyor. Vatandaşı olmakatan iftihar ettiğim Ülkemin aşağlanması  beni  büyük acı ve istiraplara  gark ediyor ve gururuma dokunuyor.

FETÖ Örgütü’nün 15 Temmuz darbesinden sonra, Çin devletine ait medya kuruluşları ve Çin sosyal medyasında, Türkiye’ye karşı müthiş karalama kampanyası yürütülmektedir.  Türkiye’nin bir diktatör tarafından yönetildiği, ülkenin usulsuzluk ve yolsuzluklarla çalkalandığı, ve  büyük ve etnik soy kırımların yapıldığı   caniler  ve  karanlıklarla dolu bir ülke olduğu yalanı sürekli pompalanıyor. Türkiye’ye karşı  Çin nefret ve kinini acımasızca kusuyor.

 Çin yönetiminin  emrindeki Çin medyası, T.C.Devletimizin halkın oyu ile seçilmiş  meşru  Türkiye Cumhurbaşkanı, Şerefli Türk ordusu, Kahraman Türk polisi ve Türk yargısına iğrenç iftiraları atmayı ve aşağılamaya devam ediyor. Bu alçaklığı yapanlar ve bu yalan ve iftiraları atanlar ve bunu yazanlar sadece Çinliler değildir. NATO müttefikimiz(!) dostumuz olan  batı ülkelerinde yaşayan, kendilerini ” Demokrat Çinli   liderler “diye tanımlayan  Faşist kafalı Çin Naziziminin öğretileri ile beyinleri zehirlenen   Çinli sözde kalemşorler de  bu  aşağılık karalama  kampanyalarını AB.’de sürdürüyor.

En son Çin’de bir iz’an ve vicdan sahibi  Prof.Dr. Li Hao (李昊) adında bir  bilim adamı çıkmış  ve bu iftiralara cevap niteliği taşıyan bir yazı yazmıştır. Türkiye’nin demokratik, sosyal bir  hukuk devleti olduğunu, demokrasi’den haberi olmayan Çin toplumun,  Türkiye’nin seçimle iş başına gelen Cumhurbaşkanını ve  hükümetini  silah zoruyla devirmenin gayri meşru bir  suç olduğunu bilmesi gerektiğini, Çin aydınlarının dış ülkeler söz konusu olduğunda objektif  davranması gerektiği yolunda ikaz etmiş ve Türkiye hakkında da   aydınlatıcı bilgiler vermiştir.

Türkiye’deki medya, sadece Türkiye hakkında ABD, Avrupa ne dedi ve diyor ? Onun üzerinde duruyor. Çin’in  ne dediği  umurlarında bile değildir. Bu durum belki  Türkiye’de  Çin üzerinde çalışan, Çin dilini iyi bilen  ve  Çini tanıyan aydınların  olmamasındandır,diye düşünüyorum.

Komünist Çin’de Türkiye’ye karşı kara propaganda başladığında, Türk Dış İşlerimiz, ABD, AB.ve diğer ülkelere   gösterdiği  tepki’yi  Çin’e  de   göstermelidir.

 Türk medyası da arada bir “ Türkiye hakkında doğuda yanı Çin’de  ne konuşuluyor?” diye kulak vermeli. Çünkü, burada Türk devleti ve Türk Milleti’nin onur ve haysiyeti söz konusudur.

Kaynaklar :

  1. 警惕颜色革命 法治角度看,为何不应同情土耳其政变?
  2. 中国新视频:美国势力或把中国变成另一个叙利亚
  3. 【有片】共青團:警惕「顏色革命」 港獨為西方勢力代理人
  4. 政变细节:曾有F16战机锁定埃尔多安专机 但未开火
Etiketler: » » » » » » » » »
Share
2342 Kez Görüntülendi.