logo

trugen jacn
24 Temmuz 2016

DÜNYA UYGUR KURULTAYI : TÜRKİYE’YE YAPILAN KALKIŞMAYI ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ

İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı,zulüm, dini,etnik assimilasyon ve soykırım uygulamalarından kaçarak dünyanın değişik ülkelerinde göç ederek yerleşmek zorunda kalan Doğu Türkistan Türklerinin kurduğu en üst temsil organı ve  Doğu Türkistan Sivil Toplum Kuruluşlarının şemsiye  kuruluşu olan Dünya  Uygur  Kurultayı  15 Temmuz 2016’da Türkiye’de  meydana gelen  darbe kalkışması ile vatan hainlerinin katliamlarını kınayan ve Türkiye Cumhuriyeti devletimizi destekleyen ve daima bağlı olduğunu ifade eden  bir bildiri yayınlamıştır.Bu bildiriyi aşağıda bilgilerinize sunuyoruz. 

Duk Logo

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

15 Temmuz 2016 gecesi, Tarihi şan ve şereflerle dolu  Kahraman Türk Ordusunun içerisine sinsice gizlenmiş gözü dönmüş Hainlerin Türkiye Cumhuriyeti Devletine, Onun halk tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı’na , T.C.’nun Meşru Hükümetine, Milli İradenin kal’ası Gazi TBMM.’ne Devlet organlarına ve sivil masum sivil halka karşı başarısız bir darbe ve kalkışmaya yeltendiklerini kaygı ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu alçakça saldırılar sonucunda 246 Kardeşimizin şehit ve bin 600 kişinin çeşitli şekilde yaralandığı bu menfur darbe teşebbüsünde hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Ulu Yaradanımızdan rahmet ve mağfiret,yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Aziz Milletimizin acısını ve kaygısını derinden ve içten paylaşırken en kalbi geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Geçmişi şan ve şereflerle dolu Türk tarihine bin yıldan beri büyük bir liyaket, cesaret,hamiyet ve başarı ile temsil eden son ve ebedi Türkiye Cumhuriyeti devletimizin,Türk Halkının atalarımızdan aldığı manevi güç.Türk İslam dünyasının içten dua ve niyazı ile bu çok büyük tehlike ve badireyi güçlü ve tecrübeli devlet adamlarımız ve organlarımızin büyük bir cesaret ve dirayet ile bertaraf etmiş olduğu en büyük teselli kaynağımız olmuştur.

Dünyanın değişik ülkelerinde göç etmek zorunda kalan Doğu Türkistan Türklerinin kurduğu en üst temsil organı ve ve STK.Organlarımızın şemsiye kuruluşu olan Dünya Kurultayı olarak Silahlı Terör Orgütü’nun Milletimizin hür iradesi ve demokratik değerler çerçevesinde seçilmiş olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ,TBMM.Başkanımız Sayın İsmail kaharaman’a Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’in şahsında Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimize ,bütün Siyasi Partilerimize ve devlet ve hükümet organlarımıza karşı yapılan bu yasadışı kalkışmayı ve menfur saldırıları şiddet ve nefret ile kınıyoruz.

Muhteşem Türk tarihinin yegane güçlü ve asil mirasçısı Türkiye Cumhuriyeti devletimizin bu alçakça badireyi en kısa zamanda atlatacağını, eskiden olduğu gibi imrenilen,örnek gösterilen ve model olarak görülen ve Türk İslam dünyasının gıpta ve gurur ile izlediği güzel ortama ve günlere en kısa zamanda yeniden kavuşturulacağına olan inancımızı ifade etmek istiyoruz.

Bu vesile ile Doğu Türkistan’da işgal, baskı,zulüm,şiddet, dini ve etnik soykırım uygulamalarından kaçarak dünyanın dört bir yanına sığınan Doğu Türkistanlı Kardeşlerimize engin şafkat ve merhametini lütfeden, kucağını ve bağrını açan ,Türkiye Cumhuriyeti Devletimize, Hükümetimize ve yüreği sevgi merhamet ve şafkat dolu Dindaş,Soydaş ve Kardeşlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz.

Doğu Türkistan Türkleri, Yaradanımızdan sonra kendisinin yegane güç.moral ve ilham kaynağı ve tek istinatgahı olarak kabul ettiği Türkiye Cumhuriyeti devletine her zaman olduğu gibi bugünlerde de büyük bir sadaket ve vefa ile ve inançla bağlıdır ve bu bağlılığımız yine büyük bir sadaket ve güçlü bir imanla ilelebed devam edecektir.

Doğu Türkistanlı Türkleri olarak dünyanın neresinde olursak,olalım, kendimizi Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin doğal vatandaşları olarak kabul ediyor ve daima devletimizin emrinde olduğumuzu ifade etmekten gurur ve mutluluk duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Muhacerette yaşamakta olan Doğu Türkistan Türkleri olarak, Türkiye Cumhuriyeti devletimizin selameti.bekası ve bağımsızlık ve istiklalının korunması ve ülkemizin savunulması için kanımız,canımız ve bütün varlığımızla daima hazır ve devletimizin emrinde olduğumuzu açıklamaktan gurur duyuyoruz.

Biz Doğu Türkistan davasının Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin milli bir devası olduğunu bir kez tekrarlamak istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin ahlakı,insanı ve temel bir irade ve misyon olarak kabul ettiği ve her zaman mazlumların yanında olma siyasetinin daha da güçlenerek sürmesi için her zaman demokratik değerlerden, Milletimizin hür iradesinden yana olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Bildirimizi Doğu Türkistan Türklerinin Lideri merhum İsa Yusuf Alptekin’in her zaman tekrarlamaktan büyük bir haz aldığı şu duası ile sonlandırmak istiyoruz ;

  • Türkiye Cumhuriyeti devletimiz Türk-İslam Aleminin yegani kal’ası ve istinatgahıdır.
  • Allah Aziz Türkiye’mizi İlelebed Korusun, Payidar Kılsın Ve Daima Yüceltsin.”

                                                               Dünya Uygur Kurultayı

( 1. versiyon  50 kez görüntülendi.)

Etiketler: » » » » » » »
Share
1723 Kez Görüntülendi.