logo

trugen jacn
02 Temmuz 2016

DOĞU TÜRKİSTAN VE TURANCI HAREKET PLATFORMLARI’NDAN BASIN AÇIKLAMASI,URUMÇİ’DEN İSTANBUL’A GÖNÜL KÖPRÜSÜ İFTARI VE ORTAK PROTESTO EYLEMİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Turancı Hareket Platformu Genel Başkanlığı’nIn İşgalcı Çin’in Kutsal Ramazan ayında Doğu Türkistan’da  uyguladığı  oruç ve Ramazan İbadetlerini yasaklamaları ile   hak ve hukuk ihlalları, assimilasyon,  dini ve etnik soykırımını protesto etmek ve tepki göstermek ve Doğu Türkistan sorununu kamu oyunun gündemine bir kez daha getirmek amacı ile “Urumçi’den İstanbul’a Gönül Köprüsü” adı altında gerçekeleştireceği İftar programı ile Doğu Türkistan Platformu tarafından 05 Temmuz 2009 Urumçı Katliamının 7.yıl dönümününde İşgalcı Çin yönetimini protesto etmek için “ Allah’in İpine Sarılın ve Tefrikaya düşmeyin ve birlik olun !” emri ilahisi ile “Birlikten Kuvvet Doğar” şiarına uygun  duruş sergilemek  maksadı ile ortak hareket kararı aldıkları açıklandı.

Doğu Türkistan ve Turancı Hareket Platformlarının 03 Temmuz 2016 Pazar günü İstanbul Sarıyer/Tarabya’da bulunan Kızıl Çin İstanbul Başkonosolosluğu önünde ortak gerçekleştirecekleri bir dizi eylem ile   ilgili ortak açıklama şöyle :

Çin’in Urumci Katliamını protesto için Ortak basın Açıklaması ve “Urumçi’den İstanbul’a Gönül Koprüsü” Toplu İftar Programına Davet

5 Temmuz 2009’da Çin işgalindeki Doğu Türkistan’ın başkenti Urumçi’de Uygur Türkleri kendilerine yapılan haksızlıklara karşı yasal haklarını kullanarak barışçıl şekilde gerçekleştirdikleri protesto eylemleri Çin işgal Ordusu tarafından üzerlerine ateş açılarak yüzlerce kişinin katlı ve binlercesinin yaralanaması  ve tutuklanması  ile kanlı bir şekilde bastırılmıştı. İşgalcı Çin’in bu katliamı Doğu Türkistan Milli Kurtuluş mücadelesi tarihimize “ Urumçi Katliamı” olarak geçmiştir.

Urumçi Katliamının üzerinde 7 yıl geçmiş olmasına rağmen,bu katliamın acısı hala taptazedir,bağrı yanık Uygur Anaların kanalı gözyaşı dinmemiş,bilakis daha da artarak akmaya da devam etmektedir. Çin işgal Ordusu tarafından tutuklanan ve kendileriniden bir daha haber alınamayan binlerce Uygur gencinden hala bir haber yoktur.Çin İşgal Ordusu,  Müslüman Türk olmaktan başka hiçbir suçu olmayan bu gençlerimizi gizlice katlederek cesetlerini yok ettikleri şüphesi günden güne kuvvet kazanmaktadır. Ayrıca ,Çin işgalindan beri geçen 67 yıl içinde uygulanmakta olan keyfi tutuklama, yargısız infaz ve etnik ayırımıcılık.Assimilasyon dini, milli ve kültürel baskılar ve soykırımlar hala sürdürülmektedir. Uygur Türklerinin mal ve can güvenlikleri yoktur. ETnik Çinli göçmenleri kayıran ve onları her şeye hakim kılan bir faşsit ve şvenist bir politika yürütülmekmtedir. Bütün bunlardan amaç,Doğu Türkistan’ın tarihi ve asıl  sakin ve sahipleri olan Müslüman Uygur  Türklerini toptan imha ve yok ederek bu tarihi Türk islam yurdunu ebediyen bir Çin toprağı yapmaktır.
Şehitlerimizi ve kahraman Mücahidlerimizi unutturmamak ve her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayında da Müslüman Uygur Türkü kardeşlerimize karşı şiddetle uygulanmakta olan Namaz ,Oruç ve ramazan yasaklarını gündeme taşımak, ve işgalci Çin yönetiminin bu insanlık dışı faşist uygulamalarına son vermeye çağırmak amacı ile 3 Temmuz 2016 pazar günü Saat 19,o0’da İstanbul’un Sarıyer İlçesi Tarabya semetinde bulunan Çin Başkonsolosluğu önünde önce bir basın açıklaması yapılacak ve ardından “Urumçi’den İstanbul’a Gönül Köprüsü” adı altında toplu iftar gerçekleştirilecektir. Bütün Vatandaşlarımızı bu etkinliklere ve gönül soframıza   iftara davet ediyoruz.


Aziz Türk Milleti : Çin’in Doğu Türkistan’daki Zulmü’ne Dur! Demek için bu eyleme sen de katıl ve Mazlum kardeşlerimize destek ol !

PROGRAM
Tarih : 03 Temmuz 2016 Pazar günü saat 19.00
Yer    :    Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkansolosluğu
Sarıyer İlçesi   Tarabya  semti  (Tarabya Oteli ve Trabyo koyu önü)

     HÜR DOĞU TÜRKİSTAN PLATFORMU                 TURANCI HAREKET PLATFORMU

Etiketler: » » » » » »
Share
1907 Kez Görüntülendi.