logo

trugen jacn
09 Haziran 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN UYGUR VELİLERE TEHDİT : ÇOCUKLARINI DİNDEN UZAK TUTACAKSIN !…..

Doğu Türkistan’ı işgal altında bulunduran ve ülkenin tarihi ve sakinleri olan Müslüman Türkleri toptan soykırım yaparak bir an evvel yer yüzünden silmek için hiçbir baskı,şiddet ve devlet töröründen kaçınmayan Çini işgal yönetimi Ramazan öncesi Öğreneci velilerine birer şantaj ve tehdit mektubu göndererek çocuklarınızı  nhamazdan ve dinden uzak  tutun uyarısında bulundu.

Doğu Türkisan’ın başkenti Urumçi’deki 46.Lise Müdürlüğü 04.06.2016 tarihinde  bu Lise’ye devam eden öğrencilerin velilerine(Ana-Babalarına) birer mektup gönderek uyacakları ve yapacakları işlemler hakkında velileri bilgilendirdiği  uyardığı açıklandı.

Mektubun okunmasından da anlaşılacağı üzere Okul yönetimi Aile’yi adeta tehdit ediyor ve Çocuklarının namaz kılmaları,Cami’ye gitimeleri ve oruç tutmaları ve dinlerinin öğrenmelerinin devamlı olarak yasaklandığını belirterek aksi taktirde velilerin sorumlu olacakları şantajina baş vurmaktan kaçınmıyor.
Söz konusu mektubun son kısmında ailenin adı soyadı ve imza yeri bulunuyor. Aile mektubu okuduktan sonra altına imzasını atarak Okul Müdürlüğüne teslim ediyor.Bir çeşit Taahhütname niteliği taşıyan bu mektubunun içeriği ile Türkçe’ye  aktarımını aşağıda bilgilerinize sunuyoruz .

Uygur haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

ata-anilargha-esebiylik-kapalet-ochuq-xet.jpg

        Okulumuz Öğrencilerinin Velilerine( Ana ve Babalarına) Açık Mektup

Sayın Veli,
Doğu Türkistan(Sözde Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi) tarihten beri çok Milletli ,çok dinli bir ülkedir. Bölgemizin halkalama (Sıçrama) nitelikli gelişmesi,ebedi istikrar ve birilik beraberliğini korumak hepimizin görevidir.Bu görevleri yerine getirmeye yönelik çalışmalar bölge’de yaşayan bütün Ulusların can ve mal güvenliklerinin korunması için çok önemli bir stratejik mesele olarak görülmektedir.
Okulumuz bölgemizin istikrar ve huzurunun korunmasınin önemi ve olmazsa olmazlarını göz önünde bulundurarak ODkulumuzda öğrenim gören her Ulusa mensup öğrencilerin “3 Çeşit Güclere Karşı Koymalarının ” geliştirilmesi ve sağlanması için siyasi ve ideolojik bilinçlerinin yükseltilmesi için yeni tedbir ve terbiye yöntemlerini yeniden gözden geçirerek aşağıda maddeler halinde belirtilen hususların yerine getirilmesini siz Velilerden talep etme kararı almış bulunmaktadır. Öğrencilerin ideolojik ve siyasi anlayışlarını şekillendirerek istikrarın korunmasına yönelik hizmetlerin daha güçlendirmek için size gönderilen muktuptaki hususların yerine getirilmesi ve öğrencilerin bu talimataların gereğini yerine getirmeleri hususunda sizlerin katkı ve yardımlarınızı talep ederiz ;
1.- Çocuklarınızın devletin konun ve nizamalarına uymaları,Milletlerin birlik ve beraberliği ve barış içinde yaşamaları ,çatışmalardan ve şiddetten titizlikle uzak durmalıdırlar. Bu konuda ÇKP.yönetiminin talimatları Uygur olarak,hal,hareket,tavır,konuşma ve söz etme(İfade bildirme)ve diğer davranışlarına çok dikkatlı olmalıdırlar.Şiddete,Milli bölücülüğe,yasa dışı dini radikal akımlara ve guruplara ve Bid’atçiliğe karşı koymada herkese örnek olmalıdırlar.Çocuklarınızın hatalı azgın yollara girmesinden özellikle kaçınımalı ve veliler ve aile olarak bu konudaki eğitim terbiye ve gözetim güçlendirilmelidir.
2.Veliler evlatlarınıterörist hareketlerden,katililikten,,bölücülük.bid’atcılık,dini aşırı fikir ve eylemler ve diğer yasa dışı faaliyetlere teşvik eden,öğreten sesli,görüntülü materyaller(Cd-Vcd) nher türlü resimlerı grmeleri ve seyretemeleri yasaklarmıştır.Aileler bu gibi faaliyet ve hareketlerin önlenmesinden birinci derecede sorumludur.Öğrencilerin psıkolojik,ideolojik bilinçlerinin etkilemeye yönelik her türlü zararlı akım ve eylemlere karşı gerekli önlemleri alacaklardır.Bu tür materyallerin evlerde bulundurulması ve saklanması kesinlikle yasaktır.Bunnlardan mutlaka kaçınmalıdır.
3. Öğrencilerin dine inanmaları yasaktır.(Dinga itikat kılışka bolmaydu.)
Veliler ÇKP.nın eğitim konusunda çıkardığı yasalar ve yönetmeliklere özellikle riayet edeceklerdir.

Bu yasa ve nizamların icra edilmesi,korunması ve için azami dikkat ve özeni gösterecekelerdir.

Çocuklarına ÇKP.yönetiminin belirlediği ve doğru olan  siyasi ve ideolojik anlayışlarlarının geliştirilmesi ve yükseltilmesi gerekli katkıyı verecek ve özen gösterecektir.Öğrencilerin dini ortam ve faaliyet sahalarına katılmaları,dini nasihat ve vaazlar dinlemeleri kesinlikle yasaktır.

Öğrencilerin Oruç tutmaları,namaz kılmaları,Mescit ve camilere gitmeleri,dini içerikili kıyafet giymeleri,dini eğitim ve öğretim görmeleri,ders almaları ve diğer dinlerini öğrenemek,yaşamak ve yaymaya yönelik bütün eylem ve hareketleri sürekli olarak yasaktır.Bu ve benzer dini faaliyetlere katılmalarının önlenmesinden aileler birinci derecede sorumludurlar.
4.Aile Reisleri toplum içindeki karmakarışık ve zor durumu göz önünde bulundurarak Çocuklarını güvenli ve sağlıklı bir şekilde yetiştirebilmeleri için marjinal ve çak küçük ve az sayıdaki şiddet yanlısı terörcüler,Milli bölücülear,aşırı radikal dinci ve bid’atcıların genç yavrularımızın arasına karışmaları,onları doğru yoldan saptırmaları kendi kötü yol ve emellerine alet ve ortak etmeleri hususunda çok yüksek derecede sezgür(dikkatlı)olmalıdır.

Çocuklarının birlikte olduğu kişi ve guruplan arasında anormal bir durum sezinlediği itaktirde onları derhal uyarmalıana baba olarak görev ve yetkilerini mutlaka ve derhal kullanmalıdır.Olayı derhal Okul idaresine bildirmelidirler.Bu suretle çocuklarını toplumun olumsuzluklarından korumalıdırlar.

5.Aile reisi çocuklarına cep telefonu kullanmalarını yasaklamalıdır.Çocukların cep telefonlarında Şiddet,terör,milli bölücülük,aşırı dinci ve bid’ate  dair kısa mesajları kabul etmeleri vee başkaları ile bu mesajları paylaşmaları ve dağıtımaları yasaktır.Ülkemiz ve toplumumuzdaki bazı sezgür( nazim)siyasi ve ideolojik meselelere karşı uygun olmayan ve sorumsuz davranış ve tutum  sergilemeleri önlenmelidir.Devletin kanun ve nizamlarını merkeze alan genel kaideleri göz vnünde bulunudurmalıdır.Devletin icraat ve politikalarına karşı  rastgele ve bilmeden  fikir ve kanaat beyan etmek,yermek ve bu konuda olumsuz haberler yaymak ve paylaşmaktan özenle kaçınılmalıdır.

  Yukarıda 5 madde halinde belirtilen hususların kontrol,gözetim ve  sorumluluğu  Aile Reisine ait olup,Aile Reis ve bireylerinin bu yükümlülüklerini önemle yerine getirmeleri bir kez daha hatırlatılır.

   Urumci 46 No.lu Lise Müdürlüğü

  04.06.2016

    Öğrencinin Aile Reisi’nin (Velisi’nin)  Adı,Soyadı ve İmzası

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1812 Kez Görüntülendi.