logo

trugen jacn
07 Haziran 2016

TAYLAND’DA AÇLIK GREVİ YAPAN 29 UYGUR MÜLTECİ BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRÜLDÜ ! …..

tAYLAND mÜLTECİUygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
2014 yılından beri Tayland’da haksız ve hukuksuz olarak hapiste tutulan 70 Uygur Türkü Mülteci 31 Mayıs 2016 ‘de  kaleme aldıkları bir mektubu dış dünya’ya ulaştırmış ve açlık grevine başladıklarını bildirmişlerdi.Söz konusu mektupta Mülteci Uygur Türkleri, Tayland yönetiminin kendilerine karşı taknıdıkları insanlık dışı muamele ile, serbest bırakılarak 3.bir ülkeye gitmelerine müsaade edilmesini ,özellikle geçen yıl olduğu gibi kendilerinin de  Çin’e teslim edilmesininin önlenmesi için Tayland ve uluslara arası toplumun dikkatını cekmek olduğunu belirtmişlerdi.
Tayland’dan Haber merekezi’mize ulaşan bilgilere göre 05 Haziran tarihinde açlık grevine başlayan toplam 31 kişi’den, , durumları kötüleşen 2 kişinin Hastaneye götürülerek tedavi edilmelerinden sonra Disiplin Hücre’sine konularak cezalandırıldırıldıklare belirtilmişti. Bu 2 kişi’nin BM.Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne ilticacı olmak için başvurdukları ve İltica Bilgesi sahibi oldukları belirtiliyor.

 05 Haziran 2016 Pazar gecesi hücreye konulan ve BM.Mülteciler Komisereliği’ne başvurusu bulunan 2 kişiden başka diğer 29 kişinin tamamının tutuldukları hapeshaneden alınarak bilinmeyen başka bir yere nakledikleri bildirildı. Götürülen    29 Uygur Mülteci’nin şahsi eşya ve bavullarının de yanlarına verildiği  de gelen bilgiler arasında.,Tayland yönetiminin  şu ana kadar bu konuda her hangi açıklama yapmaması dikkat cekiçi bulunuyor.
Gözlemciler ve Uzmanlar ; Uygur Türkü mültecilerin  nakledilme yönteminin geçen yıl Temmuz ayı başlarında zorla Çin’e teslim edilen 109 Uygur Mülteciler ile aynı olduğunu belirterek, ” Bu Mülteci Uygur Kardeşlerimizin gizlice Çin’e teslim edilmiş olmasından şüphelendiklerini ” fade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » »
Share
1959 Kez Görüntülendi.