logo

trugen jacn
06 Haziran 2016

TAYLAND’DA AÇLIK GREVİNE BAŞLAYAN UYGURLARIN SAYISININ 31’KİŞİ’YE ULAŞTIĞI BİLDİRİLDİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
Çin komünist-Faşist rejiminin işgalindeki vatanları Doğu Türkistan’daki baskı;zulüm,etnik asimilasyon dini ve ırkı soykırım uygulamalarından kaçarak 214 yılında Tayland’a gelen ve o tarihten beri  bu ülke’de tutuklu bulunan Müslüman Uygur Türkü mültecilerden  açlık grevine başlayan sayıları her geçen gün artarak sürüyor.
Özgür Asya radyosu haber sitesinde yer alan bilgilere göre 05 Haziran tarihi itibariyle Ölüm Orucu’na katılanların toplam sayısının 31 kişi’ye ulaştığı açıklandı. Daha önce açlık grevinden dolayı sağlıkları bozulan ve ağızlarından köpük ve kan gelerek bayılan Uygur grevcilerden 3 kişinin Hapishane yetkilileri tarafından Hastaneye götürülerek tedavi edildikleri ve daha sonra Hapishane’ye getirildikleri belirtildi. Hastalanan Grevcilerin Hapishane’ye döndükten sonra da açlık grevine tekrar başladıkıları beliritildi.Ulaşılan bilgilere göre Açlık grevi yapan 31 Uygur Mülteci taleplerinin karşılanmasına kadar greve devam edeceklerini ve hiçbir şekilde bu eylemlerinden vazgeçmeyeceklerini bildirdikleri açıklandı.

Tayland Turme
Bangkok’ta bulunan sözde “Mülteci –Göçmenleri Geçici Misafir Etme Merkezi” olarak adlandırılan aslında ise, normal bir Hapishaneden farksız  olan normal yaşam için uygun olmayan bu kamplarda kalan toplam 70 Mülteci Uygur Türkü 31 Mayıs 2016’de Dünya Uygur Kurultayı başta bir çok ülke’de faaliyet gösteren Doğu Türkistan sivil toplum kuruluşları ile Uyghurnet.org.Haber Sitemizin de içinde olduğu Uygur Medya organlarına bir mektup göndererek kendilerinin Çin’e iade edilmelerinden ciddi olarak endişeli olduklarını Tayland yönetiminin kendilerine olan insanı olmayan tutumu ve geçen yıl İşgalcı Çin’e zorla gönderilen Kardeşlerinin akibetlerine uğramamak için bir an önce 3.bir ülkeye gidebilmeleri için  kendilerini serbest bırakmalarını sağlamak ve uluslar arası toplumun kendi durumlarına dikkat çekmek için Açlık grevine başladıklarını açıklamışlardı. İlk etapta 10-15 kişi olarak başlayan bugün itibariyle ile 31 kişi’ye ulaşmış bulunuyor.

Tayland Gemkin Uygur
Tayland yönetimi daha önce bayılan ve sağlıkları tehlikeye giren 2 Uygur Türkü grevci’yi Hastane’ye götürüp tedavi ettirmek yerine   bayılan bu Uygur Tükü mültkecilerin  elleri ve ayaklarını zincirleyerek Disiplin Hücresine atarak cezalandırmışlardı. Haber Sitemizde yer alan Tayland yönetiminin bu bu insanlık dışı davranış büyük tepki çekmiş ve protesto edilmişti.
2014 yılından beri haksız ve hukuksuz  olarak  tutulan Uygur Türkü mültecilerin bir bölümü ise, Tayland’in güneyindeki Hatyay Hapishanesinde tutulduğu açıklandı.

Etiketler: » » » » » »
Share
1066 Kez Görüntülendi.