logo

trugen jacn
31 Mayıs 2016

DÜNYA GENÇLİK DERNEĞİ BAŞKANI CELEP’TEN UYGURLARA KUTLAMA VE DESTEK MESAJİ

İstanbul merkezli Dünya Gençlik Derneği Başkanı Hüseyin Celep bir mesaj yayınlayarak,Doğu Türkistan davası için başarılı hizmetler  yürütmekte olan    Dünya Uygur Kurultayı Genel Başakanı Rabia Kadir ve İcra Kurulu Başkanı Dolkun isa’yı  ise,  çalışmaları için tebrik etti ve başarılar diledi. Celep,ayrıca bir genel çağrı’da bulunan bütün Ülkelerden ve STK.lardan Doğu Türkistan Sorunun  çözümü için ilgi ve destek  olmalarını talep etti.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

 Dünya Gençlik derneği Genel Başkanı Hüseyin Celep basına yaptığı açıklamada şunları açıkladı ;
‘’ Dünya Uygur Kongresi başkanı Sayın Rabia Kadir Hanımefendi ile  İcra Kurulu Başkanı Dolkun İsa’yı   mazlum Uygur Türkü Kardeşlerimizin seslerini uluslararası topluma duyurma noktasında     vermiş oldukları başarılı hizmetlerin dolayı Dünya Gençlik Derneği olarak kutluyoruz’’dedi .


Celep daha sonra basın açıklamasında şunları söyledi: ‘’ Baskı ve zulüm altında var olma mücadelesi vermekte olan mazlum Uygur Türkü Kardeşlerimizi ve Doğu Türkistan’ın geleceği olarak gördüğümüz Uygur Türkü genç kardeşlerimizi   seslerini   dünya ya duyurma noktasında başarılı çalışmalar yapmalarını diliyoruz. Bütün Uygur Kardeşlerimizin ve özellikle Gençlerimizin kendi ana vatanlarında temel insanı haklarına sahip olarak barış,huzur ve mutluluk içinde yaşamalarını diliyoruz.” şeklinde konuştu.


Dünya Gençlik Derneği Başkanı Celep açıklamasını şu cümleler ile sonlandırdı ; Doğu Türkistan’da yaşanan insan hakları ihlallerini  şiddetle kınıyoruz.  Uygur Türklerinin ve gençliğinin yaşadığı bu sıkıntılara ve olumsuzluklara karşı, herkesin duyarlı olmalarını ve Uygur Türklerinin haklı davasına  destek olmaya davet ediyorum. Bu çağrımız  tüm dünya liderleri ile  insan hak ve hukukunu koruma amaçlı  bütün Sivil Toplum  Kuruluşlarımızdan bu konuda   destek bekliyoruz.’’dedi.

Kaynak : http://www.dunyagenclikkonseyi.org/haberdetay/Dunya-Genclik-Derneginden-Uygur-Turklerine-Kutlama-30-Mayis-2016/84#.V0zEyq9ZuBY.facebook

Etiketler: » » » » » » »
Share
1915 Kez Görüntülendi.