logo

trugen jacn
12 Mayıs 2016

KÖKLÜ DEĞİŞİM DERGİSİ’NİN DÜZENLEDİĞİ TÜRKİSTAN KONFERANSI’NİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

KÖKLÜ DEĞİŞİM Dergisi tarafından Türkistan coğrafyası’nin güncel meselesinin gündeme getirileceği ” RUSYA VE ÇİN ZULMÜNE TERKEDİLEN TÜRKİSTAN”adılı konferansın yeri değiştirildi. Konferans 13 Mayıs 2016 Cuma günü saat 20,3o’da Turgut Özal (Millet Cad.) No. 189 Topkapı 34280 Fatih-İSTANBUL  adresinde bulunan Holiday Inn İstanbul City Oteli’nde ( Topkapı Barselo Eresin Oteli karşısı) Yapılacaktır.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

KÖKLÜ DEĞİŞİM Dergisi tarafından Türkistan coğrafyası’nin güncel meselesinin gündeme getirileceği ” RUSYA VE ÇİN ZULMÜNE TERKEDİLEN TÜRKİSTAN”adılı konferansın yeri değiştirildi. Konferans 13.Mayıs 2016 Cuma günü saat 20,3o’da Turgut Özal’Millet Cad.) Topkapı Fatih- İstanbul adresinde bulunan Holiday Inn İstanbul City Oteli’nde ( Topkapı Barselo Eresin Oteli karşısı) Yapılacağı açıklandı.

Köklü Değişim Dergisi  tarafından Türkistan Konferansı’nın yer değişiikliği nedeniyle yapılan açıklama aynen şöyle ;

Köklü Değişim Dergisi olarak 13 Mayıs Cuma günü saat 20.30’da Fatih Ali Emiri Kültür Merkezinde yapacağımız “Rusya ve Çin Zulmüne Terkedilen Türkistan” başlıklı konferansımızda bizden kaynaklanmayan bazı sebepler gereğince yer değişikliği yapılmıştır.

Türkistan Konferansının Cuma günü aynı saate (20.30) Holiday Inn İstanbul City Otel’de yapılacağını kamuoyuna ve tüm Müslümanlara ilan ediyoruz.

“Rusya ve Çin Zulmüne Terkedilen Türkistan” başlıklı Konferansımız  için Fatih Belediyesi’ne bir ay önce  müracaat edilmiş , alınan izin ve yapılan salon tahsis protokolu ile  Belediyeye ait “Ali Emiri Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceği kararlaştırılmış ve Konferans da kamu oyuna duyurulmuştu. Ancak,Fatih Belediyesi yetkilileri 11 Mayıs Çarşamba günü bizi arayarak, Cuma günü konferansın yapılacağı salonda teknik bakım yapılacağını bu sebeple salonu kullandıramayacaklarını ifade ettiler.

Köklü Değişim Dergisi olarak biz Belediyelerin imkânlarının kamuya ait olduğunu biliyor ve böyle  de düşünüyoruz. Bu imkânlar Belediye tarafından adil bir şekilde tüm kişi ve kuruluşların  kullanımına sunulmalıdır. Belediyenin imkânlarının verimli verimsiz, gerekli gereksiz istismar edildiği bir ortamda, Çin ve Rus zulmü altında sahipsiz kalmış ve kaderine terkedilmiş mazlum Türkistan halkının dertlerinin konuşulacağı bir konferansın basit ve makul olmayan gerekçelerle engellenmesi kabul edilebilir değildir. Biz Fatih Belediyesinin öne sürdüğü gerekçenin makul olmadığını, Emniyet güçlerinin gayri yasal yollarla Fatih Belediyesini yönlendirdiğini düşünüyoruz. Maalesef Belediye yetkilileri bu gayri yasal telkinler ile hareket etmiş, basit gerekçeler öne sürerek kamu yararından ve mazlum Türkistan Müslümanlarından yana tavır almamıştır.

Köklü Değişim Dergisi olarak bir kez daha hatırlatıyoruz, 13 Mayıs Cuma günü Türkistan Konferansı saat 20.30’da Holiday lnn İstanbul City Otel’de yapılacaktır.

Konferans Alt Konu Başlıkları:

  1. Unutulmayan Andican Katliamı ve Özbekistan
  2. Doğu Türkistan Meselesi ve Çin Zulmü
  3. Rusya ve Çin’in Bölgedeki Müslümanlara Yönelik Baskı Politikaları
  4. Dünden Bugüne Kırım Meselesi
  5. Türkiye’deki Muhacirlerin Durumu
  6. Türkistan Siyasetimiz Ne Olmalı?

KONUŞMACILAR:

Mahmut KAR / Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı
Faruk KÖSE / Araştırmacı-Yazar
Hidayet OĞUZHAN / Doğu Türkistan Maarif ve Dayanışma Derneği Başkanı
Ömer E. BEZİRGAN / İmkan-Der Genel Başkan Yardımcısı
Hamit GÖKTÜRK / Uyghurnet Haber ve Araştırma Merkezi GYY.
Ali ÖNER / Mazlum-Der Yönetim Kurulu Üyesi
Prof. Dr. Alibey YOLYAHŞİ / Özbekler Birliği Derneği Genel Başkanı
Adem ÇEVİK / Türkistan Birliği Derneği Genel Başkanı
Ömer YÜZGÜL / Avukat
Osman YILDIZ / Köklü Değişim Dergisi Yazarı

Tarih: 13 Mayıs 2016

Saat : 20.30

Yer: Holiday lnn İstanbul City Otel
Adres: Turgut Özal Cad. (Millet Cad.)No. 189 Topkapı 34280 Fatih-İSTANBUL(Topkapı  Otel Barcelo Eresin Oteli Karşısı )

  • Konferansımızda bayanlar için yer ayrılmıştır.
  • Tüm Müslümanlar davetlidir.
  • Kamuoyuna duyurulur.

 

Etiketler: » » » » » » »
Share
1114 Kez Görüntülendi.