logo

trugen jacn
12 Mayıs 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN BİR ZULÜM DAHA : TESETTÜRLÜ HANIMLAR KEFALETE VERİLİYOR..

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
İşgalcı Çin yönetimi esareti altında tuttuğu Doğu Türkistan’da Uygur Türkü hanımlarının tesettürlü ve dinimizin hükümlerine Uygur giyinmelerini önlemek için akla hayale gelmeyen hukuk dışı ve NAZİ lerin tıpık bir uygulaması olan toptan cezalandırma yöntemini uyguluyor .
Sosyal medya’da yayınlanan aşağıdaki belge’de tesettüre uygun kıyafet giyen ve Cilbap kullanan Müslüman Hanımlar Uygur devlet Memurlarının kefaletine veriliyor. Tesettür ve Cilbap yasağına uymaması halinde kendisinin idari ve adli soruşturmalara tabi tutulacağını ve para cezası ödeyeceğini peşinen kabul ediyor.

Sosyal medya’da yayınlanan  aşağıdaki belge’de tesettüre uygun kıyafet giyen ve Cilbap kullanan Müslüman Hanımlar  Uygur  devlet Memurlarının kefaletine veriliyor. Tesettür ve Cilbap yasağına uymaması halinde kendisinin idari ve  adli soruşturmalara tabi tutulacağını  ve para  cezası ödeyeceğini peşinen kabul ediyor.

Aşağıda yayınladığımız belge ‘Anlaşma) Hoten Vilayeti Merkez Hoten  ilçesine bağlı Tevekkül Kenti yönetim birimine aittir.Belgenin Türkiye Türkçesine aktarımı ise şöyle ;

Tevekkül Hüccet

TEVEKKÜL YİZA YÖNETİMİNİN TESETTÜRLÜ HANIMLARIN KENT’TEKİ DEVLET MEMURLARINA KAFALETE VERME ANLAŞMASI

Taahhüt eden : Hoten Merkez Hoten İlçesi Tevekkül kenti İlkokulu öğretmeni Oğulnisa Alim.

Aşağıda belirtilen bütün yükümlülüklerin eksiksiz olarak yerine getirmeyi öz taahüdüm altına imzam ile kabul ediyorum.

1.- Kent Üst yönetimi ve yetkililerin “Ruypaş= Ropaş’ların(Cilbap ve Tesettürlü giyinenlerin) giyilmesinin önlenmesi  ve bu tür giyim ve muşakların yasaklanmasına dair  talimat ve belgelerinin (Hüccetlerine) ruhuna uygun hareket edeceğimi ve kent yönetim ve Rehberliğinin bütün emir vee talimatlarına harfiyen uyacağım.

2.- Şahsen taahhüt ettiğimTevekkül Kent Yengiyer(Yeniyer)Köyü sakinlerinden Tesettürlü  giyinen ve Cilbap takan Bayan Amanhan Sadullah’ın  bu kıyafetlerini tekrar giymemesini ve yüzünü açarak toplumda yere almasını ve bundan sonra de tekrar yüzünü kapatmamasını’Tesettürlü olmamasını) temin edeceğim.

3.-Yukarıda imzam ile taahhüt ettiğim hususlara aykırı bir eylem sadır olduğu takdirde Tevkkül Kenti Din’e Rahberlik  Etme Gurubu 2013 /05 No.lu  genelge vee talimatnamesi gereğince 100-500 Yuan arasında Sorumsuzluk  para cezası ödemeyi peşinen kabul ediyorum.

4.- Ayrıca bunlardan başka Üst Yönetim Birimilerimizin siyasi yönden bana uygulayacakaları her türlü idari ve adli  cezaları şimdiden kabul ettiğimi  kabul ve taahhüt ederim.

Taahhüt  eden ve Kefil Olan

Oğulnisa Alim

Uzmanlar,İşgalcı Çin yönetiminin bu son uygulaması ile Devlet memuru olarak kendilerine hizmet ettirdikleri Uygur Memurlarını bu zulümlerine  ortak etmek  ve insanlık dışı menfur uygulamalarında onları maşa olarak kullanmak ve böylece Uygur Türkleri arasında bir birlerine karşı kin ve nefret duygularını kkörüklemek suretiyle bir birlerine düşman etmek sinsi  amacı taşıdıkları noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » »
Share
1209 Kez Görüntülendi.