logo

trugen jacn
04 Mayıs 2016

İŞGALCI ÇİN,01 MAYIS İŞÇİ BAYRAMINDA MÜSLÜMAN UYGURLARI İÇKİ İÇMEYE ZORLADI.

خىتاي بىرىنچى ماي ئىشچىلار بايرىمىدا ئۇيغۇرلارنى ھاراق ئىچىشكە مەجبۇرلىغان

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
1949’da Batılı egemen güçlerin sinsice göz yumması Stalin Rusyası’nın ihaneti ve ÇKP.Ordularına  yardımı ile bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyetini silah zoru ile yıkarak Doğu Türkistan’ı işgal eden Komünist maskeli Faşist Çin yönetimi Doğu Türkistan’ı bir an önce tamamen etnik Çinlilerin yaşadığı bir Çin toprağı yapabilmek için akla hayale gelmedik uygulamalara bir biri ardından imza atmayı sürdürüyor.

İşgalçı Çin yönetimi sebepler,bahaneler ve gerekçeler icat ederek Müslüman Uygur Türklerini kutsal inancından,öz dilinden örf,adet gelenek ve göreneklerinden ayırmak için kısıtlamalar, yasaklamalar ve engeller  koyarak bu tarihi assimile ederek  yok etme ve dönüştürme projesini  zamana yayarak  sinisice gerçekleştirmek isitoyor.
İşgalcı Çin’in son insanlık dışı  uygulaması ise,geçtiğimiz 01 Mayıs tarihinde Doğu Türkistan kadim başkenti kültür ve medeniyet Meerkezi Kaşgar’da icra ettiği  açıklandı.
İsveç merkezli Doğu Türkistan Enformasyon merkezi (Uyhewer.com) haber sitesinde yer alan bir haberde Kaşgar’ın ismi açıklanmayan yakın bir köyünde Yerel ÇKP.Teşkilatı 01 Mayıs Uluslar arası İşçi bayramını kutlama etkinliği düzendi.Köyün bütün erkek,kadın yaşlı ve gençlerini iköy meydana toplayan Çinli İşgalcılar  masalara koyduğu içkileri 25-60 yaş arasındaki erkek Müslüman Uygur Türklerine içmeye zorladığı bildirildi. İçki içmek istemeyenleri ise, “Aşırı Dini Radikal Unsur” olarak yaftaladığı ve polis merkezlerine sevkederek soruşuturmaya tabı tuttuğu bildirildi.

içki

İşgalcı Çin Müslüman Uygur Türklerinin dini inaçlarını aşağılamak ve hakaret etmek için geçen Ramazan Ayında  Çok Bira İçma Yarışması düzenlemişti.( Resim , Kaşgar’ın Yenihisar İlçesi’ne bağlı bir köy=Yiza’daki  bira içme Yarışmasını tesbit ediyor. )

Etiketler: » » » » » » »

Share
2352 Kez Görüntülendi.