logo

trugen jacn

EMPERYALİZMİN KUŞATMASI ALTINDAKİ TÜRK DÜNYASI

G.Y.Arslan

 

Güngör Yavuzarslan

Karabağ’dan, Kırım’a Kerkük’e, Kıbrıs’tan Doğu Türkistan’a kadar Türkün var olma mücadelesi…

Rusya Kırım’ı neden işgal etti? Türkiye’nin Rusya Federasyon’u içindeki Türkler ve Müslümanlarla sıcak temasını kesmek için işgal altında tutuluyor. Kırım stratejik olarak bir miğfer gibidir.

Putin Çeçenistan’da ihanet sarmalı ile kendisine bağlı bir sömürge yönetim kurunca Osetya, Abhazya gibi bölgeleri Gürcistan’dan kopardı. Zaten Ermenilere verdiği destek ile Karabağ’ı Azerbaycan’dan koparmaya çalışan bir Rusya var. Böylece Türkiye’nin Asya’daki Türklerle olan köprüsünün önüne set çekildi.

İran, Güney Azerbaycan Türklerini yıllardır asimile etmeye çalışıyor. Tahran’daki mollalar Türkleri Farslaştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar.

Irak’a gelince peşmerge idaresi Türkmeneli bölgesini yıllardır Türksüzleştirmek için her yola başvuruyor. Kerkük’e binlerce Kürt aile Türkmen mahallelerine zorla yerleştirildi. Son yıllarda da IŞID çeteleri ile başta Telafer olmak üzere Türkmen şehirleri ve kasabaları boşalttırıldı. Bugün Irak’ta çatışmalar hep Türkmen bölgelerinde yaşanmaktadır. Sınırların ortadan kalktığı bölgede Rakka’dan Halep hattına Bayır-Bucak hattına kadar PYD-IŞİD ve ESED çeteleri Türkmenleri öldürerek Türkiye’ye sürdüler. Bugün Türkmeneli’nin batısı olarak adlandırılan bölge Türksüzleştirmek için saldırılar devam etmektedir. Amaç İsrail’e kardeş mobil bir Kürt devletçiği kurmak.

Kriz hattından Akdeniz’e açıldığında Türk Dünyası’nın sıcak denizlerdeki amiral gemisi Türklerin kurduğu son devlet olan K.K.T.C’ni ortadan kaldırmak barış adı altında Rum hegemonyasına terk etmek için dahili ve harici şer ittifakı çalışıyor. Amaç Türksüz Kıbrıs.

Zaten 12 ada ile Ege kıyılarımızı çembere alan kuşatma Balkanlarda da boş durmuyor. Batı Trakya Türkleri’nin yaşadıkları, Bulgaristan Türk Toplumunun durumu ortada. Üsküp, Kosova ve Bosna’ya kadar Türkçe konuşulan topraklarda Türklere baskılar devam ediyor.

Kanayan Yara : Doğu Türkistan

Modern dünya 21. yüzyılın insanlık dramı olan Doğu Türkistan’ı görmek istemiyor. Bağımsız bir ülke yıllardır Çin işgali altında. Uygur Türkleri bir var olma ve inanç mücadelesi veriyor. BM ve insan hakları örgütleri dev Çin’le uğraşmak istemiyor. İslam âlemi Kudüs meselesi kadar Doğu Türkistan meselesine eğilmedi. Ve Türk Dünyası’nın kalbi olan Urumçi kanıyor.

Türk Dünyası slogan milliyetçiliğinden akıl mantık milliyetçiliğine geçmelidir. Gerçeklerle yüzleşmeliyiz. 21. asır Türk asrı olacak derken bağımsız olmayan Türklerin asimile edildiği bir yüzyıl olmasın… Türk olmak ya da olmamak tüm mesele bu…

Kaynak :  http://www.bizturkmeniz.com/tr/index.php?page=article&id=33647

Etiketler: » » » » »
Share
958 Kez Görüntülendi.