logo

trugen jacn
18 Nisan 2016

ÇİN ZİNDANLARI’NDAKİ UYGUR ANA FATMAGÜL GULAM’A İMZALARAMIZLA DESTEK OLALIM !

Fatigül Gulam-Oğlu

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi  (UYHAM)

Fatmagül Gulam ( Patigul Gulam) Doğu Türkistan’in Urumçi şehrinde yaşayan 4 çocuklu bir Müslüman Uygur Türkü Anne.

İşgalcı Çin, 05 Temmuz 2009’da başkent Urumçi’de gerçekleştirdiği  etnik Uygur soykırımında  Çin işgal Polisince tutuklanan ve bir daha kendisiniden haber alınamayan ve  o tarihte  henüz 17 yaşında  bir çocuk olan oğlu İmam Muhammed Ali’nun akibetini öğrenme cesaretini gösterebilen  cesur bir Anne.
Fatmagül Gulam Çin işgal ordusu’nun tutuklayarak gizlice yok ettiği binlerce Uygur gencin akibetini sorma, soruşturulmasını talepe etme ve öğrenme cesaretini gösterebilen 37 cesur Anneden biri.

Fatmagül Gulam, İşgal yönetimine başvuruda bulunmuş ve oğlu’nun akibetini öğrenebilmek için uğraşmış ancak,her hangi bir sonuç elde edemeyince Çin’in başkenti Pekin’e giderek Çin merkezi yönetimine müracaat etmiş ve derdini anlatamaya çalışımıştır. Ancak,buradan Polis nezaretinde memleketi Doğu Türkistan’a geri yollamışlardır.
Kalbi  kaybolan evladırnın hasreti ve  acısı ile dolu cesur Müslüman Uygur Anne,oğlunun akibetini öğrenebilmek için  bıkmadan ve usanmadan ve de korkmadan girişimlerine devam etmiştir.Çin İşgal yönetimi kendisine tatmin edici bir cevap verip,  kendisini ikna ederek  evlat hasretini ve acısını dinderecek yerde kendisini tutuklayarak hapse atmıştır.

f.gULAM aİLESİ
Kendisinin  7 Nisan 2016 tarihinde başkent Urumçi’de “Gizli Celse”’’de‘ yargılanacağı açıklanmıştır. Ancak şimdiye kadar kendisinden veya yargılama sonucundan her hangi  açıklama yapılmamıştır. haber alınamamıştır.

İşgalcı Çin’in adaletsiz  ve hukuksuz yargısında Gizli yapılan  duruşma’da ailesi,yakınları  dahi alınmamıştır.Ayrıca  yerli Çin basını  veya yabancı medya mensuplarının dahi gizli yargılamayı takip etmelerine izin vermemişlerdir.
Ayrıca, kendisinden 27 Mayıs 2014 tarihinden beri hiç bir haber  yoktur. Kocası ve çocukları ve diğer yakınları ayda bir defa gözaltı merkezi veya Hapishane’de   görüşme sırasındaki hiçbir konuşmayı kimseye söylememek çevresi ve basınla paylaşmamak şartıyla kendisini ziyaret edebilmektedir .
Fatigül Gulam’a yöneltilen hen büyük suçlama  ise, oğlunun akibetini  öğrenmeke için Pekin’e gittiğinde Çin ve yabancı medya’ya oğlunun durumu ile ilgili olarak bir Anne olarak feryadını   duyurmaktır.   Özgür Asya radyosu başta olmak üzere bir çok yabancı basın’a oğlu ile ilgili raportajlar vermiş ve Çin ve uluslar arası toplum’dan 05 Temmuz 2009’dan beri kayıp olan ve büyük bir ihtimalle öldürülüp cesedinin yok edildiğinden kuşkulandığı oğlu için destek ve yardım istemek olmuştur.
Fatmagül Gulam Ana, basın’a verdiği bir mülakatında oğlu ile ilgili şunları söylemiştir: ‘” Ben oğlu kaybolmuş yüreği elem ve istırap dolu bir Anne olarak Sadece oğlum yaşıyor mu öldü mü  onu bilmek istiyorum. Ben Yönetim’den oğlumun akibeti hakkında bir sonuç istiyorum. Oğlum güvenlik güçleri tarafından gündüz vaktı ve her kesin ve şahitlerin gözü önünde tutuklanarak götürülmüş ve kendisinden bir daha kendisinden haber alınamamıştır.’

Aslında 5 Temmuz 2009 olayları ve sonrasında belki bu ve benzeri binlerce Uygur genci tutuklanmış ve kendilerinden haber alınamamıştır.O,Doğu Türkistan’da evlatları kaybolan binlerce Uygur Ana’dan oğlunun akibetini Çinli işgalcılardan sorma cesaretini gösterebilmiş bir anne’dir. O sadece kendi oğlu ve birçok anne adına cesaretle feryat etmiş ve yakarışta bulunmuş ve sesini yükseltmişti. Çin İşgal yönetimi onu Demir Parmaklıklar arkasına kapatarak ve Urumçi’nin envai çeşit Çin işkenceleri ile ünlü,Liyu Davan Hapishanesine atarak onun sesini kısmak ve daha sonra tamamen yok etmek istiyor.
İnsanlık onuruna sahip ve bu onuru yitirmemiş Vicdanı sahibi bütün vatandaşlarımızdan,insanlardan ve hemen her kesten Fatmagül Gulam Ana’nın bu dramatik durumunu  bir kere daha değerlendirmelerini istiyoruz.

Fatmagül Tablo

Evladının akibetini öğrenmekten başka hiçbir  amacı ve niyeti olmayan bu Anne’ye imzalarınız ile destek olmalarınızı diliyoruz.
Çin’in bu hak ve  hukuktan yoksun adaletsizliği ve acımasızlığı karşısında bu mesajın daha fazla kişiye ulaştırılmasında katkıda bulununuz.

Milyonlara ulaşacak bu çok değerli imzalarınızın  Çin hükümeti üzerinde etkili olacağını,  7 yıldır kayıp olan İmam Muhammed Ali’nin cesur ve fedakar Annesi Fatmagül Ana’nın özgürlüğüne kavuşmasına ve oğlunun akibeti hakkında tatmin edici bir sonuç almasını temin edebileceğine inanıyoruz.

  • 7 YILDIR KAYIP, ŞİMDİ 24 YAŞINDA OLMASI GEREKEN  İMAM MUHAMMED ALİ ‘NİN AKİBETİNİ İMZAMIZLA BİZ DE ÇİN’DEN SORALIM !
  • FATMAGÜL GULAM ANA’NIN BİR AN ÖNCE  ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASINA YARDIMCI OLALIM  !
  • LÜTFEN BU YAZI VE KAMPANYAYI PAYLAŞALIM VE  DAHA ÇOK KİŞİYE DUYURALIM VE YAYALIM !

LÜTFEN   İMZA KAMPANYAMIZA KATILINIZ.

İMZA  İÇİN AŞAĞI’DAKİ BU  LİNKİ TIKLAYINIZ :         https://www.change.org/u/522318188

 

Etiketler: » » » » » »
Share
2108 Kez Görüntülendi.