logo

trugen jacn
02 Nisan 2016

İŞGALCI ÇİN’DEN DUK İCRA BAŞKANI İSA VE UYGUR TÜRKLRİNE YENİ İFTİRA VE TEHDİTLER

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Dünya Uygur Kurultayı İcra Kurulu Başkanı Dolkun İsa’ya ABD.merkezli Komunizm Kurbanlarını Anma Vakfı tarafından “Truman-Reagan Özgürlük Ödülü verilmesine  İşgalçı Çin yönetimi sert tepki  gösterdi ve  ödülü kara  hukuk’a bir leke olarak  gördüğünü iddia etti.  Çin,  bu ödül dolayisiyle,  assimilasyon ve ırkı soykırım yaparak toptan imha etmek istediği mağdur ve mazlum Müslüman Uygur Türklerine utanmadan ve sıkılmadan bir kez daha iftiralar ve tehditler savurmaktan çekinmedi.
01 Nisan 2016 Cuma günü Pekin’de haftalık basın toplantısında konuşan İşgalcı Çin’in Dış Bakanlığı Sözcüsü Huang Li yurt dışında yaşayan Uygur Türklerinin hariçteki  Milli bağımsızlık hareketinin en üst organı olan Dünya Uygur Kurultayı Yürütme Kurulu Üyesi Dolkun İsa’ya  suçlamalar ve iftıralan ve tehditiler savurdu. İşgalcı Çin Dış Bakanlık sözcüsü “Dolkun İsa,  bir çok kez suç işlemiş bir terör zanlısıdır. ilgili Kurumu’un(Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı’nı kasdediyor) bu kişi’ye “Özgürlük Ödülü” vermesi insan hakları ve hukuk’a sürülen bir kara leke ve bu değerlere karşı bir gölgedir.” suçlamasında bulundu.
Ancak,İşgalçı Çin’in Dış Bakanlık sözcüsü Huang Li Dolkun İsa’nın hangi suçları işlediğine dair her hangi bir  kanıt  veya isnat ortaya koyamadı.
Uzmanlar , Çinli Sözcü’nün bu tehdit,karalamaların mesnetsiz ve hiçbir kanıta dayanmayan bir suçlama olduğunu ve bunun “ Masum insanlara atılan bir iftira, suçsuzları lekelemeye çalışan aşağılık bir karalama olduğunu belirttiler. Rejimin kenedisine hasım ve düşman gördüğü kişilere karşı bu tür vee benzer tehdit ve  iftiralar atmalarının  Çin  geleneğinde sık görülen bir Vak’a ” olduğunu  de belirttiler.

last

Komünizm Kurbanları  Vakfı : Dolkun İsa Barışçıl  bir mücadele veren Çin  Rejim Muhalifi’dir.

Çin’in bu iftiralarına bir açıklama ile cevap veren “Komünizm Kurbanlarını Anma Vakfı ise, bu iddiaların tamamen mesnetsiz ve ve dayanaktan yoksun olduğunu belirterek şunları ifade etti. “ DUK İcra Kurulu Başkanı Dolkun İsa,Çin’in Uygurlara karşı bastırma,assimilasyon ve ırkı temele dayanan hukuk dışı uygulamalarına karşı yürütülen yurt dışındaki muhaliflerin mücadelesinde bir öncü’dür.  Mücadele ve çalışmalarında tamamen yasal ve uluslar arası norm ve prensiplere uygun ve barışçıl  bir yol ve yöntem  sergilemiştir.Dolkun İsa’ya bu onurlu ve barışçıl mücadelesi için  “Truman-Regan Özgürlük Ödülü verilmiştir.”

FILE - World Uyghur Congress leader Dolkun Isa has received a rights award in the United States, angering Chinese officials who consider him a terrorist. He's shown in 2008.

Komünist Çin Yönetimi ,Dolkun İsa’yı 2003’de “Terörcü” ilan etmiştir

Dünya Uygur Kurultayı İcra Kurulu başkanı Dolkun İsa,11 Eylul saldırılarından sonra İşgalcı Çin,  2003 yılı Aralık ayında  kendisi bir anma toplantısına katılmak üzere İstanbul’da iken “Çin’in Terörcüler”listesine konarak hakkında kırmızı bülten çıkarmıştı.Bununu üzerine İsa,Almanaya’ya dönmüş ve Alman Hükümetine can güvenliğinin sağlanması için baş vurmuştu. Ancak,Almanya  Komünist Çin’in bu suçlamalarını kaale almayarak, 2006 yılında iltica başvurusunu kabul ederek kendisine Alman Vatandaşlığı vermiştir.

Eski Hükümlü   Uygur :  Çin  Herkese  İstediği An, Yer ve Zamanda Her Türlü Suçlamayı Yapabilir

Doğu Türkistan’da Çin esaretinde baskı ve zulüm gören ve uzun yıllar Çin zindanlarında kalan bir   Uygur eski Mahkum, Çin’in herkesi her yerde ve her türlü şart ve şeraitte ve  istediği an bu ve benzer iftiralarla yok ettiğini ve bu yöntemin Çini toplumunda ve devlet geleneğinde normal sayıldığını ifade ederek  şöyle değerlendirdi : “ İşgalcı Çin için sizin suçlu ve suçsuz olmanız önemli değildir.Yeterki Çin’de iktidarı ele almak  ve  hakim olmak isteyen  Diktatörcükler sizi gözüne kestirsin ve yok etmeyi kafasına koysun.Sizi ortadan kaldırmak için sebepler,bahaneler ve gerekçeler hazırdır.Suç ve iftira dosyası bir plan ve proje olarak daha önceden haszırlanmış ve dosyalanmıştır.Suçlanarak mahkum  ve yok edilmek isitenen kişinin adı, hazır durumdaki  şablon suç dosyasındaki  boş bırakılan yere yazılır. Çinli Diktatör’ün emrindeki  sözde mahkeme derhal  o kişiyi mahkum eder. Çunqing Eyalet başkanı ve ÇKP,Merkez Komitesi üyesi Bo Xiley ve diğerleri bu görüşümüz için en son   açık ve net örnektir.   DUK İcra Komitesi Başkanı Dolkun İsa,Çin’de değil,yurt dışında ve hür dünya’da yaşıyor ve onun için ona ilişemiyor ve yok edemiyor.Bu nedenle de kendisine iftira,karamala ve tehditler savurmakla yetiniyor.” şeklinde değerlendirdi.
.

Etiketler: » » » » » »
Share
1286 Kez Görüntülendi.