logo

trugen jacn
15 Mart 2016

AZERBAYCAN, ŞANGHAY İŞBİRLİĞİ ÖRGÜTÜ DİYALOG ORTAĞI OLDU

Uygur  Haber ve  Araştırma Merkezi(UYHAM)

Azerbaycan resmi olarak Şanghay İşbirliği Örgütü Diyalog Ortağı statüsü aldı. Konuya ilişkin anlaşma memorandumu Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Mammadyarov ve Şanghay İşbirliği Örgütü Genel Sekreteri Raşid Alimov arasında imzalandı.
Bu haber 2016-03-14 16:53:47 eklenmiş ve 80 kez görüntülenmiştir.

Bakan Mammadyarov yaptığı açıklamada, Azerbaycan’ın Şanghay İşbirliği Örgütü ile, terörle mücadele, barışın sağlanması, güvenlik, ulaşım, enerji ve diğer alanlarda işbirliği yapmaya ilgili olduğunu bildirdi.
Memorandum ayrıca, uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı ile mücadele, siber suçlarla mücadele, tarım, yatırım ve diğer alanlarda da işbirliği öngörüyor.
Azerbaycan, Ermenistan, Sri Lanka ve Nepal’a Diyalog Ortağı statüsü verilmesi kararı Ufa’da geçen yıl düzenlenen Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi’nde alınmıştı.


Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’ın üyesi olduğu Şanghay İşbirliği Örgütü 1996 yılında kuruldu. Belarus, Moğolistan, Hindistan, İran, Pakistan ve Afganistan’ın da gözlemci üye olduğu Örgüt’te 2015 yılında Hindistan ve Pakistan’ın tam üyelik süreci çalışmaları başlatıldı.
Kaynak : Türk Yurdu Haber ( Trend News)

Etiketler: » » » » »
Share
936 Kez Görüntülendi.