logo

trugen jacn
13 Mart 2016

İŞGALCI VE SOYKIRIMCI ÇİN’İN DOSTU “HDP ” ; TÜRKİYE’NİN VEYA TÜRK’ÜN PARTİSİ DEĞİLDİR

Diaspora’da  yaşayan Uygur Türkleri İşgalcı ve soykırımcı Çin ile HDP.adlı Siyası Parti’nın dostluk ve yakınlaşmalarından son derece rahatsızlar ve tepki vermektedirler. Şu husus özellikle bilinmelidir ki ; HDP denilen bu siyasi oluşum  ne Türkiye’nin nede  Anayasamızda tarif edilen Türk Milletinin Partisi  hiç değildir ve hala da olamamıştır.

Geçtiğimiz  07 Haziran genel seçimlerinden hemen sonra,Çin Komünist Partisi (ÇKP)  HDP.üst düzey idarecilerinin de içinde bulunduğu  bir çok HDP milletvekili ile   DBP ve DTK  gibi  Türkiye’deki ayrılıkçı terör guruplarının destekçilerindan oluşan kalabalık bir sözde “Kürt”  heyetini Çin’e davet etmiştir.İşgalcı ve Soykırımcı Çin’in bu ziyaretı düzenlemekle,  akıllarınca Ayrılıkçıları ve  onların  yasal destekçileri olan Kurt Politikacıları Türkiye’ye karşı desteklemektir.Bu politikacıları ise   “Doğu Türkistan” konusunda  onları Türkiye’ye karşı koz olarak kullanmanın şifreleri yatmaktadır. İşgalcı Çin’in kutsal Ramazana ayında Doğu Türkistan’da uygulamaya koydukları Oruç,ibadet,Teravih ve iftar yasakları Türk halkını  adeta ayaklandırmış ve İşgalcı Çin’in Ankara ve İstanbul’daki Temsilcilikleri Uygur Türklerinin özbeöz kardeşleri olan  Türkiye Türkü Kardeşleri tarafından  abluka altına alınmış ve oruç ve namaz yasağını protesto amacı ile iftarlar   açılmış ve toplu namazlar eda edilmiştir.

ŞU HUSUS AÇIK VE NET OLARAK GÖRÜLMÜŞTÜR Kİ ; işgalcı Çin’in bu sinsi desise ve zeka yoksunu ve  cahilce aldatma taktikleri geri tepmiştir.

Yücel TANAY

Uygur Türkü Kardeşlerimiz, Çin-HDP yakınlaşmasına  tepki verirken şunu özellikle  bilmelidirler ki ;  HDP  Anayasamızda ifadezsini bulan TÜRK MİLLETİ’nin dolayisiyle Türkiye’nin   “Partisi”  hiç değildirler.

Uygurlar, Çin Komünist Partisi’nin HDP’ye yaptığı davetin reddedilmesini istedi. Uygurlar, Çin’in HDP’yi Türkiye’ye karşı kullanmak istediğini savunuyor
Çin Komünist Partisi tarafından HDP, DBP ve DTK’ya yapılan davet ardında Çin’in Türkiyeye karşı kullanmak istediği gizli Kürt politikasının şifreleri vardır.
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nazmi Gür başkanlığındaki heyette HDP’nin bazı MYK ve PM üyeleri, Şırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Siirt Belediye Eş Başkanı Belkise Beştaş Epözdemir, DTK ve KJA’dan temsilciler yer almıştı.
HDP heyeti Pekin, Chengdu ve Urumçi kentlerinde ziyaretlerde bulunmuş, özellikle Urumçide Uygur Özerk yönetimin Çinci kukla ve işbirlikçileriyle görüştürülmüştür.
Çin’in bu partiye neden ilgi gösterdiğinin dikkatlerden kaçmaması gerekir .Çin’in ilerde Türkiye’nin Doğu Türkistan davasına desteğini kesmek için ,PKK’nin siyası kolu HDP’yle temeas kurarak, Türkiye’nin, kan, inanç,  ortak kültürel değerler ve  tarihi bağları bulunan Doğu Türkistan ile Uygur Türkleri ile ilgili direncini, heyecanını, refleksini kırmak için PKK’nın siyasi uzantısı HDP’yi Pekin’e davet ederek, Türkiye’ye karşı aba altından sopa göstermeye aklınca yeltenmiştir.
Çin’in, PKK’yi desteklemesi yeni değildi. Çin’in yıllardan beri PKK’ya desteği gizli yollardar ve Çin istihbaratı tarafından, yanı Çin  devleti tarafından verildiği bilinmektedir.
HDP’nin bir  Türkiye Partisi değil, Irkçı,yanlı ve Kürtçü parti olduğunu unutanlar,Doğu Türkistan’daki Çin baskı zulmu ve  işkencelerini çok iyi bilmelerine  rağmen bunların   Çin’e gittiklerini eleştirmişlerdi. Halbuki, HDP. etnik ayrışmaları ve terörü destekleyen  bir Kürtçü parti  olduğunu unutmuşlardır.
Şunu unutmayalım HDP’nin  nihai amacı  ayrılıçılık ve sözde Bağımsız bir ” Kürdistan”‘dır. Bu Parti “Pan-Kürtçü” bir partidir, İnsanlık sevgisi,islamı duyarlılığı olmayan Stalinst bu parti’nın  Türkçülük, Turancılık veya Pan-islamizmle  uzaktan yakından bir ilgisi bulunmamaktadır. Faşist ve Stanlist değerelere göre hareket eden böyle Parti’nin Doğu Türkistan veya başka bir Türklük ve İslamlık  davasına,  ne de  insan hakları, ne de başka insani, ulusal veya evrensel değerlere ilgi göstereceğini düşünmek,abesle iştigalden baaşka bir şey değildir.HDP, Türkiyelileşemeyen, Türkiye’yi içine sindiremeyen, Türk- İslam inaç ve anlayışına düşman, Pan-Kürdist”  ve Ortadoğu’da hesabı olan bütün emperyalistlerin ajanı ve taşeronu konumundaki  bir siyasi Parti’dir.  Türk-İslam  dünyasına düşman, Türk-İslam  düşmanlarıyla ittifak ve işbirliği  halinde olan hainlerin ve işbirlikçilerin yer aldığı bir sözde  oluşumdur.
Stalinist ve Pa-Kürdist değerleri savunan ve buna göre hareket eden   Bir parti,Uygur Türklerinin dert ve istiraplarını dinler mi ? Mazlum Uygur Türklerini  destekler mi?  Bunun iyi düşünlemesi gerekir !Çin’in, Türk – İslam dünyasına karşı kurduğu  bir şer  cephesinde yer alan HDP’nin amacı,bağımsız, Birleşik sözde kürdistana hizmettir,bu yüzden Aynel-Arap(kobani)deki Pkk’nin Suriyedeki Uzantısı  Terör Örgütü PYD ile irtibat halindedir. PYD ele geçirdiği topraklarda Türkmenlere karşı etnik arıtma uygulamakta,Türkmenleri zorla tehcire tabi tutarak, bölgeyi Kürtleştirmeye çalışmaktadır.

Etiketler: » » » » » »
Share
2433 Kez Görüntülendi.