logo

trugen jacn

ÇİN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’E ZİYARET

İşgalcı Çin’in Ankara Büyükelçisi’nin , beraberinde Çinli iş adamları ile Çin devlet Şirketleri’nin Yöneticilerinin  de yer aldığı bir Çin heyeti ile birlikte Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ı ziyaret ettiği bildirildi. Çinli Büyükelçi   ziyaret esnasında yaptığı konuşmada, Çin Halk Cumhuriyeti olarak Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nın gerçekleştireceği yeni projeler ve yatırımları üstlenmek  istediklerini bildirdi. Çin Büyükelçisi’nin kalabalık Çinli  iş adamları ile birlikte yaptığı  bu ziyaretının esas  amacının ise, Başkent Ankara’da sürekli olarak  yapılan ve büyük ses getiren   Çin karşıtı eylemler olduğu iddia edildi.  İşgalcı Çin’in  Doğu Türkistan’da Müslüman Uygur Türklerine karşı  baskı,zulüm ve dini ve ırkı assimilasyon ve soykırım uygulamalarına karşı  protesto ve tepkisel eylemlere karşı bir  önlem ve  başkent Ankara’da muhtemel Çin yatırımlarını  ve Çin yanlısı “Çin Dostluk ve Dialog” Sivil Toplum Kuruluşlarını da kullanarak  Çin yanlısı Lobi oluşturma  amacı taşıdığı ileri sürülüyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Doğu Türkistan’ı işgal eden ve Bağımsız Doğu Türkistan Cumhuriyetini  yıkarak orta’dan kaldıran ve bu Ülkenin tarihi ve sakinleri olan Müslüman Uygur Türklerini baskı,zulm,işkence etnik assimilasyon,ekonomik assimilasyon,talan ve gasp, ayrımcılık ve dini ve ırkı soykırım uygulamaları ile toptan imha  politikaları ile   dünya’da her gün protesto edilen ve  tepki  çeken   işgalcı Çin’e Cumhuriyet Halk Parti’lı Ankara – Çankaya Belediyesi’nın gösterdiği derin ilgi ve sıcak sevgi  gösterilerinden sonra Ankara büyük şehir Belediyesi’nın Çin Büyükelçisi ile  Çinli iş adamlarını kabul etmesi dikkat çekici ve anlamlı bulunuyor.

Sosyal Demokrat  olduklarını  her fırsatta iddia  eden, eşitlik,adalet, barış,kardeşlik. İnsan hakları.çağdaş hukuk,insan onuru,ezilmiş mazlum insanlar vebenezeri sloganları dillerinden düşürmeyen ve seçim meydanlarında sermaye yapan CHP.’lı Ankara- Çankaya ,İstanbuul -Bakırköy  ve Maltepe Belediye  Başkanlıklarının   Çin kültür günleri ve benzeri etkinlikler yaparak gösterdikleri Çin sevgisi ve derin Çin ilgisi Çin’in  baskı,zulüm,işkence ve katliamlarından kaçarak Ülkemize yerleşen Doğu Türkistan Türkleri tarafından büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı ile karşılanmıştı.Doğu Türkistan Türkleri, Sivil Toplum Kuruluşları ve Uygur Türkleri medyası her vesile ile adı geçen CHP.’lı Belediyelere tepkilerini iletmişti.CHP’lı Belediye Başkanlıklarının   İşgalcı Çin’e bu yaptıklarının baski, zulum,işkence ve soykırımlarına karşı bir ödüllendirme olduğunu ve insan onuruna yakışmayan   davranışlar olarak  tanımlanmış  ve  protesto edilmişti.

Bu kez Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı’nın Çin’in Ankara Büyükelçisi ile beraberindeki kalabalık Çinli iş adamları gurubunu birilikte kabul etmesi  dikkat cekici ve anlamlı bulunuyor. CHP’lı bir kısım Belediye Başkanlarının  İşgalcı Çin yönetimine   gösterilen Derin Çin  ilgi ve sevgisi kervanına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığının de katılmasından derin endişe ediliyor. Adalet ve Kalkınıma Parti’lı Konya-Meram Belediyesi büyük bir insanı tavır ve hakkaniyete dayalı onurlu bir  tutum sergileyerek Meram’daki  Çin Parkı adını değiştirmiş,mazlum Doğu Türkistanlıların ve duyarlı Türk halkının ve Konyalı Kardeşlerimizin gönüllerinde taht kurmuştu. Kendisi Chp.’den değil, Adalet ve Kalkınma Parti’sinden seçilen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Melih Gökçek’ın Çin Büyükelçisi’ni makamında ağırlaması Doğu Türkistanlı mazlumların derin ve kanayan yaralarını bir kez daha dağlamış,üzüntü ve hayal kırıklıklarına  en önemlisi hayretlerine sebep olmuştur

Başkan Melih Gökçek Çin Büyükelçisini Makamında Kabul etti.

     Basına yansıyan Bilgilere göre Büyükşehir Belediye Başkanı Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, beraberinde Çinli iş adamlarıyla birlikte makamında kabul etmiştir.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, son 20 yılda büyük gelişme gösteren Ankara’nın, dünya başkentleri arasında hatırı sayılır bir konuma ulaştığını öne sürmüştür. Büyükelçi Yu Hongyang, Çinli iş adamlarının, hızla gelişen Ankara’nın gelecek yıllarla ilgili projelerini öğrenerek, bu sürece nasıl bir katkı verebileceklerini sunmak için Başkan Gökçek’i ziyaret ettiklerini söylemiştir.

Başkan Gökçek de uygun olan sektörlerde Çinli iş adamlarıyla iş yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, gelen teklifleri değerlendireceklerini söylemiştir.

HİÇ BİR  ÇIKAR, İNSAN HAYSİYETİNDEN DAHA ÜSTÜN DEĞİLDİR

Karşılıklı ziyaretler ve her sahadaki ilişkileri toplumlar ve ülkeler arasında elbette yapılaması gerekir  ve yapılmalıdır de. Ancak, bu ilişki ve ziyaretler insan haklarını, insan onuru ile  toplum ve ülkelerin karşılıklı çıkarlarına ve uluslar arası ilişkileri noktasında bir birlerinin  yararları  ve karşılıklı hak ve adalet ilkelerine saygı  bağlamında olmasının  çok önemli olduğu  de çok açık bir gereçektır.

Şimdiye kadar yapılanlara bakılarak şunu kesin ifadeler ile söyleyebiliriz ki ; Çin  ile Türkiye arasındaki ilişkilerde ibreler her zaman Çin’den yana  seyretmiştir.Uluslar arası ilişkilerde  Çin,Türkiye’nin tam ziddi kutuplarda yer almış ve tavır sergilemiştir.Bosna-Hersek’te Sırpların saldırıları karşısında Çin mazlum Boşnaklardan yana olması gerekirken,katliamcı Sırp  katliam Çetelerini desteklemiş ve onlardan yana olmuştur.

dogu-turkistan-cin-zulmu

Kıbrıs sorununda da Çin sürekli Rumulardan yana bir tavır takınmış ve BM.dahil uluslar arası platformlarda Kıbrıs Rum Kesimi ile Yunanistan’ın tezlerini desteklemiştir.

 Suriye sorununda da Çin sürekli Ruslardan ve  Esed’in katil rejiminden  yana olmuştur. Suriye’de katliam yapan, Türkiye düşmanı  YPG saflarında muhalifler ve Türkmen Mücaditlere karşı savaşan Çinli savaşçılarıın bulunduğu medya’ya yansımıştır.Öte yandan,Uygurları İŞİD’çi veya DAİŞ.’çı olarak itham eden ve terörist olarak  suçlayan İşgalçı Çin’in bu suçlamalarına karşılık,Etnik Çinli Terörist Katil Çetelerinin bütün bu terör ve şer guruplarının içinde yer almaktadır. Açıkçası Çin Suriye’de ikili oynamaktadır.Hem katil Esed rejimini,katliamcı Rusları  hem de PYD,İŞİD ve DAİŞ gibi terör guruplarını desteklemiştir.

Doğu Türkistan’daki Çin işgaline gelince ;  Çin yönetiminin Türkiye’deki bütün ilişkileri kendisinin Doğu Türkistan’daki  Çin devlet terörü,baskı,dini,milli ve ırkı soykırımlarını örtmek ve sinsice  saklayarak unutturmak ve göz boyama  taktikleri üzerine kurulmuştur.Çin’in Doğu Türkistan’daki İnsan hakları ihlalleri ve etnik ayrımcılık ve ırkı jenosit uygulamaları uluslar arası hukuk ve insan hakları kuruluşları tarafından sürekli gündeme getirilmekte ve devamlı olarak de kınanmaktadır. Ayrıca,bu ihlalaler BM.İnsan Hakları Komitesi raporlarında da yer almaktadır.

Bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi, terör devleti İsrail’in başkenti  Tel Aviv  belediyesi ile işbirliği yapabilir mi ? İsrail  Elçisi ile  karşılıklı böyle ziyaretler yapabilir mi ? Kat’a yapamaz ! Çünkü Terör devleti İsrail Gazze’de,Filistin’de ve kutsal Kudus’te müsluman Kardeşlerimizi öldürmekte,evlerini barklarını  acımasızca ve vahşıce  yıkmaktadır.Filistinli bu mazlum Kardeşlerimizin  topraklarına, evlerineve barklarına  zorla el koyarak Yahudi yerleşimleri inşa etmeketedir. İsrail devleti Filistin Müslümanlara böyle  soykırım uyguladığı ve zulmettiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın  İbrahim Melih Gökçek İsrail Büyükelçisini asla ve kat’a  kabul etmez ve makamında  da hiç ağırlamaz.

uÇAK uYGUR

Bugün İsrail Filistin’de  hangi zulumları yapıyorsa aynısı   ve kat kat daha fazlasını İşgalcı Çinliler Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Uygur Türklerine uygulamaktadır. İslam adalet üzerine kurulmuş mübarek bir dindir.İslam’da çifte standarda yer yoktur.Olması de mümkün değildir.Sayın belediye Başkanımızın  inancımızın bu açık ve net prensiplerini elbette nazar-i İtibara alacağından hiç şüphemiz yoktur .

Şuna kesinlikle inanmak istiyoruz ki ; Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Çin ile olan  ikli ve ticari ilişkileri kendi mecrasında yürütülür ve İşgalcı Çin’in sinsi yalana ve aldatmalarının  mutlaka üstesinden gelinir. Çin’in yalan  ve sinsi aldatma çukurlarına düşülmez.Müslüman Doğu Türkistan Türklerinin gasbedilen,çalınan ve kendilerinin toptan yok edilmek isitenmesi gerçeği unutulmaz ve gündemde ve akılda tutulur inşaallah.

İnşaallah düşündüğümüz ve korktuğumuz gelişmeler varit olmaz

En büyük arzu ve temennimiz bu olacaktır. 

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1215 Kez Görüntülendi.