logo

trugen jacn
09 Şubat 2016

ALPEREN OCAKLARI İŞGALCI ÇİN’İN GULCA KATLİAMINI MİTİNG YAPARAK PROTESTO ETTİ

Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı,  İşgalcı Çin’in Doğu Türkistan’in İli vilayetinin merkezi Gulca şehrinde 05 şUBAT 1997  Kadir gecesi yaptığı Uygur katliamını unutmadı ve düzenledikleri bir protesto mitingi ve basın açıklaması ile kamu oyunun gündemine bir kez daha taşıdı.

ghulja-weqesi-chong-meydan-turkiye.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

İşgalcı Çin’in 05 Şubat 1997’de  Kadir gecesinde bir evde ibadet etmekte olan Uygur Hanımları haksız yere tutuklaması,işkence ve zülmederek  bazılarını öldürmeleri üzerine başlayan barışçıl gösteriler ve hak ve hukuk talepleri Çin işgal güçlerince devlet terörü kullanılarak bir katmliama dönüştürklmüş ve 400’e yakın kişi öldürülmüş ve onbenlerce kişi tutuklanmıştı.

Alperen Ocakları buu katliamın 19.yıl dönümünde 07 Şubat 2016 Pazar günü İstanbul’da Sultan Ahmet meydanında  düzenleği bir  miting ile  İşgalcı  Çin’i kınadı ve Doğu Türkistan Türklerinin yalnız olmadıklarını gösterdi.

Beyazıt meydanında  bir araya gelen    Alperen Ocakları  İstanbul il Başkanlığı yöneticileri , Alperenler  ve duyarlı Vatandaşlarımız ile Doğu Türkistanlılardan oluşan kalabalık   buradan topluca   Tramvay yolunu takip ederek Sultan Ahmet meydanına kadar ellerinde  Al ve gökbayraklar ve  çeşitli sloganlyarın yazıldığı pankratlar  olduğu halde   İşgalçı Çin’i  protesto eden sloganlar eşliğinde   yürüdüler.

Daha sonra Sultanahmet meydanında toplanan kalabalık İl Başkanı ile Doğu Türkistan Maarif ve Kültür Derneği Başkanı Hidayetullah Oğuzhan’ın okudukları basın bildirisinden sonra Gulca ,Doğu Türkistan’da hayatlarını kaybeden Şehitler ile Türk İslam dünyası şehitleri için dualar edildi. Daha sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı ve miting de  bu şekilde sona erdi.

 

Etiketler: » » » »
Share
682 Kez Görüntülendi.