logo

trugen jacn
11 Ocak 2016

DOĞU TÜRKİSTAN,SANAL İMZA PLATFORMU CAHNGE ORG’DA EN ÇOK DESTEK GÖREN ÜLKE

Global sosyal medye ortamında insani konulardaki hassasiyeti ile öne çıkan ve ülke içi ve dışında düzenlediği sanal imza kampanyaları ile tanınan CHANGE.ORG Platformu sanal İmza konusunda  En Çok Destek Gören ülke ve  Konunun Doğu Türkistan olduğunu açıkladı. 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Ankara merkezli Doğu Türkistan İnisiyatifleri  Genel Koordinatörü Eğitimci ve İnsan Hakları Aktivisti Aytekin Çetin 2015 yılı çalışmalarını değerlendirdi.Geçen yıl içerisinde gündemin çok yoğun olduğunu  belirten Çetin,bu yıl Doğu Türkistan ile ilgili bir çok imza kampanyası ve etkinlikler gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi,

      “Biz Doğu Türkistan insiyatifleri olarak geçen yıl içerisinde Doğu Türkistan sorununun sürekli   olarak kamu oyunun gündeminde tutulmasıını sağlamak için bir kaç isim altında imza kampanyaları düzenledik.Change Org’a da müracaat ederek katkılarını talep ettik.Chenge Org.yetkileleri taleplerimizi her zaman olumlu karşıladılar ve sanal ortamda bizim imza kampanyalarımıza destek oldular. İnsiyatifimizin fedakar,genç ve gayretli gönüllüleri de bu kamapanyalarda olağanüstü çabalar gösterdi ve canla başla çalıştılar.Change Org.’a ve Doğu Türkistan insiyatiflerimizin çok değerli çalışanlarına burada bir kez daha teşekkür ediyorum.” dedi.

         Diğer yandan Sanal imza konusunda dünyanın en önemli kuruluşu olan change.org. tarafından yapılan açıklamaya göre 2015 yılı sanal imza Sonuç Raporuna göre yıl içerisinde Türkiye’deki imza sahiplerinin attığı 5.746.000 imzanın yaklaşık 1 Milyonu Doğu Türkistan ve bu ülke ile ilgili konularda toplandığını bildirdi.

    Doğrudan Doğu Türkistan başlığını taşıyan iki imza kampanyası ilk on içerisinde  yer alırken Doğu Türkistan İnisiyatiflerince başlatılan 12 Kasım doğu Türkistan günü  ve İlham Tohti’ye özgürlük gibi konulardaki  imza kampanyaları yine en çok ilgi gören kampanyaların başında geldiği belirtildi.

    Geçtiğimiz yıl içerisinde Doğu Türkistan’daki Çin baskı,zulmü.assimilasyon ve soykırım uygulamalarından kaçarak Tayland’a sığınırken Tayland Makamlarınca vize ihlalı yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan sığınmacı Uygur Türkleri için de Çin’e iade edilmemesini temin için bir geniş imza kampanyası düzenlenmişti.Bu kampanyaya katılım de çok yüksek düzeyde gerçekleşti.Ancak.bu mülteciler Çin’e iade edildi.Bu durumdan son derece  üzüntülüyüz.

Bizim temel felsefemiz ve amacımız yer küremizde ve ülkemizde yaşayan insanlarımızın  dil,din,ırk ve etnik kökeni ne olursa olsun,hiç bir ayrım gözetmeden kendi topraklarında huzurlu ve  mutlu yaşamalarına yardımcı olmak ve bu konudaki çalışmaları sanal ortamda desteklemek ve kaatkı sağlamaktır. Faaliyetlerimize sanal ortamda olsa da katılıp bizlere destek veren ,kollayan ve katkı sağlayan bütün herkeese de teşekkür ederiz.

Etiketler: »
Share
1199 Kez Görüntülendi.