logo

trugen jacn
01 Ocak 2016

İŞGALCI ÇİN GÖZÜNÜ BU KEZ ORTADOĞU’YA DİKTİ : SURİYE’YE 5 BİN ASKER YOLLUYOR

Çin hükümetinin geçtiğimiz günlerde, Suriye ile yaptığı bir anlaşma kapsamında Suriye’ye 5 bin asker göndereceği iddia edildi

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Komünist Çin yönetimi,işgal ettiği Doğu Türkistan’dan sonra gözünü Ortadoğu’ya dikti.  Esed rejimi ile yaptığı bir anlaşmayı öne sürerek Suriye’ye 5 bin Çin askeri gönderileceği açıklandı. Çin Halk Kurtuluş(MPL) ‘na bağlı , Kara Kuvvetlerine ait beş bin askeri Suriye’ye göndermek için Şam hükümeti ile  anlaştığı iddia edildi.

The European Union Times’ta yer alan habere göre, bu askerlerin Doğu Türkistan’da konuşlandırılan “Sibirya kaplanları” ve Lancjoy askeri bölgesindeki ”Gece Kaplanları” özel kuvvetleri gruplarından oluşması bekleniyor.

Rus medyası, Çin askerlerinin Suriye’ye gönderilmesinin Çin Ulusal Meclisi tarafından geçen  Aralık ayında  kabul edilen terörle mücadele yasasının bir sonucu olduğunu öne sürdü.Ayrıca,Çin yönetimi kabul ettiği yeni Terör yasası ile Çin Ordusunun yabancı ülkelere gönderilmesine de  izin veriliyor.

Uzmanlar, Çin yönetiminin , bu tür önlemleri almaktaki esas amacının ,  Sincan ismini verdiği Doğu Türkistan’da çoğunluğu oluşturan Uygur Müslümanlarının yurt içinde  Çin işgal yönetimine karşı tepkisel   hareketlerin artması ve yurt dışında da bağımsızlık  hareketlerinin güçlenmesi  ve faaliyetlerinin  artmasını  önlemek amacı ile   almış  olabileceğini ifade ediyorlar.

The European Union Times bu haberi “Obama için gece kabusu” olarak sundu.

Bilindiği gibi, geçen yıl, 24 Aralık’ta Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Pekin’de bir araya gelmişlerdi. Görüşmelerin sonunda Çin tarafı Suriye’ye 6,2 milyon dolar yardım  etme kararı almıştı. Çinli Bakan Wang Yi, Pekin’in gelecekte de Suriye’nin ihtiyaçlarına göre Suriye’ye her türlü yardımı sağlayacağını bildirmişti.

Kaynak : kokludegisim.net/haberler/cin-suriye-ye-5-bin-asker-gonderiyor.html

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1876 Kez Görüntülendi.