logo

trugen jacn
01 Ocak 2016

İŞGALCI PUTİN’DEN İŞGALCI ÇİN’İN SÖZDE ” YENİ TERÖR YASASI”‘NA TAM DESTEK AÇIKLAMASI

Siyası oyun,  sinsi  düzmece ve  dalavralarla binlerce yıllık Türk Toprağı ve Kırımlı  Tatar Türkü Kardeşlerimizin  tarihi ana vatanı Kırım’ı işgal ederek ilhak eden İşgalcı   Rusya,kendisi gibi bir işgalcı olan Çin’de yeni kabul edilen ve ülke tarihinde bir ilk olan terörle mücadele yasasını memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Yasaya destek veren Moskova, Pekin ile ortak önlemler almaya hazır olduklarını  de ifade etti.

Uygur Haber ve Araştırma Mernkezi(UYHAM)

      ÇİN TARİHİNDE BİR İLK : TERÖRLE MÜCADELE YASASI
Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yasanın Rusya ve Çin’in terörle mücadele alanındaki işbirliğini güçlendireceği vurgulandı.
Pekin yönetiminin teröre karşı etkili mücadele için güçlü bir hukuki altyapı oluşturma konusunda önemli bir adım attığını belirten Bakanlık, “Çin’in yasayı hazırlama aşamasında uluslararası hukukun temel prensip ve normlarını esas aldığını, bunun yanında Çin’in Rusya da dahil olmak üzere diğer ülkelerin deneyimlerini göz önünde bulundurduğunu düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Rus Dışişleri, Moskova ve Pekin’in terörle mücadele alanında ortak önlemler almaya hazır olduğunun altını çizdi.

İŞBİRLİĞİ VE İSTİHBARAT PAYLAŞIMI ARTACAK

Yasa, Çin tarihinde bir ilk oldu. Çin ceza kanununda ‘terör’ konusu daha önce acil durum yasası ve ceza muhakeme usulü çerçevesinde ele alınıyordu.

Yasanın tüm dünyada IŞİD ve diğer örgütlerin terör tehdidinin arttığı bir dönemde uygulamaya konması dikkat çekti. Yeni yasa, Çin’in terörle mücadele amacıyla diğer ülkelerle ve uluslararası kurumlarla işbirliğini artırmasını ve istihbarat paylaşımını güçlendirmesini öngörüyor. Telefon ve internet sağlayıcılarının da terör faaliyetlerinin önlenmesi için yetkililere teknik destek vermesi amaçlanıyor.

İşgalcı Putin’in ,kendisi gibi bir İşgalcı olan Faşist Çin’i desteklemesi Uygur Türklerinin şu ata sözünü hemen akıllara getiriyor , ” Oğri’nun Şiriki Karakçı = Hırsızın  Destekçisi ve Ortağı   Eşkiya’dır.  ”

kAYNAK : tr.sputniknews.com/rusya/20151231/1019968389/rusya-cin-destek.html#ixzz3vz0A069h

Etiketler: » » » » » »
Share
1045 Kez Görüntülendi.