logo

trugen jacn
30 Aralık 2015

İŞGALCI ÇİN’İN “ YENİ TERÖR YASASI ”’NDAN İLK UYGULAMA : UYGURLARI OTELLERE ALMAYIN !

kocha-charlash-qoralliq-saqchi-herbiy-qeshqer.jpg

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)
İşgalcı Çin’in Merkezi Halk Kurultayı’nda kabul edilen ve 24 Aralık 2015’te uygulanmaya başlanan “Yeni Terör Yasası ” yine Müslüman Uygur Türklerini vurdu. Merkezi Çin’de bulunan ve İşgalcı Çin’in sözde Vatandaşları olduğunu iddia ettiği Müslüman Uygur Türkleri için yeni uygulamalar yürürlüğe kondu. Yasanın uygulanması ile ilgili olarak yayınlanan bir genelge ile kimliklerinde Şinjiang doğumlu olanlar Uygurlar veya diğer azınlık Mililetlere mensup olanlar dahil Otellere alınmayacak vee barındırılmayacaklar.
Özgür Asya Radyosu ( rfa.org/Uighur) internet sitesinde yer alan haberlere göre ; adı geçen radyo muhabirleri Çin’in güneyindeki ticaret şehri Guangdong’daki bir otel görevlisine telefonla ulaşarak yeni Terör yasası hakkında bilgi almaya çalışmıştır. Otel yetkilisi yeni uygulama ile ilgili olarak şunları ifade etmiştir, “ Guancu Emniyet Müdürlüğü bize yeni çıkarılan terör yasası ile ilgili bir yazı (genelge) gönderdi.Genelge’ye göre kimliklerinde doğum yeri Xinjiang yazılı olanların otellere alınmaması isteniyor.Bundan sonra biz otelemizde barınmak isteyen Şinjiang doğumlu olan Uygurları ve etnik Han Çinlisi olmayan azınlıkları kabul etmeyeceğiz.Han Çinlisi olanlar için bu konuda her hangi bir kısıtlama yok.Diğer otellerdeki uygulama de aynen bizdeki gibidir.Bu genelgenin yürürlükten kaldırıldığına dair yeni bir yazı gelene kadar bu uygulama devam edecektir.”şeklinde konuştu.

خىتاينىڭ تېررورلۇققا قارشى قانۇنىنىڭ نىشانى ئۇيغۇرلارمۇ؟
Adı geçen haber Sitesinde yer alan bilgilere göre Çin’in yeni Terör Yasası ile Terör Şüphelileri ve onlara ait işaretler ve semboller ve onlara karşı alınacak önlemler şöyle tanımlanıyor ;
1. Üzerinde bıçak bulunduranlar (Uygur Türkleri normal’de ve genellikle kılıflı uzun Yenihisar bıçağı takarlar.)
2. Uzun çantalar taşıyanlar
3. Ayyıldız işaretli ve dini semboller içeren giyim ve kuşamlılar
4. “ Cihatcı Teröristler “ terör eylemlerini genellikle sabah namazından sonra gerçekleştirirler.
5. Bu sebeple Sabah namazı çıkışlarında Emniyet ve güvenlik elemanları bu saatlerde tayakkuzda bulunmalıdırlar.

Yeni Terör Yasasına göre iletişim ve istihbarat temini ve Çin Vatandaşların yapması gerekenler ile  ile ilgili şu hususlara yer veriliyor ;
1. Posta,telefon ve telgraf(İletişim) Kurumları ile her türlü elektronik haberleşme birimleri ve görevli idareler ve sosyal medya sağlayıcı ve yöneticileri kişisel her türlü bilgi ve belgeleri resmi makamlar ile mutlaka paylaşacaklardır.
2. İletişim kurum ve kanallarını kullanarak haberleşmek isteyenlerden mutlaka kimlik istenecek ve kimlikleri kayıt altına alınacaktır. Kimlik bilgileri güvenlik birimlerine derhal bildirilecektir.
3. Devletin bütün kurum ve kuruluşlarının ortak girişim , çaba ve çalışmaları ile “Merkezi İstihbarat Merkezi” kurulacaktır.
4. Terör eylemleri yapabileceklerinden şüphelenilen zanlıların kişisel seyahatları kısıtlanabilecektir.
5. Terör olayları ve bunlara ait bilgi ve belgeler mutlaka gizli tutulacaktır.Ayrıntılar kesinlikle açıklanmayacaktır.
6. Terör olaylarına ait bilgi ve belgeleri paylaşanlar,açıklayanlar ve iletenler ile haber haline getirenler ve yayınlayanlar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.
7. Ülkemiz genelinde yaşayan tüm Çin vatandaşları terörle mücadele ve terörizme karşı koyma yasasının eksikisiz uygulanabilmesi için resmi makamlara yardımcı olacaklardır.
8. Bu konuda alınacak her türlü tedbir ve operasyonları bizzat katılacak ve destekleyeceklerdir.

تېررورلۇققا قارشى تۇرۇش قانۇنى ماقۇللىنىپلا، گۇاڭجۇدا ئۇيغۇرلارغا ياتاق بەرمەسلىك ئۇقتۇرۇشى چىققان

Uzmanlar,İşgalcı Çin’in bu şyeni Terör yasasından esas amacının Müslüman Uygur Türklerini kendi ana vatanlarında çelik kafese hapsederek katletmekle yetinmiyerek Merkezi Çin’de de soykırım ve etnik ayrımcılık uyguladığını,bu nedenle bu yasa’nın Uygur Türklerini bastırmak amacı ile çakarılıdığı tahmininin çok yerinde olduğunu belirtiyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
1451 Kez Görüntülendi.