logo

trugen jacn
29 Aralık 2015

TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER ULUSLARARASI GAZETECİLER DERNEĞİ’DEN ÇİN’E TEPKİ

TÜRKÇE KONUŞAN ÜLKELER ULUSLARARASI GAZETECİLER DERNEĞİ (TKÜUGD) FRANSIZ KADIN GAZETECİ URSULA GAUTHİER’İN ÇİN TARAFINDAN SINIR DIŞI EDİLMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ.

Tküugd’den Fransız Gazetecinin Çin’den Sınır Dışı Edilmesine Tepki

Uygur Haber Ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Doğu Türkistan’da yaşayan Uygurlara yönelik insanlık dışı uygulamaları eleştiren bir makale kaleme alan ve bunu yayınlayan Fransız Kadın Gazeteci Ursula Gauthier’in Çin tarafından sınır dışı edilmesine tepki gösterdi.
Uygulamayı kınayan TKÜUGD Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Pekin yönetimi, Fransız L’obs dergisi adına çalışan Gauthier’in basın mensubu olarak çalışma izninin yenilenmeyerek sınır dışı etmiştir. Gauthier’in Doğu Türkistan’daki olaylara dair makale ve haberlerinden dolayı Çin yönetimi gazeteciye baskı kurmuştur. Çin’de çalışan gazetecileri yıldırmaya çalışılmaktadır. BM Güvenlik Konseyi olan Çin özgürlükler konusunda sabıkalı bir ülkedir. Meslektaşımıza yapılan bu uygulamayı şiddetle kınıyoruz’’ denildi. Gauthier’in basın kartı yenilenmediği için yeni vize başvurusu yapamayacak ve 31 Aralık itibariyle ülkeyi terk etmek zorunda kalacak. Gauthier 2012’de El Cezire Muhabiri Melissa Chan’den bu yana sınırdışı edilen ilk yabancı gazeteci olacak. Çin, Doğu Türkistan’da uzun süredir devam eden olaylardan birçoğunun yabancı bağlantıları da olduğunu savunduğu İslamcı ayrılıkçıları sorumlu tutuyor” denildi.

Kaynak : Hürriyet.com.tr(Bartın Haberleri)

Etiketler: » » » » »
Share
1111 Kez Görüntülendi.