logo

trugen jacn
21 Aralık 2015

URUMÇİ’DE İŞGAL KARŞITI EYLEM ! ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI VAR

Komunist Çin’in  işgalindeki Doğu Türkistan’da Çinli işgalcılara karşı  eylemler günden güne  daha da artarak sürüyor.

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Uluslararası  politik  ortamın Çin’e saldırı  ve yayılma fırsatları vermesi ve küresel güçlerin Ortadoğu ve Suriye krizi ile meşgul olmasından yararlanan İşgalcı Çin,Müslüman Uygur Türklerini toptan imha politikalarını engelsiz olarak rahatça sürdürmeye devam ediyor.

Ülkemize gelen bazı  kişiler  ve Uzmanlara göre  de Çin işgal yönetimi’nın  Uygur Türklerini bir an önce tamamen toptan yok ederek, Uygur Türklerinin  tarihi ana vatanları  Doğu Türkistan’ı Türk’süz ve Müslüman’sız olarak Çin topraklarına katmak için  bu yöndeki planlarını  açıkça ifade etmekten çekinmediklerini  belirtiyorlar. Uygur Türklerinin diline,dinine,örf adet -gelenek ve göreneklerine konulan engel ve yasaklamalar  Uygur Türklerini “Ya Ölüm- Ya Körüm= Ya görüm” seçenekleri ile karşı karşye bırakıyor.

Aksu’nun Bay İlçesi Sogan Kömür İşletmelerinde 18 Eylul tarihinde meydana gelen çatışmalardan sonra Tanrıdağlarının zirvelerine kaçan ve buradaki mağaralarda saklandıkları iddia edilen içlerinde  bebek,çocuk ve kadınların de  bulunduğu 28 Uygur Türkü Fedai’nin Çin işgal güçlerince Nazilere rahmet okutacak şekilde barbarca ve insanlık dışı yöntemelerle Alev makinaları ile yakarak katletmelerinin  acısı daha dinmeden bu kez,   başkent Urumçi’de Uygurların  yoğun olarak yaşadıkları tarihi Dongköprük(Yeksek Köprü) bölgesinde Çin İşgal Ordusunun Uygur Türklerine karşı büyük bir katliama giriştikleri    bildiriliyor.

İsveç merkezli Doğu Türkistan Enformasyon Merkezi(uyhewer)’in  haber portalında  sosyal medya’yı  kaynak gösterek verdiği bilgilere  göre,Dongköprük bölgesine Çin işgal Polis ve Askerlerine ait  çok sayıda zırhlı araçlar ile Ambulansların sevkedildiği  bilgisi yer aldı.

Görgü şahitleri Çin işgal yönetimi’nın  bu konuda her hangi bir açıklama yapmamasına rağmen,bölgenin askeri yasak bölge ilan edildiği giriş çıkışların yasaklandığı belirtiliyor.Ayrıca Çin işgal Polis ve askerlerinin   korkakça ve aşırı ciddi  ve endişeli davranışlarından çatışmalarda ölü ve yaralıların olabileceğini ifade ediyorlar. Ayrıca,çok sayıda Ambulansın bölgeye sevkedilmesinin de  çok sayıda ölü v e yaralı olabileceği kuşkusunu arttırıyor.Sosyal medya’da  yer alan resimlerde İşgal güçlerine ait zırhlı araçlar ve Ambulansların resimleri de yer alıyor.

Uzmanlar ve Ülkemize gelen Ziyalıların ifadelerine göre,Çin Diktatörü Şi,kendi diktatoryasını sağlamlaştırmak ve ÇKP.içindeki siyasi rakiplerini bir an önce  tasfiye ve  yok etmek için sürekli krizler ve çatışmalar yarattığını belirtiyorlar.

 

 

Etiketler: » » » » » » » »
Share
1993 Kez Görüntülendi.