logo

trugen jacn
11 Kasım 2015

DOĞU TÜRKİSTAN İNSİYATIFI’NDAN ANLAMLI 12 KASIM CUMHURİYET KUTLAMASI

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Ankara merkezli olarak faaliyet gösteren “Doğu Türkistan İnisiyatifleri” üyeleri 12 Kasım Doğu Türkistan Cumhuriyetlerini anma gününde anlamlı bir kutlama’ya imza attılar.
Doğu Türkistan İnsiyatif Üyeleri 12 Kasım 1933’te Kaşgar Merkezli kurulan Doğu Türkistan İslam Cumhuriyetinin kurucularından ve Hoten Cephesi Başkomutanı ve Doğu Türkistan Milli Liderlerinden Mehmet Emin Buğra (Emir Hazretim)’in Ankara Cebeci Mezarlığında bulunan kabrini ziyaret ederek kutlamaların Ankara ayağını başlattı.


Doğu Türkistan insiyatıfleri  ve İnsan hakları ve Hukuk Aktivistleri Platformu Üyeleri, Genel Koordinatör Eğitimci ve Uygur İnsan Hakları Aktivisti Aytekin Çetin’in başkanlığında 11 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 12,oo’da Cebeci Asri Mezarlığı girişinde toplandılar ve hep birlikte Merhum Mehmet Emin Buğra’nın kabrini ziyaret ettiler. İnsiyatıf Üyeleri ilk önce Mehmet Emin Buğra ‘nın kabrı ve etrafında çevre temizliği yaptılar ve kabrı Al ve Gök bayraklarla donattılar.Daha sonra Kurani Kerim Tilaveti yaparak Mehmet Emin Buğra,Kardeşleri Emir Sahip ve Emir Abdullah  başta olmak üzere Hoten Cephesi Komutanları ve askereleri ile tüm Doğu Türkistan şehitleri nin aziz ruhları için dua ettiler.Aziz  ruhlarına rahmet ve minnetlerini izhar ettiler.Daha sonra   kutlamaların kabir ziyareti ayağı de tamamlanmış oldu.

Genel Koordinatör Aytekin Çetin’den Önemli Açıklamalar 

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi’UYHAM)’ne  çalışımaları ile ilgili açıkılamalarda bulunan Doğu Türkistan İnsiyatıfleri Genel Koordinatörü ve Uygur İnsan Hakları Aktivisti Eğitimci Aytekin Çetin şunları ifade etti,” Biz Ankara merkezli Doğu Türkistan İnsiyatifleri olarak Çin işgalı altındaki ana yurdumuz Doğu Türkistan’da yaşayan Kardeşlerimizin karşı karşıya bulundukları insan hak ve hukuk ihlalaleri baskı,zulum ve işkenceler.etnik ve ekonomik ayrımcılık, ve insanlık dışı soykırım uygulamalarına karşı Türkiye’de ve dünya’da farkındalık oluşturmak ve duyurma noktasında sürekli bir faaliyet içerisindeyiz.

   Ramazan yasaklarına karşı bir çok  ve çeşitli eylemler gerçekleştirdik. Bunların en önemlilerinden biri de  Çin Büyükelçiliği önünde toplu iftar sofraları kurmak ve iftarlarımızı topluca açmaktı.

Haksız ve hukuksuz olarak ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bilin adamı, Uygurların Vicdanı ve Özgürlük Savaşçısı Doç.Dr.İlham Tohtı’nın unutulmaması ve sürekli gündemde tutulması için kendisinin  46,yaş gününü kutlama kartı yollanması kampanyasının Türkiye ayağını başlattık. Bu kampanyamız halen devam ettirilmektedir. Sosyal medya ortamında  kutlama örneği ve tutulduğu Hapishanenin adresini yayınladık.Binlerce kart yollanacağını tahmin ediyoruz.

    Ayrıca,   Doğu Türkistan’da 1933 ve 1944 yıllarında kurulan Cumhuriyetlerimizin kuruluş tarihleri olan 12 Kasım gününün Türkiye’de Doğu Türkistan günü olarak kutlanması için dilekçe kampanyası yürütüyoruz.Dilekçeler belirli sayıya ulaştığında resmi olarak TBMM.Başkanlığına arz edeceğiz.

Bu yıl ilk kez  Doğu Türkistan İslam Cumhuriyeti’nin 83.yılı ve Doğu Türkistan Cumhuriyetinin 69.yıl dönümlerini kutlama etkinlikleri çerçevesinde bugün 11 Kasım 2015 Çarşamba günü Doğu Türkistan İslam Cumhuriyetimizin kurucularından Hoten Cephesi Başkomutanı ve Doğu Türkistan Milli Lideri Mehmet Emin Buğra ‘nın kabrini ziyaret ederek bir ilki gerçekleştirdik. Bundan sonra da kabir ziyaretini programın ilk faaliyeti olarak  devam ettireceğiz.

12 Kasım Doğu Türkistan Cumhuriyetlerinin yıl dönümlerini kutlamak ve geniş kitlelere duyurmak amacı ile cep telefonu ile SMS mesaji yollama faaliyetini başlıttık.Bu konuda Kamu-Sen Federasyonu bizlere destek oldular.Kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Biz bütün bu etkinliklerimizi Doğu Türkistan davasının manevi askerleri ve seçkin  ve yılmaz fedakarları olan idealist öğrencilerim ve dava arkadaşlarım ile birlikte yürütmekteyiz.Ayrıca,sosyal medya’da bir çok sayfa açtık.Takipçi sayımız onbinler civarında seyrediyor.Sosyal medya sayfalarımız sık sık saldırıya ve tahrıbata maruz kalıyor ancak,biz bu saldırılardan asla yılmayacağız.Kurtarmadıklarımızın yerine derhal yenilerini açarak yolumuza devam ediyoruz.Hiç bir güç bizleri bu davadan vaz geçiremez ve yaldırımayacaktır.Allah bizimledir.”şeklinde konuştu

Etiketler: » » » » » » » » »
Share
1577 Kez Görüntülendi.