logo

trugen jacn
29 Ekim 2015

28.10.2013 UYGUR FEDAİ OSMAN HASAN’IN ÇİN’İN KALBI TİENENMİN’DEKİ İNTİHAR EYLEMİ (Video- Haber )

 

Osman-Gulkız

Hamit Göktürk / Uygur Haber ve Araştırma Merkezi (UYHAM)

Tarih : 28.10.2013

Yer    : Yasak şehir ve  yönetim organlarının yer aldığı ve Çin’in kalbi sayılan ünlü Tienenmin Meydanı

Fedailer : 40’lı yaşlardaki Osman Hasan ve eşi  30’lu yaşalardaki Gülkız Hanım ve  60’lı yaşlardaki Annesi Kurbanhan ( 3 kişi)

Gerçekleştirdikleri Eylem :   Satın aldıkları Lüks arazı Otomobile  benzinle doldurdukları  bidonlarının çevresini  kesici aletler ve metal parçaları ile güçlendirerek ateşe vermek ve onları  patlatmak sureti ile intihar eylemi.

Özgürlük Savaşçısı mücahit= Fedai  40 yaşlarında Osman Hasan,   Kaşgar’a bağlı Pamir eteklerindeki Barın İlçesindendir.  5 Nisan 1990 tarihinde Zeyyiddin Yusuf Liderliğinideki Şerki Türkistan İslahatçı(Reformist) İslam Partisinin  başlattığı şanlı Barın ayaklanmasında Ana,baba,Kardeşleri ve bütün ailesi Çin işgal güçlerince bombalanarak şehit edilmişti.Kendisi 15-18  yaşlarında olan Osman Hasan  İşgalcı Çin’in bu bombardımanından sağ kurtuluyor. Ancak,aradan geçen 23 yıl zarfında İşgalcılara olan  kin,nefret ve intikam duyguları gün geçtikçe artarak sürüyor.Bu arada  Mücahide Gülkız Hanımla evleniyor ve çocukları oluyor.O tarihe kadar normal bir hayak sürüyor ve kimsenin de dikkatını çekmiyor.  2013 yılında çoğu akraba olan ve İşgalcı Çin’in Barın katliamında ailerini  şehit veren Yoldaşları ile planlar yapıyor. Çok mükemmel bir plan yapıyorlar.İşgalcı Çin’in başkent Pekin’de Çinli  Faşist diktatörlerin sarayları, yönetim merkezleri ile Çin’in imparatorluk sarayılarının  de bulunduğu müze  “Yasak Şehir’in de yer aldığı Tienenmin meydanında bir intihar eylemi gerçekleştirerek İşgalıcı Çin’in üniformalı sözde “Halk Kurtuluş Ordusu” Katillerinin insanlık dışı ve hayvanca katliamında şehit olan ana baba,yakınları ve masum  yaşlı çocuk ve kadın  kardeşlerinin intikamını   almaya karar veriyorlar. Doğu Türkistan’daki işgalcı Çin’in baskı,zulum ve assimilasyon uygulamaları ile vahşetini dünya kamu oyuna ve uluslar arası topluma açık ve net anlatabilmenin yolunun Çin’in kalbi Tienenmin’de bir olay gerçekleştirilmesi ile ancak,duyurulabileceği kararını alıyorlar.Tienenmin meydanı bir kaç kez keşif ediliyor ve çok ince ayrıntılara varan kadar çok stratejik bir plan yapıyorlar. Bu  eylemi Osman Hasan üstleniyor.Kendi taşınmazlarını,hayvanlarını ve eşinin ve annesinin ziynet eşeyalarını satarak paraya çevririyorlar. Fedailer gurubunun diğer üyeleri de maddi olarak katkı’da bulunuyorlar. Osman Hasan Pekin’de bulunan  Kader arkadaşları Fedailerin de yardımı ile çok pahali ve son model Lüks bir Jeep satın alıyor.Bamba ve patlayıcı konusunda uzman olmadıkları veya bulamakdıkları için olacak, doldurulmuş benzin bidonları ile bu eylemi yapmaya karar veriyorlar. 28 Ekim 2013 gündüz saat 12,30 saatlerine doğru satın aldıkları ve benzin dolu bidonlarla doldurulmuş Lüks jeeple Tienenmin Meydanına  doğru geliyorlar. Çin diktatörü Mao’nun de Mozolesiniin bulunuduğu Ünlü Halk Sarayı’nın önündeki yoldan geçerek tam köprüye gelirken,Benzin dolu bidonları ateşe vererek  eylemi gerçekleştiriyorlar.

Çini yönetimi patlamadan hemene sonra etrafı boşaltıyor ve olay mahallinin etrafını siyah perdeler ile kapatıyorlar.Eylemi yapan 3  Mücahit ile birlikte biri Filipin’lı diğeri İspanyol 2 Turist’in öldüğünü açıkladılar.

Ancak,aşağıda izleyeceğiniz video-haber’de de görüldüğü üzere,olay çok büyük ve kapsamlı.Olay mahalline giden ambulansların çokluğu ,eylemin   şiddeti, boyutu ve can kaybı hakkında şüpheleri arrıtmakta.

Olay bütün dünya’da büyük yankı buluyor.Bütün dünya medyası Doğu Türkistan ve Uygur Türkleri sorunu üzerine odaklanıyor.Haklı olarak olayın nedenleri hakkında büyük tartışmalar haftalar sürdü.

Çin’in kalbinde  Uygur Fedai’lerin gerçekleştirdikleri bu eylemi  Müslüman asıllı ABD.’lı  ünlü Tv.yorumcusu ve Time dergisi genel yayın yönetmeni Dr.Ferit Zekeriyya şöyle değerlendiriyor ; ” Müslüman Uygur Fedai’lerin yaptıkları eylem,çok zekice planlanmış ve  derin  ve stratejik olarak  gerçekleştirilmiş   bir eylemdir.”

Eylemini  3. yıl dönümünde  şehit Mücahid Fedai’miz Osman Hasan,Annesi Mücahide Kurbanhan Hanım ve  hayatının baharında kendini fedai ederek şehitlik katına yükselen Mücahidemiz Gülkız Hanım,’ bir kez daha rahmet ve minnet ile anıyoruz.

Ruhları  şad,mekanları Cenneti Ala’dan olsun.

Sizleri asla unutmayacağız.

Siz Kahramanlarımızı unutmak,Doğu Türkistan’a ve Şehitlerimize   ihanettir.

Tienenmin İntihar eylemi ile ilgili olarak daha fazla bilgiler şu linkteki yazılardan uluşılabilir ;

  • http://www.dunyabulteni.net/haberler/278690/cinin-kalbindeki-patlama-uygur-isi-mi

Etiketler: » » » » » »
Share
2009 Kez Görüntülendi.