logo

trugen jacn
14 Eylül 2015

MÜSLÜMANLARA HAC’DA BİLE ÇİN ZULMÜ

56576

İşgalci Çin Uygurlara kutsal topraklarda zorla sadakat yemini ettiriyor

İşgalci Çin yönetimi gizli servis ajanlarının kontrolünde hac ibadetini yerine getirmek için gönderdiği Uygur Türkü hacı adaylarına kutsal topraklarda dahi baskı, zulum ve işkence yapmaktan geri durmuyor.

Mekke’ye gelen hacı adaylarını kaldıkları otellerde toplayıp, işgal ve zulmün sembolü komunist Çin’in kızıl bayrağı önünde Çin Komünist Partisi ve Çin işgal yönetimine bağlılık ve sadakat yemine ettirdiler.

İşgalcı Çin yönetimi, 2006’dan itibaren Müslüman Uygur Türklerinin serbestçe hac yapmalarını yasakladı. ÇKP’ye bağlı Çin İslam Cemiyeti aracılığıyla sınırlı sayıda kişiye hac izni veriyor. Bu şekilde hacca gidebilen hacı adaylarından da fahiş ücretler alıyor. Bununla da yetinmeyip hacca giden Müslüman Uygur Türklerine baskı zulmediyor.

Doğu Türkistanlıların Osmanlı zamanında Mekke ve Medine’de, Türkistan coğrafyasından gelen hacı adaylarının barınmaları ve beslenmeleri için vakıf olarak kurdukları misafirhenelerda kalmalarına ve burada dağıtılan yemekleri yemelerine dahi izin verilmiyor. Uygur hacı adaylarının bu ülkede yaşayan yakınları ile diğer ülkelerden gelen akraba ve hemşehrileri ile görüşmeleri ve temas etmeleri de engelleniyor. Devamlı takip ve kontrol ediliyorlar. Suudi yönetimi ise Uygur hacı adaylarına uygulanan baskı ve zulme ses çıkarmıyor.

Bu yılkı hac mevsiminide ise, baskı ve zulümde hadlerini iyice aşan Çinliler, Komünist Partisi ile Çin işgal yönetimine bağlılık ve sadakat yemine ettirdiler.

Öte yandan Çin’in resmi yeni Çin (xinhua) haber ajansı bu haberi çarpıtarak servis ediyor. Fotoğarın altına şunları yazdılar: “Uygur Müslümanları mübarek topraklarda bile kutsal bildikleri devletlerinin (Çin Halk Cumhuriyeti’nin) bayrağı karşısında Çin Komünist partisi ve Çin Devletine bağlılık yemini etmekten vaz geçmiyor”

Kaynak : Vahdetgazetesi.com.tr   14.09.2015

Etiketler: » » » » » » »
Share
1159 Kez Görüntülendi.