logo

trugen jacn
12 Ağustos 2015

İŞGALCI ÇİN’DEN BİR FAŞİST ZULÜM DAHA : UYGURLARA ZORUNLU YÜZ TANIMA SİSTEMİ

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin işgal yönetimi esareti altında tuttuğu Doğu Türkistan’da insanlık dışı baskı,zulum ve işkencelerine her gün yenilerini ekliyor ve bu zulumlarında   sınır tanımıyor.
Aklın ve mantığın kabul etmediği ve İşgalcileri gülünç duruma düşüren “Pamuk Tarlasında Namaz Kılma Yasağı”ndan sonra bu kez “Elektronik Yüz Tanıma Sistemi”ni başlattığı bildiriliyor.
Özgür Asya Radyosu internet sitesinde yer alan bilgilere göre, İşgalcı Çin Yönetimi Doğu Türkistan’ın başkenti urumçi’de ikamet eden Uygur Türklerine “Okurdukları mahaldeki evlerine girebilmeleri için giriş noktalarına “ Akli İktidarlık Mülazemet = Akıllı Tanıma Ekipmanları “ adı ile elektronik yüz tanıma sistemi kurdukları belirtildi.
30 Temmuz’dan itibaren uygulanmaya başlanan bu uygulama ile Uygurların “yüzleri” sisteme kayıt ediliyor . Bu uygulamanın esas amacının “Uygurların Oturdukları Bölgelerin Güvenliğinin Sağlanması” olarak açıklandı.
Uygur Türklerinin oturdukları mahalle ve sitelerin girişlerindeki kontrol ve gözetleme noktalarında bulunan Yüz tanıma sistemi’ne ait Bilgisayara mahalle sakinlerinin resmi,kimliği vediğer bilgileri kayıt ediliyor.Daha sonra ise,mahalle veya Sitede oturanlar  evlerine girimek için geldikleri kontrol noktasınada bu bilgiler ile karşılaştırılıp sorgulanıyor.   Sorgulamanın 5 saniye içinde sonuçlandığı , Bilgisayar’daki kişiye ait resmin % 95’i kişi ile aynı ise,  girmesine izin veriliyor. Dışarıdan gelenler ve misafirlere ise,başka bir işlem uygulanıyor.
Uzmanlar, gelişmiş bazı batı ülkelerinin gümrük ve giriş kapılarında her kese uygulanan bu sistemin İşgalcı Çinliler tarafından sadece etnik Müslüman Uygur Türklrine uygulanmasının,etnik bir ayrımıcılık ve faşist bir uygulama olduğu noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » » »
Share
1372 Kez Görüntülendi.