logo

trugen jacn
03 Ağustos 2015

TKÜUGD GENEL BAŞKANI YAVUZARSLAN : “TERÖRİZM İLE DOĞU TÜRKİSTAN DAVASI BİR ARADA OLMAZ”

Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Ve Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslar arası Gazeteciler derneği Başkanıı  Güngör Yavuzaslan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretini ve ziyaretle ilgili yapılan yorumları değerlendirdi.

Yavuzarslan

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çin ziyaretinin ardından yaşanan gelişmeleri İHA muhabirine değerlendirdi.

Doğu Türkistan’da yaşanan olaylar ile ilgili ciddi bir bilgi kirliliği olduğunu kaydeden Yavuzaslan” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyareti kapsamında yaptığı değerlendirmelerde terörist faaliyete karşı olduğunu açıklamış bunu da DEAŞ (IŞID) örneğini vererek belirtmiştir. Türkiye tarihsel gelişmesinde her dönemde haklı Doğu Türkistan davasının en büyük destekçisi olmuştur. Ziyaret dikkatlice incelendiğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşmesinde Çin ve Türkiye arasında gerilime neden olan Uygur Türkleri konusundaki tutumunda geri adım atmamıştır. Bunun yanında terörizm mücadele eden bir ülkenin devlet başkanı olarak terörist faaliyetlere karşı net tavır almıştır. Medyada yazılan haber ve yorumlara bakıldığında bazen kişiler adeta Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi sırasında oda da bulunuyormuş gibi fikirler ve görüşler beyan etmektedir. Başta Doğu Türkistan davası olmak üzere Türkiye’nin Asya’daki faaliyetlerine bu tür medya yayınlarının gerçekle uzaktan yakından alakası yoktur” dedi. – BARTIN

Kaynak : Haberler.com.tr

Etiketler: » » » » »
Share
1858 Kez Görüntülendi.