logo

trugen jacn
21 Temmuz 2015

ÇİN’İN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN BİR HADBİLMEZLİK VE KÜSTAHLIK DAHA : ÇİNLİLER GÜVENLİĞİNİZİ KENDİNİZ SAĞLAYIN


Ankara Hitay

Ankara’daki Çin Büyükelçiliğinin  Bildirisi ( Cep Telefonlarına  mesaj olarak yollanmıştır.)

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalcı Çin’in Ankara’daki Büyükelçiliği büyük bir küstahlık ve hadbilmezlik örneği sergileyerek, Türkiye’de bulunan etnik Çinlilerin muhtemel saldırı ve şiddet olaylarına karşı kendilerini  bizzat savunmalarını istedi. Çin Büyükelçiliğince  acil ve önemli kaydıyle yayınlanan  genelge’de   Türkiye’de iş,ticaret ve turist olarak bulunan  etnik Çinlileri terör ve  şiddet olaylarına akarşı uyardı ve elektrikli cop ve göz yaşartıcı gaz spreyi ile  kapsulu ile silahlanmalarını  ve bu silahlarla kendilerini savunmalarını  istedi.
Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’daki baskı,zulum ırıkı ayrımcılık ve etnik soykırım uygulamaları ile özellikle kutsal ramazan ayında dini inanç ve ibadetelerine hakaret ve aşağılamalarına karşı Türk kamu oyunda meydana gelen tepki ve protesto gösöterilerinin artması üzerine bu genelgeyi çıkardığı  belirtildi.

Çin’in Ankara Büyükelçiliği 18 Temmuz tarihinde bir genelge yayınlayarak Türkiye’de bulunan Çinlilerin,Çinli Şirketler ile işyerelerinde çalışanların ve Çinli Turist getiren Türk seyahat acentalarına önemli ve ivedi kaydı ile bir yazı yollayarak “Terörist Saldırı”lara karşı dikkatlı ve tayakkuzda olmalarını  talep ettiği bildirildi.
İşgalcı Çin’in Ankara Büyükelçiliğinin uyarı yazısı şu açıkılamalar ile başlıyor ; “ Elde ettiğimiz istihbarı bilgilere göre çok yakın bir süre içerisinde “Doğu Türkistan Terör Güçlerinin Çin’e karşı yeni eyelemler yapacağı” bilgisine uilaşılmıştır.Türk Güvenlik yetkilileri de bu durumdan çok endişeli olduklarını ifade etmektedirler.Bu nedenle değişik amaçlarla Türkiye’de bulunan Çin Vatandaşları ; Çinli öğrenciler, Çin şirketlerinde çalışanlar kişisel güvenlikleri için  ve muhtemel saldırılara karşı çok duyarlı olmaları ve gerekli tedbirleri ivedilikle almaları gerekmlektedir.Çinli atandaşlarımız ve Çin şirketleri ile iş yerlerinde çalışanlar çok dikkatlı olmaladırlar.Acil ve gerekli olmayan durumlarda dışarıya çıkmamaları Çinlilerin sokağa çıkmadan önce, gözcülerin dışarıyı ve gideecekleri yolları gözeterek kontrol etmeleri,yalnız ve tek başına  sokağa çıkmamaları, Turistlerin can güvenliklerinin sağlanması için gerekli önlemlerin ivedilikle alınması önemle hatırlatılır.”denildi.

     Hür Asya Radyosu internet sitesinde konu ile ilgili verilen ve Çince bilidiriyi kaynak gösteren  haberelere göre ; Çin Büyükelçiliği’nin bildirisinde Türkiye’de bulunan Çinlilerin yapması gereken hususlar ise şöyle sıralanıyor ;
1. Elçiliğimizin elde ettiği bilgi ve istihbari bilgilere  göre ülkemizde bulunan Çinliler,Çinili şirketler ile Çinli Turist guruplarına karşı Teröristlerce saldırı düzenlenebileceği  haber alınmıştır.
2. Bu nedenle Çin şirketleri,çalışanları ve Çinli turistlerin kendilerini ikişisel olarak korumaları için gerekli tedbirleri almaları
3. Kişisel koruma tedbirileri bağlamında güvenlik tedbir ve hizmetlerinin en üst düzeye çıkarılması  ve çalışan personel ve turistlerin bu konuda sürekli uyarılmaları
4. Çinli iş yerleri ile şirketlerinde çalışan personeline kendilerini korumaları için  elektrikli cop, ile göz yaşartıcı gaz  Spreyi (kapsülü) dağıtılması
5. Çinli personelin çok mecbur kalmadıkça havaların kararmasından sonra sokağa çıkmamaları,
6. İstenmeyen olay ve saldırıların aniden meydana gelmesi halinde Büyükelçiliğimizin derhal ve ivedilikle haberdar edilmesi çok önem arz etmektedir.

Çin’in Ankara Büyükelçiliğinin bu duyurusu ikinci kez yayınlanan duyuru olup,ilk duyuru Ramazan ayının başlarında Türkiye genelinde İşgalcı Çin’in ramazan yasaklarına karşı başlayan protesto eylemleri üzerine   02 Temmuz’da yayınlanmıştı.
Ayrıca, genelge ile Çinli turistlerin şimdilik kaydı ile bir süreliğine Türkiye’ye seyahat yapmamaları de istenmişti.

Çin Büyükelçiliği kurumsal internek siteseleri ile etnik Çinli’lerin cep telefonlarına mesaj olarak yolladıkları duyuruda ise özetle şunlar yer almakta idi ;
1. Etnik Han Çinlisi vatanadaşların kendi güvenlikleri için çok dikkatlı olmaları
2. Acil ve gerekli olmadıkça dışarıya çıkmamaları
3. Kendilerine hangi ülkenin Vatandaşları olduğu sorulduğunda “Japon veya Koreli olduklarını”beyan etmeleri (Çinli olduklarını gizlemeleri)
4. Çinli turistlerin nakledilidiği otobüs ve araçlara Çin bayrağı ve Çince yazılar asmamaları

      Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çin’e yapacağı resmi ziyaret öncesinde bu tür asılsız iddia ve söylentileri ortaya atması manidan bulunuyor.

  Uzmanlar, Çin yönetiminin ve onun Ankara’daki Büyükelçiliği’nin  Cumhurbaşkanı  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önümüzdeki günlerde başlayacak Çin ziyareti öncesi,başlattığı  bu yersiz,  asılısız  ve haddını aşan  bu kuru  görültü ve patırtının  büyük bir haddınıbilimezlik ve küstahlık  olarak niteliyorlar. Bu  asılsız iddiaların resmi görüşmeler öncesi ortaya atılmasının ise, Cumhurbaşkanımıza ve onun başkanlığındaki Türk Heyetine büyük bir saygısızlık olduğunu ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » »
Share
2569 Kez Görüntülendi.