logo

trugen jacn
11 Temmuz 2015

ÇİN’DEN TÜRKİYE’YE ÇİRKİN İFTİRA : TÜRKİYE UYGURLARIN KAÇMASINA YARDIM EDİYOR

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
Çin yönetimi, Doğu Türkistan’daki Çin baskı,zulum ve assimilasyon uygulamalarından kaçarak Güneydoğu Asya Ülkelerine gelen Müslüman Uygur Türklerine Türk İstihbarat elemanlarının yardım ettikleri iftırasında bulunduğu bildiriliyor.
Komünist Çin yönetiminin resmi yayın organlarından “Dünya’da Zaman = Global Times” gazetesinde 10 Temmuz Cuma günü yayınlanan bir makalede bu çirkin iftıra dile getirilidi.
Yazı’da Türkiye direkt suçlanmasa da “ Bizce Bilinen = Malum” bir ülkenin istihbarat elemanları Doğu Türkistan’daki Uygurların Güneydoğu Asya ülkelerine kaçmasına yardım ettiği,bu ülkelere  gelmeyi başaranlara ise,pasaport ve resmi belgeler temin ettiklerini iddia etti.
ABD.merkezli UPİ Haber Ajanası ise,yayınladığı bir haberde Çin’in ima yolu ile  suçladığı ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.
ABD.merkezli Özgür Asya radyosu internet sitesinde yer alan bilgilere göre, adı geçen Çin gazetesine konuşan üst düzey bir Çin güvenlik yetkilisinin “Bilinen=Malum” bir ülkenin Uygur kaçaklara yol gösterdiği,pasaport,Vatandaşlık belgesi temin ederek onların dış ülkelere kaçmasını teşvik ettiğini öne sürdü.
Çin’in bu iddialarını değerlendiren İnsan hakları Örgütleri ise,bu iddiaların  tamamen hayal mahsulu olduğunu,kaçan Uygur Türklerinin kaçma nedenelerin,Çin işgal yönetiminin Doğu Türkistan’da uyguladığı dini, siyasi,kültürel ve etnik assimilasyon ve etnik soykırım uygulamalarından dolayı  kaçtıklarını,bu kaçma eylemlerinde Çin yönetimi ile ilintili olhduğu iddia edilen Çinli İnsan kaçakçılarına yüklü para vererek bu kaçışı gerçekleştirdikleri ifade ediyorlar.

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2377 Kez Görüntülendi.