logo

trugen jacn
27 Haziran 2015

İŞGALCİ FAŞİST ÇİN BU KEZ,KUÇAR’DA KATLİAM YAPTI : 10 UYGUR ÖLDÜRÜLDÜ

Kuçar İlçesi'nin Sincan Uygur Özerk Bölgesideki konumu

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)
İşgalci Çin’in 22 Haziran’da Kaşgar’da gerçekleşxtirdiği ve 25 Müslüman Uygur’un katledilmesi ve 3 Çin polisi’nin ölümü ile sonuçlanan olaydan sonra bir katliam haberi Aksu İli’ne bağlı Kuçar şehrinden geldi.
Kuçar’ın Uça kenti’nde bir Polis Kontrol noktasında meydana gelen çaaatışmalarda en az 10 Müslüman Uygur’un Çin işqgal Polislerince katledildiği bildiriliyor.
Özgür Asya Radyosu’nın Çin’in Sina internet Haber portalı’na dayandırarak verdiği bilgiye göre Uça Kenti’nedeki bir polis Kontrol noktasına yangın bombaları ile saldırı düzenleyen ve sayısı bilinmeyen Fedailer Timi Kontrol noktasına bir İşgal polisini ölümüne sebep olmuştur.Silahlı Çin Polislerinin ateş etmesi sonucu 10 Fedai’nin olay yerinde hayatını kaybettiği bildirildi.


Hon Kong’tan yayın yapan Çince “ Dung Wang” internet Haber sitesi KUçar’da ölümle sonuçlanan saldırı olayının meydana geldiğini,Çin işgal kuvvetlerinin b KUçar ve çevresini kuşarak arama ve tutuklamalar yaptıklarını ve olayla ilgili kendilerine bilgi verenlere para ödülü vereceklerini ilan ettiklerini duyurdu.
Özgür Asya Radyosu’na konuşan ve Urumçi’de ikamet eden bir etnik Çinli göçmen ise, Kuçar’da meydana gelen bu olayı duylduğunu ve ayrıntıları hakkında bilgisinin bulunmadığını belirtmiştir.
Ancak, diğer olaylarda olduğu gibi bu saldırı ile ilgili olarak Çin’in suskunluğunu sürdürüyor.
Uzmanlar,Doğu Türkistan genelinde bir biri ardı sıra   meydana gelen saldırı ve şiddet olaylarının esas suçlusunun İşgalcı Çin yönetimi olduğunu,Müslüman Uygurların kutsallarına saldırarak ve onların inançlarını aşağılayarak Uygurları tahrik ettiğini ve bu suretle bastırma ve öldürmek için kendilerine gerekçeler üreterek katliamlarına zemin hazırladığı noktasında birleşiyorlar.

Etiketler: » » » » » »
Share
3257 Kez Görüntülendi.