logo

trugen jacn
25 Haziran 2015

MHP GENEL MERKEZİ DOĞU TÜRKİSTAN İÇİN BİLDİRİ YAYINLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri

Sayın İsmet BÜYÜKATAMAN’ın
“Doğu Türkistan’da yaşanan mezalime” ilişkin yaptıkları yazılı Basın Açıklaması.
25 Haziran 2015

Doğu Türkistan’da son yaşanan olaylarda 18 soydaşımız yaşamını yitirmiştir.

Doğu Türkistan’daki Çin zulmü, Oruç tutan kardeşlerimize yönelik alçakça uygulanan yaptırım ve engellemeler iyice artmıştır.

Doğu Türkistan’da Uygur Müslümanların dini vecibeleri yerine getirmeye izin verilmezken; Çin özellikle oruç tutmayı, camilerde namaz kılmayı yasaklamıştır. Uygur erkeklerin sakal bırakması ve kadınların başörtü takması yasaklanmıştır. Yasakları kabul etmeyenler hapse atılmaktadır.

Hukuk sisteminde masumiyet karinesi ve susma hakkını barındırmayan Çin, bütün uluslararası kuruluşlara göre ifade, din ve hareket özgürlükleri konusunda dünyanın en kötü karnesine sahip ülkesidir.

Çin yıllardır Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman Türklere her türlü işkenceyi reva görmekte, Müslüman Türkleri her fırsatta katletmekte, asimile etmeye çalışmaktadır.

Siyasi kaygılarla, basit oy hesaplarıyla Türk ve İslam düşmanlığına oynamak hiçbir zaman muhataplarını umdukları neticeye götürmeyecektir. Bize özgürlük ve insan hakları dersi vermeye kalkanlar, şimdi bir bir bu alanlarda sınıfta kalmaktadır. Düşünce ve inanca saygısızlık en başta insanlığın kazanımlarını görmezden gelmek ve yok farz etmek olacaktır. Türkleri izole etme çabalarını, yüce dinimiz İslam’ı tahkir ve tezyif niyetlerini asla doğru ve masum bulmadığımız bilinmelidir.

Her fırsatta insan haklarından bahsedenler nerededir, yaşanmamış olayları soykırım diye nitelendiren dünya nerededir. Bu yüzyılda, günümüzde Doğu Türkistan’da bir soykırım yaşanmaktadır. “Zavallı dünya habersiz, zavallı dünya sağır…”

Alayı birden bir anda Ermeni olanlar, gözleri olup görmeyenler, kulakları olup duymayanlar ayrıca hissiz de kesilmişlerdir.

Meydanlarda “rabia” yapan riyakârlar asıl Rabia’ların Rabia Kadir’in çocuklarının sesini neden duymamaktadır?

Sayın Genel Başkanımızın ifadesiyle “Ülkücü, Doğu Türkistan’daki mezalime direnen Gök Bayraktır.”, bu mezalimini hesabını da Allah’ın izniyle soracak olandır.

Kaynak : Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi Kurumsal web.sitesi  25.06.2015

Etiketler: » » » » » » » »
Share
2743 Kez Görüntülendi.