logo

trugen jacn
19 Haziran 2015

ÇİN’İN ÖLDÜRDÜĞÜ UYGUR’UN ELİNDEKİ “TUĞLA” DEĞİL, KİTAP OLDUĞU BİLDİRİLDİ.

Xi'an

Uygur Haber ve Araştırma Merkezi(UYHAM)

Çin’in  eski  başkenti ve Topraktan Askerleri(Terra Cottalar) ile tanınan Xi’an şehri Tren garı’nda 17 Haziran 2015 Çarşamba günü sabah 06,oo sıralarında bir Uygur Türkü elinde bulunan poşetteki “ TUĞLA” ile bilet sırasında bekleyen Yolculara saldırmak istediği için Çin polisi tarafından “Tek Kurşun” ile vurulduğu ve kaldırıldığı Hastane’de hayatını kaybettiği belirtilmişti. Bu haber de 18 Haziran itibariyle Haber Sitemizde yer almıştı.
Bu sabah saatleri itibariyle Çin’in sosyal medya platformu olan WEİBO(mikroblog) ‘da yer alan kısa bir haber’de Çin Polisi’nin Tuğla ile saldırmak istediği için yargısız infaz yaparak öldürdüğü Uygur’un elindeki Posette “Tuğla” değil KİTAP olduğu belirtildi.
Uygur Haber ve Araştırma Merkezi’miz için haber araştırması yapan  Arkadaşımız bu haberi izledi ve derhal  Çince metni kopyalamaya çalıştı.Ancak, haber metninin aniden silindiğini bildirdi.


Bu olayda bir çok şüphe çekici ve bu şüpheleri kuvvetlendirici hususlar bulunmaktadır .
Özgür Asya Radyosu initernet Sitesinde yere alan konu ile ilgili yorumda da bir çok konular gündeme getirilmiştir. Şöyle ki ;
1.Çin Polisi Uyguirların öldürüldüğü benzer olaylarda suskun kalarak hiçbir açıklama yapmazken,bu olayı kendi internit sitesinde kısa bir haber şeklinde açıklamıştır,Çünkü,Çin polisi Uygur Türkü’nün yüzlerce Kişinin bulunduğu Tren garı’nda her kesin gözü önünde katletmiştir.
2.Öldürdüğü kişinin kimliği, niçin öldürdükleri vurulmasının hangi neden ve pozisyon’da gerçekleştirilidiği Vb. gibi sorular hala cevapsızdır.
3. Öldürülen Uygur’un bilet almak için kuyrukta bekleyen Yolculara niçin saldırmak istediği
4. Xi’an Tren garı Polis Merkezi sorumluları Tuğlalı Uygur Saldırgan’in vurulmadan önce dafalarca teslim olması için ikaz ettiklerini önce sürerek güya kendilerini savunmaya çalışmışlardır.

5. Bütün bu iddia ve açıkta kalan sorular bu olayda Çin Polisi’nin tamamen yersiz.,hukuksuz ve teamüllere aykırı olarak şüpheliyi öldürdüğünün en açık kanıtı olmaktadır. ve bu katletme olayının görgü şahitlerinin görüş ve ifadelerine niçin yer verilmediği vebenzeri bir çok konu hala aydınlatılımış değil.
İşgalcı Çin’in Müslüman Uygur Türklerini benzer şekilde öldürmeleri ilk değil.Geçen yılın Kasım ayında Yarkent şehir merkezi’nde meydana gelen bir saldırı olayında dışarıda ne olup bittiğini anlamak için dükkanını önüne elindeki mutfak bıçağı ile çıkan bir Fırıncı esnafı de Çin işgal askerleri’nce öldürülmüştü.

timthumb

Etiketler: » » » » » »
Share
4368 Kez Görüntülendi.